• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Pascha dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg nízkotučný tvaroh
    • 100
      g kandovaná kůra mix citron pomeranč
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho kusu chemicky neošetřeného citrónu)
    • 250
      g máslo (změklé)
    • 250
      g smetana ke šlehání
    • 4
      ks žloutek
    • 225
      g cukr krupice
    • 70
      g mandle - loupané (jemně sekané + celé na ozdobu))

Postup přípravy receptu

1
Cedník vyložte gázou nebo tenkou čistou utěrkou, dejte do ní tvaroh, zabalte, zatižte a nechte přes noc na chladném místě vykapat. Jemně sekanou kandovanou kůru promíchejte v míse s vanilkovým extraktem a citronovou kůrou a nechte asi 1 hodinu stát, aby se vůně promísily. Odkapaný tvaroh ještě trochu vymačkejte, aby byl co nejsušší. Měli byste získat asi 900 g tvarohu. Zašlehejte do něj, nejlépe elektrickými metlami, změklé máslo.
2
Smetanu prohřejte v kastrůlku, až se u krajů začnou tvořit puchýřky. Žloutky zpěňte s cukrem, nejlépe elektrickými metlami, a pramínkem k nim přilévejte ohřátou smetanu. Promíchejte, vraťte do kastrolu a na mírném plameni prohřívejte do zhoustnutí. Krémovitou hmotu sejměte z ohně, vmíchejte do ní kandované ovoce a pak směs rychle zchlaďte, nejlépe postavením do mísy s ledem. Za občasného promíchání nechte vychladnout a pak opatrně smíchejte s tvarohovou směsí.
3
Vmíchejte mleté mandle. Formu na paschu nebo čistý kónický květináč vyložte gázou, aby přesahovala okraj asi o 5 cm. Přesuňte do něj paschu, povrch zakryjte gázou, zatižte malým kastrůlkem, do kterého vložte těžké závaží, kámen nebo plnou konzervu. Květináč postavte do hlubokého talíře a nechte přes noc v chladu vykapat a zpevnit.
4
----
5
=====Know-how=====
6
Zkratka cyrilicí, vysázená z kandovaného ovoce na boku lahodné tvarohové paschy, znamená Christos Voskrese, tedy Kristus vstal z mrtvých. Tradice pravoslavných Velikonoc velí se stejnými slovy také zdravit. V Rusku se na paschu odedávna používají zvláštní dřevěné formy, které jí dávají i typický hranatý tvar. Paschu je však možné dohotovit i v novém květináči z pálené hlíny nebo nechat tvaroh vykapat přes plátno. Bude mít ale samozřejmě jiný tvar.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dezerty Dopolední svačina Svačina Velikonoce Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Kandovaná kůra mix citron pomeranč Mandle - loupané Máslo Nízkotučný tvaroh Smetana ke šlehání Vanilková esence Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

205
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
129
Rizoto s masem
Rizoto s masem
90
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
81
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
49
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pastéis de nata
Pastéis de nata
  • Recepty.cz
  • Pascha dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact