• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský dort

autor: helena papežíková
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
  • Pařížská šlehačka
    • 0,50
      l šlehačka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce kakao
    • 50
      g čokoláda na posypání

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
2
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
3
Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
4
Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
5
Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Doris1 | 25. 9. 2016 11:18

    Super!!!, dávám 1, opakovaně zaručený úspěch. Po nanesení krému nechám chvíli odstát při pokojové teplotě, pak teprve dám vychladit do lednice. Tím zaručím vláčnost korpusu a lepší prolnutí chutí.

  • vsfz | 17. 2. 2015 15:30

    33%smetana

  • Petra | 20. 10. 2013 20:20

    Povede dnes jsem ho dělala a dobrý

  • Jana | 18. 1. 2013 18:31

    Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky

  • oriro | 5. 4. 2012 22:36

    ...no to jsem se chtel taky zeptat. Ale asi takove 2-3hodiny nebo spis 2-3 dny? :-\

  • nnln | 5. 3. 2012 22:38

    Povede, Korpus akorát nebude tak vysoký.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 5. 3. 2012 20:52

    Chci se zeptat jestli se i bez kypřícího prášku povede?Děkuji. :-\

  • Lucie Dulíková
    Lucie Dulíková | 4. 3. 2012 20:20

    pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto

  • totilla | 17. 11. 2011 17:59

    celkem dobrý

  • tortilla | 17. 11. 2011 17:57

    bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =-O =-O

  • hohoho | 17. 11. 2011 17:55

    eště jednou fujky :-$ :-$

  • hohoho | 17. 11. 2011 17:53

    fujky :-$

  • of course | 17. 11. 2011 14:54

    ofc smetana ke slehani :-D

  • a | 16. 11. 2011 19:07

    má to být obyčejná šlehačka nebo smetana ke šlehání??? děkuji předem za odpověd

  • lucka | 31. 8. 2011 10:47

    dost se to jako posralo :-X

  • kaciska88 | 5. 8. 2011 17:05

    No tak já měla korpus jen asi 2 cm vysoký, musela jsem dělat ještě jednu dávku a přidat prášek do pečiva... :-(

  • míša | 17. 7. 2011 17:32

    takže se tam prášek do pečiva nedává?A sníh a zbytek se mýchá v jednom?

  • recepty73
    recepty73 | 3. 1. 2011 18:38

    Korpus byl celkem vysoký,tak jsem ho prokrojil a naplnil i uvnitř.Čokoládou jsem už nezdobil,byl fajn :-)

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • lucí | 24. 11. 2007 13:35

    Tendle recept je fakt moc skvělej takže vřele doporučuju :D

  • Michal nevřala | 18. 9. 2007 13:39

    Přidejte ještě trochu čokolády když vaříte tu šlehačku z cukrem. Výsledek je lepší a potom se to vše bude jmenovat Těžký pařížský dort.

  • Pavlína Kratochvílová | 17. 8. 2007 13:57

    Bylo to opravdu super. Vařila jsem ho mamce na její narozeniny a moc jí chutnal.Mně chutnal taky.Moc vynikající recept.

  • Di | 5. 3. 2007 14:05

    Marsi, já sice do piškotů škrobovou moučku nedávám, zato dávám hodně mouky i cukru, ale všechny předpisy na piškotové moučníky, které jsou například v sešitech Katka apod. šrobovou moučku obsahují. Zatím jsem se nedostala k tomu, abych to zkusila.

  • Marsí | 5. 3. 2007 13:32

    Nechci být válečný štváč, ale do takovýchto těst, aby bylo více nadýchané a po vytažení z trouby se "neutlouklo" se mi osvědčilo dát do těsta asi tak 50 g škrobové moučky.To těsto se zjemní a nemělo by spadnout.Je to fakt,přiznávám svou úchylku: do kynutých těst dávám lžíci majonézy a do piškotů škrob...:o))))))

  • Luca | 3. 3. 2007 15:43

    Já miluju pařížsý dort, ale málokdy narazím na opravdu dobrý.. Sama péct neumím, ale ze zkušeností degustátora můžu říct, že je určitě lepší, když korpus rozkrojíte, naplníte šlehačkou a korpus zalijete polevou.. Ještě je dobrý tu polevu nechat ztuhnout a na ni pak ještě zbytkem polevy udělat nějaký cákance.. No a pokud prahnete po dokonalosti, a povede se vám pažížská šlehačka opravdu lehká, dejte ji ještě navrch a posypte kokosem.. Takový dort mi udělala kamarádka k narozeninám a byl to fakt zážitek..

  • Andrea | 27. 8. 2006 17:34

    prosim vas, je mozne ze tim jak jsem tu slehacku varila se potom nedala vyslehat do ztuhnuti? delala jsem to podruhe tak ze jsem ji nevarila a pekne ztuhla. dekuji za odpoved

  • Romana | 8. 4. 2006 12:20

    Toto je podobný recep jako na Harlekýn, který já ráda peču a není nějak extra vysoký, asi těch 5 cm, jak je zde zmíňeno a rozhodně to není nepovedná placka. V receptu ani není psáno, že by se měl korpus rozkrajovat, tak se dá předpokládat, že je nízký. Jestli chcete péct dorty vysoké, pak musíte vyzkoušet piškotové, kam se dává vajec i mouky více a pak se plní.

  • dáša | 7. 4. 2006 09:25

    Ten recept je nějaký špatný. Na 4 vajíčka je tam málo mouky. Proto se ani nedivím, že p. Kloboučkové zůstala 5cm placka.

  • kutil tim | 25. 3. 2006 15:50

    jak ten korpus mame dlouho pect,prosim odpovezte co nejdrive.dekujeme kutilove

  • Vlasta Kloboučková | 20. 3. 2006 14:38

    Nevím jestli něco dělám špatně, ale v troubě se dort krásně zvedl a když jsem ho vyndala tak splaskl a zůstala 5 cm placka. Ale chuťově byl dobrý.:-)

  • Marta | 7. 6. 2005 10:49

    Myslím, že tím nic nezkazíte. Možná bych rozkrojila, naplnilla pařížskou šlehačkou a povrch polija polevou.

  • Katka | 7. 6. 2005 10:19

    Dotaz: Je možné ještě polít ten dort čokoládovou polevou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
36
Houbová omáčka smetanová
Houbová omáčka smetanová

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Pařížské řezy ....Danča
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský dort Eli
Pařížský dort Eli
Pařížský krém
Pařížský krém
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact