Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme drobný cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na pečící papír, kterým jsme vyložili plech. Pečeme při 180 °C cca 12 minut.
2
Vlažný pišot nakrájíme na proužky široké 2 cm. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající část piškotu. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout. Před podáváním opatrně vyklopíme a přes síto poprášíme kakaovým práškem.
3
Krém: připravíme dle návodu na obalu. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a moučkový cukr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mefinka Mefinka
|10. 9. 2009 11:40
Myslím si, že termín: drobný cukr, ač někdo třeba zná, tak není zrovna nejznámnější. Asi bych si poradila, ale být úplný začátečník a vidět recept, tak vůbec nevím, jaký cukr použít...