• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pasticio
Napište svůj komentář k receptu

Pasticio

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pasticio
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • máslo
    • 1
      plechovka rajčata
    • olivový olej
    • hladká mouka
    • mléko
    • strouhanka
    • vegeta
    • tuk
    • oregáno
    • 600
      g vepřové maso 500-600
    • sýr
    • 500
      g makaróny
    • 1
      rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi: cibuli nadrobno osmahnout na olivovém oleji, přidat mleté maso, trochou grilovacího koření, vegetu a více oregana. Maso na pánvi rozdělovat na menší kousky. Přidat protlak, rajčata z konzervy, klidně ještě čerstvá k tomu (taky menší kostky). Chvilku vařit. Uvařit makaróny podle návodu, půjdou ještě do trouby, takže nerozvařit.Vymazat pekáček a vysypat strouhankou. Polovinu uvařených makarónů klademe na dno. Na ně rovnoměrně celou směs z pánve. Přikryjeme druhou polovinou makarónů. Do pánve z masa (využít že je od oleje) dáme 2-3 lžíce másla, zasypat moukou a zalít mlékem - uděláme jíšku, míchat několik minut do hladka. Okořenit oreganem. Až jíška ztuhne, vsypeme do ní nastrouhaný sýr a poklademe ji na makaróny v pekáčku. Pečeme cca 45 minut, ne zprudka, aby to neprskalo, sýr zezlátne.
2
Nejlépe krájet vychládlé, protože to pak lépe drží tvar.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nany | 27. 4. 2012 21:00

    na originál pasticio se dává ta zálivka co tady píše majitelka receptu.....bešamel spíše na lasagně,zkuste a uvidíte ;-)

  • Filip Solomon | 18. 9. 2007 01:42

    Doporučuji na 100% použít hovězí maso. Do bešamelu a do masa s rajčaty přidat hovězí bujón a nakonec před zapékáním posypat navíc parmazánem nebo nějakou alternativou třeba sýrem pecorino, stačí jen troška.

  • veronika pleska | 6. 2. 2007 20:43

    Bezne na pasticio pouzivam mlete hovezi maso, s veprovym to podle mne neni ono. misto jisky se da pouzit besamel, bez ktereho to snad neni ani ono...

  • Nikola Arcanidu | 28. 6. 2006 15:21

    Nevadí, naopak, ona pak chytne barvu a je to lepší, navíc, nešpiní se tolik nádobí. Nebojte se..

  • Lucie | 27. 6. 2006 23:25

    Mám jednu otázku, ta jíška se dělá v pánvi po mase, kde byl ale taky protlak a rajčata, to nevadí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony
Pokrmy Z těstovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Makaróny Máslo Mléko Olivový olej Oregáno Rajčata Rajský protlak Strouhanka Sýr Tuk Vegeta Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
24
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
23
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
20
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Pasticio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact