• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pařížské rohlíčky IV.
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské rohlíčky IV.

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 180
      g máslo (popř. Heru nebo jiný tuk)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 320
      g polohrubá mouka
    • kakao (pro barvu)
    • 60
      g mleté ořechy (nejlépe lískové)
  • Krém
    • 375
      g máslo
    • 3
      ks kondenzované mléko PIKAO (75g / 1ks)
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.
2
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a HNED! vyklepáváme na plech vyložený peč.papírem. Pečeme v horkovzduchu na 200°C asi 12min (musíte vyzkoušet jak peče vaše trouba).

RADA: Nepečené vánoční cukroví

3
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (...buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
4
Nakonec si rozehřejeme čokoládku s kouskem ztuž.tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme (pozor, rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně schladit, jinak by nám krém tekl!).

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

5
Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fikina63 | 7. 1. 2017 20:06

    Dobrý večer Martičko,sice už je po vánocích,ale přesto bych poprosila o recept na Váš krém.Bude u nás větší oslava,takže budu píct znova.Předem děkuji.Prosím poslat na karabackovi@volny.cz

  • jiřka | 19. 11. 2016 22:41

    dobrý den,mohu poprosit recept na vaše výborné rohlíčky.děkuji

  • smolici
    smolici | 23. 12. 2015 17:55

    Také zdravím a musím podotknout, že u nás taktéž nesmí chybět ;-)

  • kornela | 17. 12. 2015 15:49

    no já se právě nachytala už nikdy salko posím vás

  • kornela | 17. 12. 2015 15:47

    mě taky teče :-))

  • kornela | 17. 12. 2015 15:47

    mě taky teče :-))

  • Marta | 8. 12. 2015 00:48

    No to uz bych spis pouzila vareny vajecny krem ,vyslehany s maslem a rozpustenou cokoladou,dlouho vydrzi, chutove vyborny :-) ,mam s nim vyborne zkusenosti a muzu jen doporucit

  • Petra | 3. 12. 2015 14:50

    Pařížský rohlíček jako vánoční cukroví není s pařížskou šlehačkou, to by jeho trvanlivost nepřečkala svátky. Ale chuťově by krém měl být čokoládovo-smetanovo-máslový , něco jako ve stejnojmenném zákusku nebo v zákuscích jádrová čára nebo koňaková špička. Karamelový krém, ač vynikající, do "pravého" pařížského rohlíčku nepatří. Nicméně já jsem pro fantazii a vlastní obměny , takže když to někomu vyhovuje víc...proč ne (sama pařížské rohlíčky nepeču, děláme pouze cukroví bez krému - jinak už by pro nás cvalíky bylo toho tuku a cukru moc)

  • Věra1005 | 25. 11. 2015 13:19

    Recept na pařížské rohlíčky mám úplě jiný.Je sice dražší ale jednou za rok si pochutná celá rodina.Jsou pracné ale vnučky a celá rodina i návšťevy je chválí.Peču je 40let.Zdraví Věra. ;-)

  • Marta | 21. 11. 2015 21:12

    No nevim,ale parizske rohlicky maji podle me odjakziva parizsky krem a to je svarena slehacka s cokoladou a druhy den vyslehana neee zadne salko nebo pikao ;)

  • Tereza | 17. 12. 2014 19:46

    Dobrý den..Me ten krem Teče :-( nevíte proc? :'( jinak jsem dala 2 tmave a jeden světlý :-)

  • Brunice | 20. 11. 2014 19:33

    Tak jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet, ale koupím si silikonovou formu. Bude to pak jednodušší :-P a ještě dotaz, nepochopila jsem jak udělat ten krém. Prosím o blbovzdorný návod :-D

  • smolici
    smolici | 1. 1. 2014 16:12

    můžete dělat dopředu i týden, ale je třeba je skladovat v chladnu /krém rychle řídne/

  • ramona | 17. 12. 2013 16:55

    ... pardon,ale nechápu,proč se tady vyskytují komentáře typu s karamelovým a nebo salkem mlékem - to nejsou pařížské ale nějaké jiné rohlíčky ...to jak jedna děkovala za vanikající recept na koprovou omáčku,ale vše nahradila něčím jiným dokonce kopr ...nazdar :-S

  • Lenza | 7. 12. 2013 18:17

    Dobrý den, recept vypadá skvěle! ráda bych se zeptala,chci-li rohlíčky na Vánoční stůl, jak dlouho vydrží čerstvé? Je-li nutné péct je 23. .. Moc děkuju! Lenka

  • smolici
    smolici | 3. 12. 2013 22:48

    myslím, že by to šlo...ale už nebudou pařížské :-\ pak písněte jak se vyvedlo ;-)

  • filispinka | 21. 11. 2013 16:32

    prosim vas muzu misto pikaa pouzit karamelove salko?dekuji

  • syslicek
    syslicek | 2. 1. 2013 13:59

    rohlíčky mi nešly pořádně vyklepávat, tak jsem je radši tvarovala v ruce, jinak jsou rohlíčky naprosto vynikající, myslela jsem, že dají hodně práce, ale nakonec to šlo skoro samo :D

  • smolici
    smolici | 26. 12. 2012 18:02

    možná by i stačilo přivést k varu

  • smolici
    smolici | 26. 12. 2012 18:01

    tak to jsem tedy nezkoušela, ale pokud uděláte světlý, už nemáte "pařížské" rohlíčky .... a ten krém je opravdu skvělý! ;-)

  • Petra | 19. 12. 2012 18:03

    Vynikající, ale dala jsem víc másla a o žloutek navíc, pak to bylo super, jinak bylo těsto více sypké. Krém jsem dělala přímo karamelový a nemá to chybu :-). Jinak díky za fajn recept.

  • Janina | 17. 12. 2012 19:49

    Upečeno:). Rohlíčky mají úspěch, jen s vyklepáváním jsem měla trošku problémy. Dělala jsem klasické velké a ze 3/4 těsta jich mám cca třicet. Jinak palec nahoru :-)

  • Klára | 11. 12. 2012 13:48

    Díky moc za skvělí recept :-) Rohlíčky jsou úžasný !!!!! A ten krém to je lahoda :-) Určitě ho využiju i při pečení dortů :-)

  • Hanka | 7. 12. 2012 18:39

    A prosím, může se dělat místo hnědého Pikaa i z Pikniku, ten je světlý? Co je lepší, zda to někdo zkoušel?

  • Hanka | 6. 12. 2012 18:28

    Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ještě jsem z pikaa krém nedělala. To ho mám třeba v kastrůlku přivést k varu? Jen přivést ka varu nebo povařit?

  • Lenka | 4. 12. 2012 22:40

    Já krém z pikaa dělám už dlouho a tuby jednoduše dám do vody, hodinu vařím a po zchladnutí zašlehám do stejně teplého másla. Stejně lze uvařit i pikao v plechovce.

  • Petra | 2. 12. 2012 20:05

    Rohlíčky moji synové milují, ale dělám je s jiným krémem. Pikao mě zaujalo, ale jak ho mám svařit, vymačkat do hrnečku a míchat ve vodní lázni ?

  • smolici
    smolici | 3. 1. 2012 19:36

    super....taky je zbožňujeme! :-)

  • Anonymous | 28. 12. 2011 20:27

    vypadá to dobře i z dálky

  • Zuzka | 25. 12. 2011 23:35

    Rohlíčky jsou mňam i bez kakaa :-) Návštěvy se jenom oblizují :-P Určitě budu dělat každý rok <3

  • smolici
    smolici | 24. 12. 2011 12:58

    ...přesně tak jak je uvedeno: moukou si vysypeme formičku zevnitř (odklepneme aby nebyla plná mouky....jako když děláte vosí hnízda), pak vtlačíme těsto a vyklepneme. Je potřeba pracovat svižně aby se těsto na formičku nenalepilo. ;-)

  • firtackove | 21. 12. 2011 20:49

    Dobrý večer,tak kakao jsem si tam přidala,ale zajímaloby mě jak vyklepáváte ještě nepečené těsto s formičky,nepřišla jsem na to.Děkuji :-\

  • smolici
    smolici | 21. 12. 2011 18:04

    omlouvám se, opravdu jsem ho tam zapoměla připsat (již jsem to napravila)....dává se ho jen trochu - odhadem, pro barvu. Ale určitě jste tím nic neskazila. :-[

  • Zuzka | 14. 12. 2011 10:46

    Nechybí v receptu kakao? Na fotkách máte rohlíčky tmavé, já je mám takové světlounké =-O

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:27

    URČITĚ NEPŘIDÁVAT VODU!!! O:-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:26

    dávám vyloženě PIKAO (při vkládání receptu se tam kondenzované mléko dalo automaticky)....ale třeba to nevadí - nezkoušela jsem :-\

  • Isma | 9. 12. 2011 21:07

    Prosím to pikao svařím bez vody.Dík. =-O

  • Mimushka909 | 3. 12. 2011 11:07

    Prosim vas kolko toho kondenzovaneho mlieka ?:) Dakujem .Ja mam doma salko moze byt?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Kakao Kondenzované mléko Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
16
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
15
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
  • Recepty.cz
  • Pařížské rohlíčky IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact