• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pařížský salát podle ČSN
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský salát podle ČSN

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 171
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pařížský salát je neodmyslitelnou ikonou české a slovenské studené kuchyně. Ačkoliv jeho název evokuje exotickou metropoli, jedná se o ryze domácí kulinářský výtvor, jehož receptura byla kdysi přísně definována technickou normou. Převládá v něm jemně uzená a bohatá chuť pařížského salámu, která je vyvážena pikantní kyselostí sterilovaných okurek a krémovou, plnou chutí majonézy. Díky této kombinaci je salát ideální jako základ pro klasické chlebíčky a jednohubky, ale skvěle chutná i jako jednoduchá příloha k čerstvému, křupavému pečivu.  

Suroviny

2 porce
  • na 300 g salátu
    • 160
      g salám pařížský
    • 72
      g nakládané okurky
    • 120
      g majonéza
    • 24
      g sterilovaný hrášek
    • 10
      g cibule
    • 8
      g hořčice plnotučná
    • 2
      g ocet
    • 4
      g cukr
    • 3,20
      g worcestrová omáčka
    • 0,20
      g pepř mletý
    • 4
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný salám a sterilované okurky nakrájejte na tenké, stejnoměrné nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte co nejjemněji. Do mísy vložte dobře odkapaný sterilovaný hrášek, přidejte nakrájené okurky a jemně nasekanou cibuli.  

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V jiné misce smíchejte majonézu, hořčici, ocet, cukr, pepř a worcesterovou omáčku. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.  
3
Připravený dresink přidejte k zeleninové směsi. Opatrně přidejte sůl podle chuti a vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte nakrájený salám a zlehka promíchejte. Hotový salát přikryjte a nechte uležet alespoň 3-4 hodiny, ideálně přes noc v lednici.

RADA: Nejlepší saláty na chlebíčky podle ČSN norem: Pařížský, pochoutkový, vlašský i bramborový

4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PAŘÍŽSKÉHO SALÁTU: • Špatný výběr salámu: Mnoho lidí používá do pařížského salátu gothajský salám nebo jiné levnější náhražky. Důvodem je často nedostupnost pravého pařížského salámu. Gothaj má však výrazně odlišnou chuť a strukturu, která mění celkový charakter salátu a znemožňuje dosažení autentického výsledku. • Přesolený salát: Mějte na paměti, že salám i některé další ingredience jsou slané, proto salát solte velmi opatrně a až ke konci a neustále ho ochutnávejte. Pokud je salát již přesolený, lze jej naředit přidáním lžičky zakysané smetany. • Rozbředlý salát: K tomuto problému dochází, když se ingredience nakrájí příliš jemně a pustí do salátu šťávu. Další příčinou může být použití nekvalitní, vodnaté majonézy. Pro zachování správné konzistence je důležité nakrájet salám a okurky na nudličky a nechat nechat okurky a hrášek po slití nálevu důkladně okapat. Pokud je salát již příliš řídký, lze ho zahustit přidáním trochy majonézy nebo, v případě krize, použít malou, jemně nastrouhanou vařenou bramboru, která do sebe vstřebá přebytečnou tekutinu.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Nechte salát uležet v lednici minimálně 3-4 hodiny. Během této doby se chutě z okurek, cibule a salámu dokonale propojí s dresinkem. • Pokud chcete mít plnou kontrolu nad chutí a konzistencí, připravte si majonézu doma z kvalitního oleje a čerstvých vajec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový salát na chlebíčky podle ČSN

Bramborový salát na chlebíčky podle…

Vlašský salát podle ČSN

Vlašský salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Předkrmy, chuťovky & svačiny Chlebíčky Silvestr Narozeniny a párty
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Chlazení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hořčice plnotučná Majonéza Nakládané okurky Ocet Pepř mletý Salám Sterilovaný hrášek Sůl Worcestrová omáčka

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

38
Lokše
Lokše
22
Cibulové bhaji
Cibulové bhaji
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Chili con carne
Chili con carne
13
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Pařížský dort Eli
Pařížský dort Eli
Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
  • Recepty.cz
  • Pařížský salát podle ČSN
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact