• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmice nachová s mátou a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Parmice nachová s mátou a citronem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmice nachová s mátou a citronem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks parmice každá o váze asi 120 g, kuchyňsky upravených
    • 1
      hrst máta nadrobno nasekané
    • 2
      ks šalotka najemno pokrájené
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na tenké plátky
    • 2
      lžíce panenský olivový olej extra panenský (+ k podávání)
    • citronová kůra z 1 citronu
    • citronová šťáva ze 2 citronů
  • Na bramborový salát
    • 1,20
      kg brambory nové malé
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 300
      ml olivový olej
    • 2
      hrst máta pokrájené na tenké nudličky
    • 1
      ks jarní cibulka pokrájená na nudličky
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do nádoby robotu dejte žloutky, citronovou šťávu, česnek a hořčici a vše důkladně prošlehejte. Snižte otáčky a do hmoty pomalu přilévejte olej a 2 lžičky horké vody tak, aby vznikla hladká a hustá majonéza. Dochuťe ji solí a pepřem a vmíchejte ji k prochladlým bramborám, pokrájeným na čtvrtiny. Posypte mátou a nudličkami jarní cibulky a nechte stranou.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Očištěné ryby položte na plech pokrytý pečicím papírem, osolte je a opepřete, posypte mátou, šalotkou, česnekem, citronovou kůrou a pokapejte olejem. Dejte je do trouby a pečte 8 až 10 minut. Vyjměte, pokapejte je citronovou šťávou a olejem a podávejte s bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký salát s mátou

Řecký salát s mátou

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Květen Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Dijonská hořčice Jarní cibulka Máta Olivový olej Panenský olivový olej Parmice Pepř mletý Šalotka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

90
Celerový krém
Celerový krém
51
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
42
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
37
"Míša" roláda
"Míša" roláda
37
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
  • Recepty.cz
  • Parmice nachová s mátou a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact