• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Napište svůj komentář k receptu

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem

autor: Melodi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kukuřice mražená či konzerva, případně 6 klasů
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 3
      ks cibule
    • 4
      ks kuřecí paličky může být i bez
    • 2
      ks vařená vejce
    • bazalka
    • sůl
    • cukr
    • 0,50
      plechovka černé olivy
    • rozinky
    • olej olivový, slunečnicový...

Postup přípravy receptu

1
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort.
2
Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit hmotu z kukuřice, uvařit kuřecí paličky a připravit tzv. "pino", které se dělá z cibule a mletého masa.
3
Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zeskovatět ve větší pánvi, přidáme mleté maso a vaříme na mírném ohni, až maso ztratí červenou barvu, mírně osolíme a odstavíme z plotny.
4
Kuřecí paličky dáme vařit do hrnce s vodou na mírném ohni. Než se uvaří, připravíme hmotu z kukuřice. Kukuřici rozmixujeme s hrstí bazalky, hmota by neměla být tekutá (pokud používáme kukuřici z plechovky, odstraníme šťávu), ale ani příliš hustá (můžeme zředit trochou mléka). Zpracovanou hmotu dáme do hrnce s trochou oleje a 5 minut povaříme na mírném ohni.
5
Teď máme všechny ingredience připravené a můžeme je vložit do zapékací mísy, a to následovně:
6
Na dno vložíme pino - směs mletého masa s cibulí.
7
Na pino položíme kuřecí paličky tak, aby v každé porci nákypu byla jedna.
8
Mezi paličky vložíme čtvrtky uvařených vajec, černé olivy (2 na každou porci) a pár rozinek.
9
Navrch rozetřeme kukuřičnou hmotu, kterou trochu pocukrujeme.
10
Pečeme na střední teplotu, až se vytvoří po okraji zlatohnědá krusta (15-20 minut). Podáváme se salátem z rajčat a cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chowder

Kukuřičný chowder

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Černé olivy Cibule Cukr Kukuřice Kuřecí paličky Mleté maso - hovězí Olej Rozinky Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

127
Máslové řízky
Máslové řízky
118
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
28
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
  • Recepty.cz
  • Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact