lžíce
kandované ovoce
citrónová kůra a pomerančová kůra, jemně nasekaná
citronová kůra
z 1 citrónu
200
g
moučkový cukr
80
g
mandle
loupané, sekané
Na ozdobu
12
ks
višně
kandované
50
g
mandle
celé, loupané
Postup přípravy receptu
1
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za stálého míchání ohříváme. Když se na povrchu objeví bubliny, stáhneme z ohně a za stálého míchání ochladíme. Pozor! Nesmí se vařit! Rozinky promícháme s cukrem, kůrou sekanou i strouhanou, sekanými mandlemi a vmícháme jemně do tvarohové hmoty. Do velkého sítka dáme tenké plátýnko a naplníme ho tvarohovou hmotou. Jemně zatížíme a položené na hlubší míse dáme do chladničky na 12 hodin. Vyteklou syrovátku vyléváme. Odteklé vyklopíme na mísu a ozdobíme.
2
Aby tvarohová hmota byla jemná a bez hrudek, použijeme jemný tvaroh nebo tvaroh dobře rozmixujeme nebo 2x umeleme na mlýnku.