• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato lahodná domácí paštika z kuřecích jater hravě strčí do kapsy všechny paštiky kupované. Ochucená trochou koňaku a šalvějí a zalitá želé z pomerančů chutná jako skutečná delikatesa.

Suroviny

4 porce
  • Paštika:
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      snítka šalvěj
    • 1
      kg kuřecí játra
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 500
      ml koňak
    • 200
      ml smetana 30%
    • 80
      g cukr krupice
  • Želé:
    • 3
      ks pomeranč velké
    • 100
      ml pomerančový džus
    • 25
      g cukr krupice
    • 1
      lžička želatina - mletá

Postup přípravy receptu

1
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a očištěná játra. Restujte asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Zalijte koňakem a nechte půl minuty přejít varem. Přesuňte vše do mixéru a rozmixujte dohladka se zbylým máslem a smetanou. Paštiku rozdělte do sklenic a nechte zchladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Ze dvou pomerančů nastrouhejte kůru a do kastrolu vymačkejte šťávu. Přidejte džus, kůru, cukr a želatinu a nechte pár minut nabobtnat.
3
Třetí pomeranč nakrájejte na tenké plátky a poskládejte je do širokého kastrolu a zasypte cukrem. Přilijte 150 ml vody a vařte na mírném ohni, až se vyvaří všechna tekutina a plátky zkaramelizují. Pomerančové plátky rozdělte do sklenic na paštiku.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

4
Pomerančovou šťávu přiveďte téměř k varu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Želé opatrně přelijte pomerančové plátky na paštice a nechte úplně vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Koňak Kuřecí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Pomeranč Pomerančový džus Šalvěj Smetana Sůl Želatina - mletá

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

91
Klasické lečo
Klasické lečo
90
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
48
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
47
Jogurtovo-kakaová buchta - rychlokoláč
Jogurtovo-kakaová buchta…
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Regina Řandová: Chce natočit Botu jménem Melichar 2!

Regina Řandová: Chce natočit Botu jménem Melichar 2!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika z divočáka
Paštika z divočáka
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
  • Recepty.cz
  • Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact