• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
Napište svůj komentář k receptu

Pastiera Napoletana

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastiera Napoletana
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo (chladné)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 750
      g tvaroh (ricotta)
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g kandovaná kůra mix citron pomeranč
    • 1
      ks citron (z jednoho kusu chemicky neošetřeného pomeranče)
    • 4
      lžíce voda (z květů pomerančovníku)

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, 100 g cukru, másla, žloutků, soli a 2 lžic ledové vody zpracujte křehké těsto, vytvarujte jako kouli a zabalené dejte na 1 hodinu do chladu. Žloutky utřete se zbylým cukrem do pěny. Smíchejte s tvarohem, vsypte vanilkový cukr, nadrobno nasekanou kůru a pomerančovníkovou vodu. Nakonec vetřete sníh z bílků.
2
Dvě třetiny těsta rozválejte a vyložte jím otevírací formu o průměru 28 cm. Vytvořte vyšší okraj a dno propíchejte vidličkou. Naplňte tvarohovou náplní, ze zbylého těsta vytvořte mřížky a koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 až 50 minut.
3
----
4
=====Pastiera Napoletana=====
5
Neapolská velikonoční specialita, mřížkový koláč z křehkého těsta s tvarohovou náplní, vyniká jemnou pomerančovou vůní. Na jihu Evropy jsou právě květy pomerančovníku znakem nového jara. Do náplně koláče se někdy přidávají v mléce se skořicí a vanilkou doměkka povařená obilná zrna jako symbol nového života.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Pizza Margherita / Napoletana od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JM | 16. 9. 2014 14:16

    vypadá to mo dobře

  • casino | 4. 1. 2014 22:23

    Ale toto není Pastiera Napoletana! Toto je Pastiera Napoletana: http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kandovaná kůra mix citron pomeranč Máslo Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
33
Toskánská polévka
Toskánská polévka
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact