• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort
Napište svůj komentář k receptu

Pařížský dort

autor: helena papežíková
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
Pařížský dort
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
  • Pařížská šlehačka
    • 0,50
      l šlehačka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      lžíce kakao
    • 50
      g čokoláda na posypání

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh přidáme cukr a ještě šleháme. Přidáme žloutky a důkladně prošleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem.
2
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.
3
Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou.
4
Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne.
5
Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme. Po vychladnutí vložíme do chladničky a druhý den vyšleháme do tuha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Doris1 | 25. 9. 2016 11:18

    Super!!!, dávám 1, opakovaně zaručený úspěch. Po nanesení krému nechám chvíli odstát při pokojové teplotě, pak teprve dám vychladit do lednice. Tím zaručím vláčnost korpusu a lepší prolnutí chutí.

  • vsfz | 17. 2. 2015 15:30

    33%smetana

  • Petra | 20. 10. 2013 20:20

    Povede dnes jsem ho dělala a dobrý

  • Jana | 18. 1. 2013 18:31

    Na kolik a jak dlouho se má korpus péct? Díky

  • oriro | 5. 4. 2012 22:36

    ...no to jsem se chtel taky zeptat. Ale asi takove 2-3hodiny nebo spis 2-3 dny? :-\

  • nnln | 5. 3. 2012 22:38

    Povede, Korpus akorát nebude tak vysoký.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 5. 3. 2012 20:52

    Chci se zeptat jestli se i bez kypřícího prášku povede?Děkuji. :-\

  • Lucie Dulíková
    Lucie Dulíková | 4. 3. 2012 20:20

    pravý pařížský dort, správná velikost korpusu, správný poměr jak kakaa, tak šlehačky, výtečný,... Komu vadí nízký korpus, ať si dá navíc prášek do pečiva (ale potom nemůže počítat s názvem pařížský dort) a komu šlehač neušlehá obyčejnou šlehačku, ať přidá ztužovač šlehačky. Báječný pravý paříž. Jen se po něm zaprášílo, vřele doporučuji! Přidávám foto

  • totilla | 17. 11. 2011 17:59

    celkem dobrý

  • tortilla | 17. 11. 2011 17:57

    bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =-O =-O

  • hohoho | 17. 11. 2011 17:55

    eště jednou fujky :-$ :-$

  • hohoho | 17. 11. 2011 17:53

    fujky :-$

  • of course | 17. 11. 2011 14:54

    ofc smetana ke slehani :-D

  • a | 16. 11. 2011 19:07

    má to být obyčejná šlehačka nebo smetana ke šlehání??? děkuji předem za odpověd

  • lucka | 31. 8. 2011 10:47

    dost se to jako posralo :-X

  • kaciska88 | 5. 8. 2011 17:05

    No tak já měla korpus jen asi 2 cm vysoký, musela jsem dělat ještě jednu dávku a přidat prášek do pečiva... :-(

  • míša | 17. 7. 2011 17:32

    takže se tam prášek do pečiva nedává?A sníh a zbytek se mýchá v jednom?

  • recepty73
    recepty73 | 3. 1. 2011 18:38

    Korpus byl celkem vysoký,tak jsem ho prokrojil a naplnil i uvnitř.Čokoládou jsem už nezdobil,byl fajn :-)

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • lucí | 24. 11. 2007 13:35

    Tendle recept je fakt moc skvělej takže vřele doporučuju :D

  • Michal nevřala | 18. 9. 2007 13:39

    Přidejte ještě trochu čokolády když vaříte tu šlehačku z cukrem. Výsledek je lepší a potom se to vše bude jmenovat Těžký pařížský dort.

  • Pavlína Kratochvílová | 17. 8. 2007 13:57

    Bylo to opravdu super. Vařila jsem ho mamce na její narozeniny a moc jí chutnal.Mně chutnal taky.Moc vynikající recept.

  • Di | 5. 3. 2007 14:05

    Marsi, já sice do piškotů škrobovou moučku nedávám, zato dávám hodně mouky i cukru, ale všechny předpisy na piškotové moučníky, které jsou například v sešitech Katka apod. šrobovou moučku obsahují. Zatím jsem se nedostala k tomu, abych to zkusila.

  • Marsí | 5. 3. 2007 13:32

    Nechci být válečný štváč, ale do takovýchto těst, aby bylo více nadýchané a po vytažení z trouby se "neutlouklo" se mi osvědčilo dát do těsta asi tak 50 g škrobové moučky.To těsto se zjemní a nemělo by spadnout.Je to fakt,přiznávám svou úchylku: do kynutých těst dávám lžíci majonézy a do piškotů škrob...:o))))))

  • Luca | 3. 3. 2007 15:43

    Já miluju pařížsý dort, ale málokdy narazím na opravdu dobrý.. Sama péct neumím, ale ze zkušeností degustátora můžu říct, že je určitě lepší, když korpus rozkrojíte, naplníte šlehačkou a korpus zalijete polevou.. Ještě je dobrý tu polevu nechat ztuhnout a na ni pak ještě zbytkem polevy udělat nějaký cákance.. No a pokud prahnete po dokonalosti, a povede se vám pažížská šlehačka opravdu lehká, dejte ji ještě navrch a posypte kokosem.. Takový dort mi udělala kamarádka k narozeninám a byl to fakt zážitek..

  • Andrea | 27. 8. 2006 17:34

    prosim vas, je mozne ze tim jak jsem tu slehacku varila se potom nedala vyslehat do ztuhnuti? delala jsem to podruhe tak ze jsem ji nevarila a pekne ztuhla. dekuji za odpoved

  • Romana | 8. 4. 2006 12:20

    Toto je podobný recep jako na Harlekýn, který já ráda peču a není nějak extra vysoký, asi těch 5 cm, jak je zde zmíňeno a rozhodně to není nepovedná placka. V receptu ani není psáno, že by se měl korpus rozkrajovat, tak se dá předpokládat, že je nízký. Jestli chcete péct dorty vysoké, pak musíte vyzkoušet piškotové, kam se dává vajec i mouky více a pak se plní.

  • dáša | 7. 4. 2006 09:25

    Ten recept je nějaký špatný. Na 4 vajíčka je tam málo mouky. Proto se ani nedivím, že p. Kloboučkové zůstala 5cm placka.

  • kutil tim | 25. 3. 2006 15:50

    jak ten korpus mame dlouho pect,prosim odpovezte co nejdrive.dekujeme kutilove

  • Vlasta Kloboučková | 20. 3. 2006 14:38

    Nevím jestli něco dělám špatně, ale v troubě se dort krásně zvedl a když jsem ho vyndala tak splaskl a zůstala 5 cm placka. Ale chuťově byl dobrý.:-)

  • Marta | 7. 6. 2005 10:49

    Myslím, že tím nic nezkazíte. Možná bych rozkrojila, naplnilla pařížskou šlehačkou a povrch polija polevou.

  • Katka | 7. 6. 2005 10:19

    Dotaz: Je možné ještě polít ten dort čokoládovou polevou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

105
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
91
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
87
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
74
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
71
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dcera Michala Suchánka Berenika se vdala: Zahodila tátovo slavné jméno! Ale manželovo si nevzala…

Dcera Michala Suchánka Berenika se vdala: Zahodila tátovo slavné jméno! Ale manželovo si nevzala…

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Pařížské řezy ....Danča
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)
Pařížské těstíčko (na obalování nebo na…
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský dort - Harlekýn
Pařížský dort Eli
Pařížský dort Eli
Pařížský krém
Pařížský krém
  • Recepty.cz
  • Pařížský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact