Připravíme kynuté těsto jako obvykle. Zpracujeme tukové těsto a dáme je vychladit. Po vykynutí těsto rozválíme, na ně doprostřed položíme placku tukového těsta, překryjeme zcela kynutým těstem, jako obálku a rozválíme. To opakujeme ještě 3 krát, vždy asi po půl hodině. Pak těsto rozválíme na obdélník, potřeme vejcem, posypeme drobenkou. Nyní celý plát nakrájíme rádýlkem na čtverce a každý čtverec ještě vhorním okraji 3 x nakrojíme, jako parohy. Pečeme v hodně předehřáté troubě.
2
Ze čtverců bez potření vejcem můžeme také tvořit šátečky, ty naplníme ovocem nebo tvarhoem atd., pak potřeme vejcem, posypeme drobenkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Naďa
|5. 4. 2006 10:40
sice to není můj recept,ale jedná se o tzv.plundrové těsto.3x se opakuje to přeložení a rozválení.Já těsto přeložím do obdélníku,rozválím a nechám cca 20 minut odpočinout,pak znovu přeložím,rozválím a odpočinout ,20 minut přestávka a pak ještě jedenkrát.
Petr Fišer
|4. 4. 2006 13:22
To opakujeme 3x se jedná o co?3x v lednici nebo jen přeložení?Díky