• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastéis de nata
Napište svůj komentář k receptu

Pastéis de nata

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
6fotografií
Nahrát fotku
 

Malé koláčky Pastéis de nata pocházejí původně z Portugalska. Tuhle dobrotu s krémovou žloutkovou náplní si můžete vychutnat (nejenom) v lisabonské čtvrti Belém, kde se pečou ty originální, známé pod názvem pastéis de Belém. Za zkoušku ale určitě stojí připravit si je i doma.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička kukuřičný škrob
    • 100
      g třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      lžička citronová kůra (najemno nastrouhaná)
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      ks listové těsto
    • máslo (na vymazání formiček)

Postup přípravy receptu

1
Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru, citronovou kůru a vanilkovou dřeň. Pomalu a za stálého míchání metlou přivedeme k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, zašleháme do ní připravenou směs. Zmírníme oheň a mícháme do zhoustnutí (5–10 minut). Necháme vychladnout.

RADA: Co se zbylými bílky?

2
Listové těsto rozválíme, rozložíme a pomocí kulatých vykrajovátek o průměru 8 cm vykrojíme kolečka. Připravíme si formu na 12 muffinů a všechny důlky vymažeme máslem. Kolečka přeneseme do formy na muffiny a v každém důlku je utěsníme.

RADA: Jak na domácí listové těsto?

3
Do vzniklých košíčků rozdělíme krém (nalijeme ho do 2/3) a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut. Poté troubu přepneme do režimu grilování a zvýšíme teplotu na 240 °C. Pečeme 8–10 minut, až se na povrchu košíčků vytvoří „připálená“ vrstva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Listové šátečky

Listové šátečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Portugalsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Kukuřičný škrob Listové těsto Máslo Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

412
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
12
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
  • Recepty.cz
  • Pastéis de nata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact