Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
2
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
3
Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
4
Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
5
Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.
Super!!!, dávám 1, opakovaně zaručený úspěch.
Po nanesení krému nechám chvíli odstát při pokojové teplotě, pak teprve dám vychladit do lednice. Tím zaručím vláčnost korpusu a lepší prolnutí chutí.
vsfz
|17. 2. 2015 15:30
33%smetana
Petra
|20. 10. 2013 20:20
Povede dnes jsem ho dělala a dobrý
Jana
|18. 1. 2013 18:31
Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky
oriro
|5. 4. 2012 22:36
...no to jsem se chtel taky zeptat. Ale asi takove 2-3hodiny nebo spis 2-3 dny? :-\
pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto
Korpus byl celkem vysoký,tak jsem ho prokrojil a naplnil i uvnitř.Čokoládou jsem už nezdobil,byl fajn :-)
Anonym
|24. 11. 2007 18:48
come
lucí
|24. 11. 2007 13:35
Tendle recept je fakt moc skvělej takže vřele doporučuju :D
Michal nevřala
|18. 9. 2007 13:39
Přidejte ještě trochu čokolády když vaříte tu šlehačku z cukrem. Výsledek je lepší a potom se to vše bude jmenovat Těžký pařížský dort.
Pavlína Kratochvílová
|17. 8. 2007 13:57
Bylo to opravdu super. Vařila jsem ho mamce na její narozeniny a moc jí chutnal.Mně chutnal taky.Moc vynikající recept.
Di
|5. 3. 2007 14:05
Marsi, já sice do piškotů škrobovou moučku nedávám, zato dávám hodně mouky i cukru, ale všechny předpisy na piškotové moučníky, které jsou například v sešitech Katka apod. šrobovou moučku obsahují. Zatím jsem se nedostala k tomu, abych to zkusila.
Marsí
|5. 3. 2007 13:32
Nechci být válečný štváč, ale do takovýchto těst, aby bylo více nadýchané a po vytažení z trouby se "neutlouklo" se mi osvědčilo dát do těsta asi tak 50 g škrobové moučky.To těsto se zjemní a nemělo by spadnout.Je to fakt,přiznávám svou úchylku: do kynutých těst dávám lžíci majonézy a do piškotů škrob...:o))))))
Luca
|3. 3. 2007 15:43
Já miluju pařížsý dort, ale málokdy narazím na opravdu dobrý.. Sama péct neumím, ale ze zkušeností degustátora můžu říct, že je určitě lepší, když korpus rozkrojíte, naplníte šlehačkou a korpus zalijete polevou.. Ještě je dobrý tu polevu nechat ztuhnout a na ni pak ještě zbytkem polevy udělat nějaký cákance.. No a pokud prahnete po dokonalosti, a povede se vám pažížská šlehačka opravdu lehká, dejte ji ještě navrch a posypte kokosem.. Takový dort mi udělala kamarádka k narozeninám a byl to fakt zážitek..
Andrea
|27. 8. 2006 17:34
prosim vas, je mozne ze tim jak jsem tu slehacku varila se potom nedala vyslehat do ztuhnuti? delala jsem to podruhe tak ze jsem ji nevarila a pekne ztuhla. dekuji za odpoved
Romana
|8. 4. 2006 12:20
Toto je podobný recep jako na Harlekýn, který já ráda peču a není nějak extra vysoký, asi těch 5 cm, jak je zde zmíňeno a rozhodně to není nepovedná placka. V receptu ani není psáno, že by se měl korpus rozkrajovat, tak se dá předpokládat, že je nízký. Jestli chcete péct dorty vysoké, pak musíte vyzkoušet piškotové, kam se dává vajec i mouky více a pak se plní.
dáša
|7. 4. 2006 09:25
Ten recept je nějaký špatný. Na 4 vajíčka je tam málo mouky. Proto se ani nedivím, že p. Kloboučkové zůstala 5cm placka.
kutil tim
|25. 3. 2006 15:50
jak ten korpus mame dlouho pect,prosim odpovezte co nejdrive.dekujeme kutilove
Vlasta Kloboučková
|20. 3. 2006 14:38
Nevím jestli něco dělám špatně, ale v troubě se dort krásně zvedl a když jsem ho vyndala tak splaskl a zůstala 5 cm placka. Ale chuťově byl dobrý.:-)
Marta
|7. 6. 2005 10:49
Myslím, že tím nic nezkazíte. Možná bych rozkrojila, naplnilla pařížskou šlehačkou a povrch polija polevou.
Katka
|7. 6. 2005 10:19
Dotaz: Je možné ještě polít ten dort čokoládovou polevou?