• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hledáte recept na opravdu vydatnou snídani, jež vás zasytí a dodá potřebnou energii do celého dne? Uvařte si kaši z ovesných vloček s parmazánem a bazalkovým pestem. Věřte, že doplněná o rajčátka a žampiony bude lahodit nejen oku, ale i chuti.

Proč je potřeba obilninové kaše doplňovat bílkovinami?

Suroviny

2 porce
    • 40
      g parmazán
    • 5
      ks žampiony krémové
    • 0,50
      lžíce máslo
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • 1
      šálek ovesné vločky jemné
    • 2
      šálek voda
    • sůl a pepř
  • Pesto
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      ml olivový olej cca
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za občasného míchání, dokud nezačnou zlátnout, bude to trvat asi 5 minut. Houby osolte až nakonec. Rajčata můžete rozpůlit. Dejte je do pekáčku, zastříkněte olejem, osolte, opepřete a dejte na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

2
Do rendlíku dejte vločky, zalijte je vodou a pomalu přiveďte k varu. Míchejte a na mírném plameni pomalu vařte, dokud kaše nezačne houstnout, ale stále ještě stéká z vařečky. Kaši odstavte, osolte, opepřete, vmíchejte většinu parmazánu a pesta. Rozdělte do misek, přidejte houby, rajčata, zakápněte olejem a přidejte zbytek pesta a sýru.

RADA: Uchovávání sýrů

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Banánovoskořicová kaše

Banánovoskořicová kaše

Jahodová ovesná kaše

Jahodová ovesná kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Máslo Olivový olej Ovesné vločky Parmazán Sůl Vlašské ořechy Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

90
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
88
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
83
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
78
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
69
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Párky na černém pivu
Párky na černém pivu
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
Párky v rohlíku trochu jinak
Párky v rohlíku trochu jinak
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact