RADA: Nepečené vánoční cukroví
Dobrý večer Martičko,sice už je po vánocích,ale přesto bych poprosila o recept na Váš krém.Bude u nás větší oslava,takže budu píct znova.Předem děkuji.Prosím poslat na karabackovi@volny.cz
dobrý den,mohu poprosit recept na vaše výborné rohlíčky.děkuji
no já se právě nachytala už nikdy salko posím vás
mě taky teče :-))
mě taky teče :-))
No to uz bych spis pouzila vareny vajecny krem ,vyslehany s maslem a rozpustenou cokoladou,dlouho vydrzi, chutove vyborny :-) ,mam s nim vyborne zkusenosti a muzu jen doporucit
Pařížský rohlíček jako vánoční cukroví není s pařížskou šlehačkou, to by jeho trvanlivost nepřečkala svátky. Ale chuťově by krém měl být čokoládovo-smetanovo-máslový , něco jako ve stejnojmenném zákusku nebo v zákuscích jádrová čára nebo koňaková špička. Karamelový krém, ač vynikající, do "pravého" pařížského rohlíčku nepatří. Nicméně já jsem pro fantazii a vlastní obměny , takže když to někomu vyhovuje víc...proč ne (sama pařížské rohlíčky nepeču, děláme pouze cukroví bez krému - jinak už by pro nás cvalíky bylo toho tuku a cukru moc)
Recept na pařížské rohlíčky mám úplě jiný.Je sice dražší ale jednou za rok si pochutná celá rodina.Jsou pracné ale vnučky a celá rodina i návšťevy je chválí.Peču je 40let.Zdraví Věra. ;-)
No nevim,ale parizske rohlicky maji podle me odjakziva parizsky krem a to je svarena slehacka s cokoladou a druhy den vyslehana neee zadne salko nebo pikao
Dobrý den..Me ten krem Teče :-( nevíte proc? jinak jsem dala 2 tmave a jeden světlý :-)
Tak jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet, ale koupím si silikonovou formu. Bude to pak jednodušší :-P a ještě dotaz, nepochopila jsem jak udělat ten krém. Prosím o blbovzdorný návod :-D
můžete dělat dopředu i týden, ale je třeba je skladovat v chladnu /krém rychle řídne/
... pardon,ale nechápu,proč se tady vyskytují komentáře typu s karamelovým a nebo salkem mlékem - to nejsou pařížské ale nějaké jiné rohlíčky ...to jak jedna děkovala za vanikající recept na koprovou omáčku,ale vše nahradila něčím jiným dokonce kopr ...nazdar :-S
Dobrý den, recept vypadá skvěle! ráda bych se zeptala,chci-li rohlíčky na Vánoční stůl, jak dlouho vydrží čerstvé? Je-li nutné péct je 23. .. Moc děkuju! Lenka
myslím, že by to šlo...ale už nebudou pařížské :-\ pak písněte jak se vyvedlo ;-)
rohlíčky mi nešly pořádně vyklepávat, tak jsem je radši tvarovala v ruce, jinak jsou rohlíčky naprosto vynikající, myslela jsem, že dají hodně práce, ale nakonec to šlo skoro samo
tak to jsem tedy nezkoušela, ale pokud uděláte světlý, už nemáte "pařížské" rohlíčky .... a ten krém je opravdu skvělý! ;-)
Vynikající, ale dala jsem víc másla a o žloutek navíc, pak to bylo super, jinak bylo těsto více sypké. Krém jsem dělala přímo karamelový a nemá to chybu :-). Jinak díky za fajn recept.
Upečeno. Rohlíčky mají úspěch, jen s vyklepáváním jsem měla trošku problémy. Dělala jsem klasické velké a ze 3/4 těsta jich mám cca třicet. Jinak palec nahoru :-)
Díky moc za skvělí recept :-) Rohlíčky jsou úžasný !!!!! A ten krém to je lahoda :-) Určitě ho využiju i při pečení dortů :-)
A prosím, může se dělat místo hnědého Pikaa i z Pikniku, ten je světlý? Co je lepší, zda to někdo zkoušel?
Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ještě jsem z pikaa krém nedělala. To ho mám třeba v kastrůlku přivést k varu? Jen přivést ka varu nebo povařit?
Já krém z pikaa dělám už dlouho a tuby jednoduše dám do vody, hodinu vařím a po zchladnutí zašlehám do stejně teplého másla. Stejně lze uvařit i pikao v plechovce.
Rohlíčky moji synové milují, ale dělám je s jiným krémem. Pikao mě zaujalo, ale jak ho mám svařit, vymačkat do hrnečku a míchat ve vodní lázni ?
vypadá to dobře i z dálky
Rohlíčky jsou mňam i bez kakaa :-) Návštěvy se jenom oblizují :-P Určitě budu dělat každý rok <3
...přesně tak jak je uvedeno: moukou si vysypeme formičku zevnitř (odklepneme aby nebyla plná mouky....jako když děláte vosí hnízda), pak vtlačíme těsto a vyklepneme. Je potřeba pracovat svižně aby se těsto na formičku nenalepilo. ;-)
Dobrý večer,tak kakao jsem si tam přidala,ale zajímaloby mě jak vyklepáváte ještě nepečené těsto s formičky,nepřišla jsem na to.Děkuji :-\
omlouvám se, opravdu jsem ho tam zapoměla připsat (již jsem to napravila)....dává se ho jen trochu - odhadem, pro barvu. Ale určitě jste tím nic neskazila. :-[
Nechybí v receptu kakao? Na fotkách máte rohlíčky tmavé, já je mám takové světlounké =-O
dávám vyloženě PIKAO (při vkládání receptu se tam kondenzované mléko dalo automaticky)....ale třeba to nevadí - nezkoušela jsem :-\
Prosím to pikao svařím bez vody.Dík. =-O
Prosim vas kolko toho kondenzovaneho mlieka ? Dakujem .Ja mam doma salko moze byt?