Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme a spaříme vařící vodou, ve které pórek máčíme 1 minutu. Necháme jej okapat a část pokrájíme na delší 1 cm silné nudličky, a zbytek nakrájíme na kolečka a ponecháme na ozdobu jídla. Každý díl těsta z jedné strany potřeme kečupem a na něj dáme nudličky pórku. Párkům skrojíme špičky a křížem je na obou koncích nakrojíme. Takto připravené párky pokládáme na kečup a nakrájený pórek. Těsto zavineme. V hrnku rozšleháme vejce s mlékem. Plech lehce pokropíme vodou a dáme na něj párky v listovém těstě. Těsto ještě lehce potřeme ušlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 15 minut, až těsto zrůžoví. Talíře zdobíme listy salátu, na ně klademe párky v listovém těstě, posypeme pórkem a nakrájenými rajčaty.
...pórek nedávám, raději potřu česnekovou pastou nebo vložím kousek nivy...
Šárka
|9. 3. 2007 16:57
Na těsto nepřidávám pórek, ale dávám pikantní hořčice,kečup.Zabalím,potřu rozkvedlaným vajíčkem,sypu sezamem ,kmínem.Moc dobré a jednoduché pohoštění,jak za tepla tak i za studena
Andrea Pastirčáková
|13. 6. 2005 20:32
Je to výborné a rychlé občerstvení, v mini provedení vypadá skvěle jako doplněk slavnostní tabule.