• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
Napište svůj komentář k receptu

Pastiera Napoletana

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastiera Napoletana
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo (chladné)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 750
      g tvaroh (ricotta)
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g kandovaná kůra mix citron pomeranč
    • 1
      ks citron (z jednoho kusu chemicky neošetřeného pomeranče)
    • 4
      lžíce voda (z květů pomerančovníku)

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, 100 g cukru, másla, žloutků, soli a 2 lžic ledové vody zpracujte křehké těsto, vytvarujte jako kouli a zabalené dejte na 1 hodinu do chladu. Žloutky utřete se zbylým cukrem do pěny. Smíchejte s tvarohem, vsypte vanilkový cukr, nadrobno nasekanou kůru a pomerančovníkovou vodu. Nakonec vetřete sníh z bílků.
2
Dvě třetiny těsta rozválejte a vyložte jím otevírací formu o průměru 28 cm. Vytvořte vyšší okraj a dno propíchejte vidličkou. Naplňte tvarohovou náplní, ze zbylého těsta vytvořte mřížky a koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 až 50 minut.
3
----
4
=====Pastiera Napoletana=====
5
Neapolská velikonoční specialita, mřížkový koláč z křehkého těsta s tvarohovou náplní, vyniká jemnou pomerančovou vůní. Na jihu Evropy jsou právě květy pomerančovníku znakem nového jara. Do náplně koláče se někdy přidávají v mléce se skořicí a vanilkou doměkka povařená obilná zrna jako symbol nového života.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Pizza Margherita / Napoletana od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JM | 16. 9. 2014 14:16

    vypadá to mo dobře

  • casino | 4. 1. 2014 22:23

    Ale toto není Pastiera Napoletana! Toto je Pastiera Napoletana: http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kandovaná kůra mix citron pomeranč Máslo Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

60
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
37
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
31
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
30
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact