• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pařížský salát podle ČSN
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský salát podle ČSN

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 199
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pařížský salát je neodmyslitelnou ikonou české a slovenské studené kuchyně. Ačkoliv jeho název evokuje exotickou metropoli, jedná se o ryze domácí kulinářský výtvor, jehož receptura byla kdysi přísně definována technickou normou. Převládá v něm jemně uzená a bohatá chuť pařížského salámu, která je vyvážena pikantní kyselostí sterilovaných okurek a krémovou, plnou chutí majonézy. Díky této kombinaci je salát ideální jako základ pro klasické chlebíčky a jednohubky, ale skvěle chutná i jako jednoduchá příloha k čerstvému, křupavému pečivu.  

Suroviny

2 porce
  • na 300 g salátu
    • 160
      g salám pařížský
    • 72
      g nakládané okurky
    • 120
      g majonéza
    • 24
      g sterilovaný hrášek
    • 10
      g cibule
    • 8
      g hořčice plnotučná
    • 2
      g ocet
    • 4
      g cukr
    • 3,20
      g worcestrová omáčka
    • 0,20
      g pepř mletý
    • 4
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný salám a sterilované okurky nakrájejte na tenké, stejnoměrné nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte co nejjemněji. Do mísy vložte dobře odkapaný sterilovaný hrášek, přidejte nakrájené okurky a jemně nasekanou cibuli.  

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V jiné misce smíchejte majonézu, hořčici, ocet, cukr, pepř a worcesterovou omáčku. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.  
3
Připravený dresink přidejte k zeleninové směsi. Opatrně přidejte sůl podle chuti a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte nakrájený salám a zlehka promíchejte. Hotový salát přikryjte a nechte uležet alespoň 3-4 hodiny, ideálně přes noc v lednici.

RADA: Nejlepší saláty na chlebíčky podle ČSN norem: Pařížský, pochoutkový, vlašský i bramborový

4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PAŘÍŽSKÉHO SALÁTU: • Špatný výběr salámu: Mnoho lidí používá do pařížského salátu gothajský salám nebo jiné levnější náhražky. Důvodem je často nedostupnost pravého pařížského salámu. Gothaj má však výrazně odlišnou chuť a strukturu, která mění celkový charakter salátu a znemožňuje dosažení autentického výsledku. • Přesolený salát: Mějte na paměti, že salám i některé další ingredience jsou slané, proto salát solte velmi opatrně a až ke konci a neustále ho ochutnávejte. Pokud je salát již přesolený, lze jej naředit přidáním lžičky zakysané smetany. • Rozbředlý salát: K tomuto problému dochází, když se ingredience nakrájí příliš jemně a pustí do salátu šťávu. Další příčinou může být použití nekvalitní, vodnaté majonézy. Pro zachování správné konzistence je důležité nakrájet salám a okurky na nudličky a nechat nechat okurky a hrášek po slití nálevu důkladně okapat. Pokud je salát již příliš řídký, lze ho zahustit přidáním trochy majonézy nebo, v případě krize, použít malou, jemně nastrouhanou vařenou bramboru, která do sebe vstřebá přebytečnou tekutinu.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Nechte salát uležet v lednici minimálně 3-4 hodiny. Během této doby se chutě z okurek, cibule a salámu dokonale propojí s dresinkem. • Pokud chcete mít plnou kontrolu nad chutí a konzistencí, připravte si majonézu doma z kvalitního oleje a čerstvých vajec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN

Bramborový salát na chlebíčky podle…

Vlašský salát podle ČSN

Vlašský salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Předkrmy, chuťovky & svačiny Chlebíčky Silvestr Narozeniny a párty
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Chlazení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hořčice plnotučná Majonéza Nakládané okurky Ocet Pepř mletý Salám Sterilovaný hrášek Sůl Worcestrová omáčka

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

33
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
19
Jednoduché pudinkové šátečky
Jednoduché pudinkové…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Fanouškům sitcomu Hotýlek není do smíchu: Zemřela Prunella Scalesová (†93)

Fanouškům sitcomu Hotýlek není do smíchu: Zemřela Prunella Scalesová (†93)

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

Další doporučené recepty:

Pařížský dort Eli
Pařížský dort Eli
Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
  • Recepty.cz
  • Pařížský salát podle ČSN
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact