Krátké párky nebo jejich polovičky propícháme. Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 12 čtverců. Rozměr si určíme tak, aby těsto přesahovalo délku párků asi 2 cm na obou stranách. Čtverečky potřeme rozšlehaným vejcem. Na každý položíme párek a svineme do trubičky. Těsto na koncích párků opatrně stlačíme a převážeme provázkem. Konec těsta nastříháme tak, jako je obal na salonkách. Bombony dáme na plech, potřeme vejcem, posolíme a pečeme asi 15 minut dorůžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|13. 2. 2007 18:56
Dělám něco podobného, jen to nebalím jako bonbony, ale jenom to svinu jako rohlík, ve vnitř nepotírám vejcem, ale kečupem. Povrch potírám vejcem
Katka Maršálková
|13. 2. 2007 13:00
Namáčí se to pak v nějaké omáčce? Musí to být suché.... Nebo bych to možná mohla místo vejce potřít uvnitř hořčicí, ale zase nevim, jestli by se pečením nevysušila....