g
párky
nebo buřty, kvalitní, např. císařské, špekáčky...
1
sklenice
zeleninové lečo
870 gramů od Hamé nebo domácí výroba
1
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
hořčice plnotučná
plnější
chilli omáčka
dle chuti
3
lžíce
kečup - jemný
Postup přípravy receptu
1
Párečky nasypeme do zapékací misky a přelijeme je lečem, ve kterém rozmícháme kečup s hořčicí a sojovou omáčkou. Kdo chce pikantnější sos, přidá chilli omáčku nebo nasekanou feferonku.
2
Vložíme do předehřáté trouby na 180 a pečeme do té doby (není to dlouho), než se nám zeleninová šťáva z leča v troubě zredukuje do krémové konzistence.
3
Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
4
Kdo nerad sojovou omáčku, může do leča vmíchat trochu kořenící směsi čubrica nebo adžika, vše dle vlastní chuti.