• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pařížské rohlíčky IV.
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské rohlíčky IV.

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 180
      g máslo (popř. Heru nebo jiný tuk)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 320
      g polohrubá mouka
    • kakao (pro barvu)
    • 60
      g mleté ořechy (nejlépe lískové)
  • Krém
    • 375
      g máslo
    • 3
      ks kondenzované mléko PIKAO (75g / 1ks)
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.
2
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a HNED! vyklepáváme na plech vyložený peč.papírem. Pečeme v horkovzduchu na 200°C asi 12min (musíte vyzkoušet jak peče vaše trouba).

RADA: Nepečené vánoční cukroví

3
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (...buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
4
Nakonec si rozehřejeme čokoládku s kouskem ztuž.tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme (pozor, rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně schladit, jinak by nám krém tekl!).

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

5
Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fikina63 | 7. 1. 2017 20:06

    Dobrý večer Martičko,sice už je po vánocích,ale přesto bych poprosila o recept na Váš krém.Bude u nás větší oslava,takže budu píct znova.Předem děkuji.Prosím poslat na karabackovi@volny.cz

  • jiřka | 19. 11. 2016 22:41

    dobrý den,mohu poprosit recept na vaše výborné rohlíčky.děkuji

  • smolici
    smolici | 23. 12. 2015 17:55

    Také zdravím a musím podotknout, že u nás taktéž nesmí chybět ;-)

  • kornela | 17. 12. 2015 15:49

    no já se právě nachytala už nikdy salko posím vás

  • kornela | 17. 12. 2015 15:47

    mě taky teče :-))

  • kornela | 17. 12. 2015 15:47

    mě taky teče :-))

  • Marta | 8. 12. 2015 00:48

    No to uz bych spis pouzila vareny vajecny krem ,vyslehany s maslem a rozpustenou cokoladou,dlouho vydrzi, chutove vyborny :-) ,mam s nim vyborne zkusenosti a muzu jen doporucit

  • Petra | 3. 12. 2015 14:50

    Pařížský rohlíček jako vánoční cukroví není s pařížskou šlehačkou, to by jeho trvanlivost nepřečkala svátky. Ale chuťově by krém měl být čokoládovo-smetanovo-máslový , něco jako ve stejnojmenném zákusku nebo v zákuscích jádrová čára nebo koňaková špička. Karamelový krém, ač vynikající, do "pravého" pařížského rohlíčku nepatří. Nicméně já jsem pro fantazii a vlastní obměny , takže když to někomu vyhovuje víc...proč ne (sama pařížské rohlíčky nepeču, děláme pouze cukroví bez krému - jinak už by pro nás cvalíky bylo toho tuku a cukru moc)

  • Věra1005 | 25. 11. 2015 13:19

    Recept na pařížské rohlíčky mám úplě jiný.Je sice dražší ale jednou za rok si pochutná celá rodina.Jsou pracné ale vnučky a celá rodina i návšťevy je chválí.Peču je 40let.Zdraví Věra. ;-)

  • Marta | 21. 11. 2015 21:12

    No nevim,ale parizske rohlicky maji podle me odjakziva parizsky krem a to je svarena slehacka s cokoladou a druhy den vyslehana neee zadne salko nebo pikao ;)

  • Tereza | 17. 12. 2014 19:46

    Dobrý den..Me ten krem Teče :-( nevíte proc? :'( jinak jsem dala 2 tmave a jeden světlý :-)

  • Brunice | 20. 11. 2014 19:33

    Tak jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet, ale koupím si silikonovou formu. Bude to pak jednodušší :-P a ještě dotaz, nepochopila jsem jak udělat ten krém. Prosím o blbovzdorný návod :-D

  • smolici
    smolici | 1. 1. 2014 16:12

    můžete dělat dopředu i týden, ale je třeba je skladovat v chladnu /krém rychle řídne/

  • ramona | 17. 12. 2013 16:55

    ... pardon,ale nechápu,proč se tady vyskytují komentáře typu s karamelovým a nebo salkem mlékem - to nejsou pařížské ale nějaké jiné rohlíčky ...to jak jedna děkovala za vanikající recept na koprovou omáčku,ale vše nahradila něčím jiným dokonce kopr ...nazdar :-S

