• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Parmice nachová s mátou a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Parmice nachová s mátou a citronem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmice nachová s mátou a citronem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks parmice každá o váze asi 120 g, kuchyňsky upravených
    • 1
      hrst máta nadrobno nasekané
    • 2
      ks šalotka najemno pokrájené
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na tenké plátky
    • 2
      lžíce panenský olivový olej extra panenský (+ k podávání)
    • citronová kůra z 1 citronu
    • citronová šťáva ze 2 citronů
  • Na bramborový salát
    • 1,20
      kg brambory nové malé
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 300
      ml olivový olej
    • 2
      hrst máta pokrájené na tenké nudličky
    • 1
      ks jarní cibulka pokrájená na nudličky
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do nádoby robotu dejte žloutky, citronovou šťávu, česnek a hořčici a vše důkladně prošlehejte. Snižte otáčky a do hmoty pomalu přilévejte olej a 2 lžičky horké vody tak, aby vznikla hladká a hustá majonéza. Dochuťe ji solí a pepřem a vmíchejte ji k prochladlým bramborám, pokrájeným na čtvrtiny. Posypte mátou a nudličkami jarní cibulky a nechte stranou.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Očištěné ryby položte na plech pokrytý pečicím papírem, osolte je a opepřete, posypte mátou, šalotkou, česnekem, citronovou kůrou a pokapejte olejem. Dejte je do trouby a pečte 8 až 10 minut. Vyjměte, pokapejte je citronovou šťávou a olejem a podávejte s bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký salát s mátou

Řecký salát s mátou

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Květen Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Dijonská hořčice Jarní cibulka Máta Olivový olej Panenský olivový olej Parmice Pepř mletý Šalotka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Směs na špagety

Směs na špagety

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

104
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
  • Recepty.cz
  • Parmice nachová s mátou a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact