• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Past na kluky
Napište svůj komentář k receptu

Past na kluky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Past na kluky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na základ
    • 150
      g strouhanka
    • 40
      g máslo
    • 600
      ml mléko Plnotučné
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      lžička cukr
  • Na ovocnou vrstvu
    • 300
      g ovoce očištěného ovoce (například borůvky, broskve nebo meruňky)
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Tento recep vypadá na první pohled složitě, ale ve skutečnosti jeho příprava tolik času nezabere. A hlavně - je to pastva pro oči i chuťové buňky!
2
<BR>Základní vrstva: mléko s máslem a cukrem ohřejeme, aby bylo horké (nemusí vařit). Odstavíme z vařiče a dobře vmícháme strouhanku. Necháme 10 minut odstát, přidáme žloutky, opět dobře promícháme a rozetřeme do máslem vymazané formy nebo na plech (cca 20x30 cm). Zapečeme 25 minut při 160 °C.
3
<BR>Ovocná vrstva: ovoce mezitím smícháme s cukrem, moukou a citronovou šťávou a na mírném ohni krátce svaříme na hustou omáčku, ve které však ještě zůstávají nerozvařené celé kousky ovoce. Předpečený základ necháme 10 minut stát, poté jej potřeme ovocnou kaší.
4
<BR>Sněhový vršek: bílky ušleháme na tuhý sníh, poté postupně zašleháme cukr. Navršíme na ovocnou vrstvu tak, aby byl sníh dobře rozetřen i do krajů a nemohla unikat šťáva z ovoce, a zapečeme 20-30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 10. 9. 2007 22:12

    Tyto řezy nemají chybu. Opravdu je to past na kluky, ale i na muže i ženy :-). Borůvkami jsem nešetřila. Bylo to výborné.

  • blanka | 10. 7. 2006 08:56

    S tímto receptem jsem doma moc pochvaly nesklidila. Chutnalo to spíše jako vylepšená žemlovka. Myslím, že je to velmi vhodný pokrm hlavně pro menší děti a ty já už bohužel doma nemám.

  • eva | 7. 4. 2005 09:28

    Je to zaujimave, tak ja to teda vyskusam a dam vediet....

  • ucinka | 6. 4. 2005 17:28

    Delala jsem ho doma a vse moc moc chutnal! je to vinikající vyzkoušejte ho i Vy! Je netradiční a to zaujme!

  • Florentyna | 2. 3. 2005 14:52

    Jsem moc ráda, že chutnalo! Ta horní vstva je ošemetná, někdy trochu po upečení spadne, sníh se musí s cukrem dobře našlehat do opravdu husté hmoty. S kompotem zkušenosti nemám, vždy to připravuji z čerstvého nebo mraženého ovoce, budu to muset vyzkoušet!

  • Monika | 2. 3. 2005 11:25

    Zkoušela jsem s borůvkovým a meruňkovýcm kompotem a je to fakt zajímavé. Hlavně ta spodní strouhanková vrstva je netradiční, ještě nikdy jsem nic takového nepekla. Výborný tip, zase něco nového.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Ovoce Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Salámový aspik

Salámový aspik

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

122
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
46
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rolins promluvila o návratu Nedvěda: Překvapivá slova o penězích od šejků!

Rolins promluvila o návratu Nedvěda: Překvapivá slova o penězích od šejků!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Past na kluky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact