• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pastevcovo tajemství
Napište svůj komentář k receptu

Pastevcovo tajemství

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastevcovo tajemství
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g mleté maso - hovězí
    • 0,33
      kostka máslo
    • 125
      ml hovězí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule větší - nakrájená na malé kostičky
    • sterilovaný hrášek a mrkev - nakrájená na kostičky
    • česnek a majoránka

Postup přípravy receptu

1
Uděláme bramborovou kaši v separátné míse. Rozehřejeme máslo ve větší pánvi. Osmažíme cibuli do sklovata a a přidáme maso, které smažíme až do doby, kdy přestane být růžové. Přidáme sůl a koření a část vývaru. Vaříme bez poklice na malém ohni 10 minut, pak přidáme hrášek a mrkvičku a tolik vývaru, aby hmota zůstala vlhká. Vaříme další 2 minuty a potom hmotu rozprostřeme do máslem vymazané zapékací misky. Uhladíme a potřeme vrstvou bramorové kaše, kterou zdrsníme vidličkou tak, aby na povrchu byly malé hrbolky.
2
Pečeme na 250°C až hmota začne bublat, asi 30 minut, a až špičky na kaši zhnědnou. Podáváme se salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pastis Petite | 9. 3. 2007 08:42

    Milá paní Jano, maso s přísadami by mělo mít vláčnou konzistenci bramborové kaše nebo "hašé" t.j. aby nebylo tak husté jako třeba na karbanátky. Potom by po upečení nebylo šťavnaté.

  • Karel Karel | 8. 3. 2007 23:42

    ..nepatřím do kategorie šťouralů, ale také bych si rád přečetl upřesnění, co znamená, "aby hmota zůstala vlhká", jinak to nemusí mít chybu, předem děkuji

  • Jana Remková | 8. 3. 2007 13:27

    trošku mi není jasné,co znamená vlhká hmota,trošku bych chtěla upřesnit tu hustotu.Jinak,pokud se to dozvím,určitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí vývar Máslo Mleté maso - hovězí Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Andělská očka

Andělská očka

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

Zámek Stropnického (41) zasáhla supercela: Zničený park, voda v ložnici a táta Martin (68) v akci!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Pastevcovo tajemství
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact