• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Napište svůj komentář k receptu

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 800
      g rajčata sterilovana nebo cerstva
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
    • bazalka cerstva
    • cibule polovina 1 mensi cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývala a dáme péct či grilovat do předehřáté trouby na 180-200°C dokud nezmeknou a lehce zmeni barvu ( peceme bez tuku). Z tohoto množství jsou plechy 2, pokud máme troubu horkovzdušnou, můžeme dát oba plechy najednou. Mozzarellu nakrájíme či natrháme na kousky a trochu ji vymačkáme, tak se zbavíme nadbytečné tekutiny.
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Pokud máme rajčata sterilovaná, stačí je rozmačkat vidličkou, použijeme i šťávu. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celý česnek. Necháme zesklovatět, česnek odstraníme a přidáme rajčata. Vaříme cca 30 minut, nakonec osolíme, případně trochu osladíme a přidáme pár lístků bazalky.
3
Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, opět rajčatovou šťávu a zasypeme 3 - 4 lžícemi parmazánu. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou lilku, rajčatové šťávy a parmazánu (bez mozzarelly) a pokapeme trochou oleje. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme zápect do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme s čerstvým pečivem.
4
La parmigiana je klasický italsky pokrm, připravována je hlavně v létě. Klasická verze vyžaduje plátky lilku obalené v mouce a vejci a osmažené ve spoustě olivového oleje. Tudíž není k zahození tato odlehčená varianta, kdy lilek připravíme bez vajec a tuku. Lilek můžeme obměnit i cuketou, parmigiana z cukety se také běžně dělá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Smažený sýr bez smažení - verze II.

Smažený sýr bez smažení - verze II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anenka
    Anenka | 6. 3. 2016 18:22

    Výborné, dnes jsme měli k obědu :)

  • HelenaPa | 20. 8. 2015 09:32

    Vynikající letní večeře. Dávám velkou 1.

  • pippiva
    pippiva | 31. 5. 2015 18:23

    Tesi me, ze chutna :-)

  • JAV13R | 8. 5. 2015 20:40

    Absolutně dokonalé...!!! :-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 11. 8. 2014 13:09

    Výborný nápad, uděláme hned k večeři. Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 10. 8. 2014 16:28

    Podavame s pecivem.

  • Lucka | 22. 6. 2014 20:58

    Zítra vyzkouším a dává se k tomu nějaká příloha? :-)

  • pskyto | 23. 5. 2014 13:19

    skvely recept :-)

  • Redswift | 30. 4. 2013 10:54

    Nejlepsi peceny lilek, tomatoes chopped se hodi nejlip, skvely zdravy recept, ktery doporucuji.

  • iva kratka | 29. 4. 2013 18:43

    absolutne bezkonkurencni, vyborne ochucene, jednoduche, doporucuji!

  • Terinka77 | 13. 8. 2012 20:47

    Výborný! :-)

  • Miklosova | 7. 7. 2012 08:23

    Dekuji za chutny recept s lilkem <3 <3 <3

  • renata | 12. 5. 2012 13:07

    moc dobry lilek, dobre ochuceny

  • Zdibová | 28. 4. 2012 20:18

    Jídlo je výborné,zdravé,jednoduché.Druhou verzi s vajíčkem zkoušet ani nebudu,tato mi vyhovuje a rodině velmi chutnala.Není tučná a dá se tak sníst i vychladlá.

  • Vlasta | 25. 4. 2012 11:58

    to moc nejelo, rozteklý blaf :-(

  • Uživatel (#70250) | 13. 4. 2012 15:02

    Dnes jsem vyzkoušela tento zajímavý recept a ikdyž to je malinko časově náročnější,tak vřele doporučuji .Výborná chuť :-)) ...neměla jsem parmezán,tak jsem použila goudu a i ten česnek jsem zužitkovala , pokrájela na plátky a posypala jím plátky lilku. Vřele doporučuji O:-)

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:44

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:20

    Prosim o prirazzeni tohoto receptu do italske kuchyne. Ackoliv jsem jej tam pri zadavani jiz priradila, tak tam nefiguruje. Diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Lilek Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

90
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Máslové řízky
Máslové řízky
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Dva týdny po smrti Ozzyho Osbournea (†76): První slova milované dcery!

Dva týdny po smrti Ozzyho Osbournea (†76): První slova milované dcery!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact