lžička
koření na paštiky
nebo zvěřinu či mleté maso
sůl
pepř mletý
0,50
dl
koňak
nebo vodky atp. - dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Cibuli zesklovatíme na pánvi v másle a v posledním okamžiku před dohotovením přidáme koření, aby se nespálilo. Přendáme do mixéru. Ve výpeku opečeme játra tak, aby zůstala uvnitř růžová (2-3 minuty). Přidáme do mixéru k cibuli a umeleme na kašičku, do které přidáme destilát a ještě trochu promixujeme.
2
Nalijeme do hlubší misky nebo malé bábovkové formičky a necháme v lednici ztuhnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|9. 3. 2009 23:41
Dělala jsem paštiku podle velice podobného receptu z jiných stránek a velmi nám všem chutnala. Játra jsm přidala přímo k osmahnuté cibulce. Kořenila jsem stroužkem česneku a vlastnoručně vytvořenou směsí (tymián, bazalka, mletý zázvor a hřebíček, muškátový oříšek i květ, bobkový list, nové koření, pepř a sůl). Společne jsem vše podusila v pánvi s 0,5 dl šlehačky. Po vychladnutí jsem je umixovala s máslem a dalším 0,5 dl šlehačky. Koňak tomu dodá takovou dobrou chuťovou stopu a do hotového jsem přidala trochu mandlových jehliček, které v paštice příjemně křupou.