Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžících studenou kávu. Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka. Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.
2
Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ladislava staffenová
|16. 12. 2008 15:11
Olgo - ale to zkoušení a mačkání nových knoflíků - lepší program jak v televizi (např.dění v parlamentu) - dejte vědět, jakou jste si vybrali, já taky budu investovat do nového sporáku - vím, že chci s horkovzduchem a asi sklokeram.deskou.:-)))
Olga .
|16. 12. 2008 14:01
Ladislavo, rád bych, ale nevím jak; žeby fénem :-)Nová trouba už je na cestě, ale asi se někde stavila na vánoční šneky, nejšpíš na Šneci a lá Versailes ...:-))
Jana Remková
|15. 12. 2008 15:36
Ladi, máš to za 1!!
ladislava staffenová
|11. 12. 2008 21:23
Olgo, okamžitě vyzkoušejte. Je to fakt nejen vůně letošních vánoc, ale i vzpomínka na doby, kdy nám bylo -náct ;-)) A ujišťuju, že je pořád stejně dobré .....
Olga .
|11. 12. 2008 21:01
Toto je cukroví mého dětství! Věšeli jsme ho na stromeček a ztratilo se hned po figurkách z mléčné čokolády... Když jsem je později zkoušel péci, skončilo to vždy tragicky. Než jsem stihl odzkoušet tento nový recept, odešla mi trouba... Dá mi někdo vědět jak uspěl s pečením?