• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pasticio
Napište svůj komentář k receptu

Pasticio

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pasticio
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • máslo
    • 1
      plechovka rajčata
    • olivový olej
    • hladká mouka
    • mléko
    • strouhanka
    • vegeta
    • tuk
    • oregáno
    • 600
      g vepřové maso 500-600
    • sýr
    • 500
      g makaróny
    • 1
      rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi: cibuli nadrobno osmahnout na olivovém oleji, přidat mleté maso, trochou grilovacího koření, vegetu a více oregana. Maso na pánvi rozdělovat na menší kousky. Přidat protlak, rajčata z konzervy, klidně ještě čerstvá k tomu (taky menší kostky). Chvilku vařit. Uvařit makaróny podle návodu, půjdou ještě do trouby, takže nerozvařit.Vymazat pekáček a vysypat strouhankou. Polovinu uvařených makarónů klademe na dno. Na ně rovnoměrně celou směs z pánve. Přikryjeme druhou polovinou makarónů. Do pánve z masa (využít že je od oleje) dáme 2-3 lžíce másla, zasypat moukou a zalít mlékem - uděláme jíšku, míchat několik minut do hladka. Okořenit oreganem. Až jíška ztuhne, vsypeme do ní nastrouhaný sýr a poklademe ji na makaróny v pekáčku. Pečeme cca 45 minut, ne zprudka, aby to neprskalo, sýr zezlátne.
2
Nejlépe krájet vychládlé, protože to pak lépe drží tvar.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nany | 27. 4. 2012 21:00

    na originál pasticio se dává ta zálivka co tady píše majitelka receptu.....bešamel spíše na lasagně,zkuste a uvidíte ;-)

  • Filip Solomon | 18. 9. 2007 01:42

    Doporučuji na 100% použít hovězí maso. Do bešamelu a do masa s rajčaty přidat hovězí bujón a nakonec před zapékáním posypat navíc parmazánem nebo nějakou alternativou třeba sýrem pecorino, stačí jen troška.

  • veronika pleska | 6. 2. 2007 20:43

    Bezne na pasticio pouzivam mlete hovezi maso, s veprovym to podle mne neni ono. misto jisky se da pouzit besamel, bez ktereho to snad neni ani ono...

  • Nikola Arcanidu | 28. 6. 2006 15:21

    Nevadí, naopak, ona pak chytne barvu a je to lepší, navíc, nešpiní se tolik nádobí. Nebojte se..

  • Lucie | 27. 6. 2006 23:25

    Mám jednu otázku, ta jíška se dělá v pánvi po mase, kde byl ale taky protlak a rajčata, to nevadí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony
Pokrmy Z těstovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Makaróny Máslo Mléko Olivový olej Oregáno Rajčata Rajský protlak Strouhanka Sýr Tuk Vegeta Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

248
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
87
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
58
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Pasticio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact