• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
Napište svůj komentář k receptu

Pastiera Napoletana

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastiera Napoletana
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo (chladné)
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • 750
      g tvaroh (ricotta)
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g kandovaná kůra mix citron pomeranč
    • 1
      ks citron (z jednoho kusu chemicky neošetřeného pomeranče)
    • 4
      lžíce voda (z květů pomerančovníku)

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, 100 g cukru, másla, žloutků, soli a 2 lžic ledové vody zpracujte křehké těsto, vytvarujte jako kouli a zabalené dejte na 1 hodinu do chladu. Žloutky utřete se zbylým cukrem do pěny. Smíchejte s tvarohem, vsypte vanilkový cukr, nadrobno nasekanou kůru a pomerančovníkovou vodu. Nakonec vetřete sníh z bílků.
2
Dvě třetiny těsta rozválejte a vyložte jím otevírací formu o průměru 28 cm. Vytvořte vyšší okraj a dno propíchejte vidličkou. Naplňte tvarohovou náplní, ze zbylého těsta vytvořte mřížky a koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 až 50 minut.
3
----
4
=====Pastiera Napoletana=====
5
Neapolská velikonoční specialita, mřížkový koláč z křehkého těsta s tvarohovou náplní, vyniká jemnou pomerančovou vůní. Na jihu Evropy jsou právě květy pomerančovníku znakem nového jara. Do náplně koláče se někdy přidávají v mléce se skořicí a vanilkou doměkka povařená obilná zrna jako symbol nového života.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela

Pizza Margherita / Napoletana od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JM | 16. 9. 2014 14:16

    vypadá to mo dobře

  • casino | 4. 1. 2014 22:23

    Ale toto není Pastiera Napoletana! Toto je Pastiera Napoletana: http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kandovaná kůra mix citron pomeranč Máslo Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

193
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
92
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
89
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
81
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
53
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
  • Recepty.cz
  • Pastiera Napoletana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact