• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort - Harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský dort - Harlekýn

autor: lit1
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský dort - Harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 140
      g cukr krystal
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce vlažná voda
  • Krém
    • 130
      g máslo (30 g na jíšku)
    • 30
      g polohrubá mouka (jíška)
    • 2
      dl mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
  • Na ozdobu
    • šlehačka
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu, kakao a tuhý sníh ze 3 bílků. Nakonec vmícháme zlehka mouku. Vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Piškot upečeme ve středně teplé troubě.
2
Krém: z másla a mouky uděláme hodně světlou jíšku. Do ní nalijeme mléko a vyšleháme na jemnou kaši. Dále utřeme máslo a cukr, přidáme celé vejce, kakao a vymícháme. Tuto směs smícháme s vychladlou kaší a důkladně vyšleháme.
3
Všechen krém dáme na povrch upečeného piškotu (v jedné, silné vrstvě). Povrch ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort

Pařížský dort

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sally | 9. 6. 2014 23:58

    souhlasím, je to nesmysl ta kase .... :-!

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:32

    mňamka

  • lenka válová | 26. 4. 2010 09:07

    Dort je luxusni a to se povedl i mne:))

  • Veronika Nüsserová | 8. 4. 2010 12:39

    Dort dělám vždy rovnou z dvojité dávky, protože ho přítel miluje. Přesto ho mám i se zdobením (na které jsem levá, proto berte obrázek jako ilustrativní) hotový celý tak za 90 minut. Perfektní, děkuju.

  • Mefinka Mefinka | 11. 9. 2009 11:39

    Ne, povařit do zhoustnutí. Vlastně uděláte takový bešamel. Když to zhoustne, odstavíte z plotny a připravíte si zbytek: utřít zbytek surovin na krém a pak to po zchladnutí "bešamelu" vyšlehat dohromady. Krém jsem dělala několikrát a vždy se povedl a všem nesmírně chutná.. Dnes budu dělat opět...

  • Radim Jasek | 5. 8. 2009 10:25

    Zalit mlekem a sundat z plotny?

  • Amy - | 2. 8. 2009 20:35

    Jíška byla moc udělaná. Chce to jen rozehřát máslo, vsypat mouku, promíchat. Jakmile zapění (téměř ihned), zalít mlékem. Jíška musí zůstat bílá.

  • Radim Jasek | 31. 7. 2009 18:19

    Dort jsme pekli, ale nepovedl se nam krem. Byl trochu srazeny a nechtel zatuhnout. Chci se zeptat, mleko se lije do horke jisky? A sleha se opravdu az do kase? My slehali co se dalo, ale porad to byla (s primhourenim oka) spise vodovita kasicka. A krem se pak lije na vychladly piskot?

  • Mefinka Mefinka | 18. 5. 2009 17:24

    Za poslední měsíc ho dělám už podruhé. Všem hrozně chutná!!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
25
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort Eli
Pařížský dort Eli
Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort - Harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact