• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort Eli
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský dort Eli

autor: elimarliz
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský dort Eli
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • krém
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 125
      g máslo
    • 125
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
  • šlehačka
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 150
      g pikantní marmeláda
  • korpus
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce studená voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
  • ozdoba
    • 100
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Postupujeme dle požadované velikosti moučníku. Kolik vajec, tolik dalších ingrediencí. 1 vejce = 50 g. Takže při 5 vejcích dáme 250 g pol. mouky a 250 g cukru. 1 lžičku sody, 1 sáček prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce vody, 3 lžíce oleje. Vše smícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Dle trouby pozvolna pečeme, až je špejle suchá. Dáme do chladu vystydnout.
2
Krém: Utřeme máslo se žloutky a přisypáváme cukr do pěny. Nakonec přidáme kakao. Pak jemně vmícháme 2 ks měkkého tvarohu a 4 velké lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
3
Na upečené těsto namažeme pikantní marmeládu kyselejší chuti. Např. rybízová či ostružinová. Na marmeládu jemně rozetřeme stěrkou krém. Pak si rozpustíme tabulku čokolády na vaření spolu se lžící másla (nikdy ne vodu!). Necháme na mírném plameni jenom po tu dobu, nežli se za stálého míchání nerozpustí. Pak vidličkou pocákáme rozpuštěnou čokoládou nepravidelně na moučník na natřený krém.
4
Při podávání dáme na porci ušlehanou šlehačku.
5
Je to lepší nežli krém s pařížskou šlehačkou, protože ta by nám do druhého dne slehla. Krém s tvarohem drží pěkně formu a navíc je příjemně navinulý po tvarohu v krému a není tolik sytý.
6
Množství vystačí na velký plech do trouby. Je lepší nežli do kulaté dortové formy, dá se lépe krájet, porce si lehce přizpůsobíte, a také lépe skladovat, neboť krém vydrží více jak jeden den. Dávám jej do studena bez vrchní šlehačky, kterou pak servíruji až na talířky na jednotlivé porce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Pařížský dort

Pařížský dort

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka B. | 26. 12. 2012 11:51

    Vypadá dobře, akorát nesnáším syrové žloutky v krému.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Jedlá soda Kakao Máslo Měkký tvaroh Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Studená voda Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

326
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
184
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
77
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
62
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
55
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský krém
Pařížský krém
Pařížský salát
Pařížský salát
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort Eli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact