sterilovaný hrášek
a mrkev - nakrájená na kostičky
česnek
a majoránka
Postup přípravy receptu
1
Uděláme bramborovou kaši v separátné míse. Rozehřejeme máslo ve větší pánvi. Osmažíme cibuli do sklovata a a přidáme maso, které smažíme až do doby, kdy přestane být růžové. Přidáme sůl a koření a část vývaru. Vaříme bez poklice na malém ohni 10 minut, pak přidáme hrášek a mrkvičku a tolik vývaru, aby hmota zůstala vlhká. Vaříme další 2 minuty a potom hmotu rozprostřeme do máslem vymazané zapékací misky. Uhladíme a potřeme vrstvou bramorové kaše, kterou zdrsníme vidličkou tak, aby na povrchu byly malé hrbolky.
2
Pečeme na 250°C až hmota začne bublat, asi 30 minut, a až špičky na kaši zhnědnou. Podáváme se salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pastis Petite
|9. 3. 2007 08:42
Milá paní Jano, maso s přísadami by mělo mít vláčnou konzistenci bramborové kaše nebo "hašé" t.j. aby nebylo tak husté jako třeba na karbanátky. Potom by po upečení nebylo šťavnaté.
Karel Karel
|8. 3. 2007 23:42
..nepatřím do kategorie šťouralů, ale také bych si rád přečetl upřesnění, co znamená, "aby hmota zůstala vlhká", jinak to nemusí mít chybu, předem děkuji
Jana Remková
|8. 3. 2007 13:27
trošku mi není jasné,co znamená vlhká hmota,trošku bych chtěla upřesnit tu hustotu.Jinak,pokud se to dozvím,určitě vyzkouším.