  • Lenza | 7. 12. 2013 18:17

    Dobrý den, recept vypadá skvěle! ráda bych se zeptala,chci-li rohlíčky na Vánoční stůl, jak dlouho vydrží čerstvé? Je-li nutné péct je 23. .. Moc děkuju! Lenka

  • smolici
    smolici | 3. 12. 2013 22:48

    myslím, že by to šlo...ale už nebudou pařížské :-\ pak písněte jak se vyvedlo ;-)

  • filispinka | 21. 11. 2013 16:32

    prosim vas muzu misto pikaa pouzit karamelove salko?dekuji

  • syslicek
    syslicek | 2. 1. 2013 13:59

    rohlíčky mi nešly pořádně vyklepávat, tak jsem je radši tvarovala v ruce, jinak jsou rohlíčky naprosto vynikající, myslela jsem, že dají hodně práce, ale nakonec to šlo skoro samo :D

  • smolici
    smolici | 26. 12. 2012 18:02

    možná by i stačilo přivést k varu

  • smolici
    smolici | 26. 12. 2012 18:01

    tak to jsem tedy nezkoušela, ale pokud uděláte světlý, už nemáte "pařížské" rohlíčky .... a ten krém je opravdu skvělý! ;-)

  • Petra | 19. 12. 2012 18:03

    Vynikající, ale dala jsem víc másla a o žloutek navíc, pak to bylo super, jinak bylo těsto více sypké. Krém jsem dělala přímo karamelový a nemá to chybu :-). Jinak díky za fajn recept.

  • Janina | 17. 12. 2012 19:49

    Upečeno:). Rohlíčky mají úspěch, jen s vyklepáváním jsem měla trošku problémy. Dělala jsem klasické velké a ze 3/4 těsta jich mám cca třicet. Jinak palec nahoru :-)

  • Klára | 11. 12. 2012 13:48

    Díky moc za skvělí recept :-) Rohlíčky jsou úžasný !!!!! A ten krém to je lahoda :-) Určitě ho využiju i při pečení dortů :-)

  • Hanka | 7. 12. 2012 18:39

    A prosím, může se dělat místo hnědého Pikaa i z Pikniku, ten je světlý? Co je lepší, zda to někdo zkoušel?

  • Hanka | 6. 12. 2012 18:28

    Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ještě jsem z pikaa krém nedělala. To ho mám třeba v kastrůlku přivést k varu? Jen přivést ka varu nebo povařit?

  • Lenka | 4. 12. 2012 22:40

    Já krém z pikaa dělám už dlouho a tuby jednoduše dám do vody, hodinu vařím a po zchladnutí zašlehám do stejně teplého másla. Stejně lze uvařit i pikao v plechovce.

  • Petra | 2. 12. 2012 20:05

    Rohlíčky moji synové milují, ale dělám je s jiným krémem. Pikao mě zaujalo, ale jak ho mám svařit, vymačkat do hrnečku a míchat ve vodní lázni ?

  • smolici
    smolici | 3. 1. 2012 19:36

    super....taky je zbožňujeme! :-)

  • Anonymous | 28. 12. 2011 20:27

    vypadá to dobře i z dálky

  • Zuzka | 25. 12. 2011 23:35

    Rohlíčky jsou mňam i bez kakaa :-) Návštěvy se jenom oblizují :-P Určitě budu dělat každý rok <3

  • smolici
    smolici | 24. 12. 2011 12:58

    ...přesně tak jak je uvedeno: moukou si vysypeme formičku zevnitř (odklepneme aby nebyla plná mouky....jako když děláte vosí hnízda), pak vtlačíme těsto a vyklepneme. Je potřeba pracovat svižně aby se těsto na formičku nenalepilo. ;-)

  • firtackove | 21. 12. 2011 20:49

    Dobrý večer,tak kakao jsem si tam přidala,ale zajímaloby mě jak vyklepáváte ještě nepečené těsto s formičky,nepřišla jsem na to.Děkuji :-\

  • smolici
    smolici | 21. 12. 2011 18:04

    omlouvám se, opravdu jsem ho tam zapoměla připsat (již jsem to napravila)....dává se ho jen trochu - odhadem, pro barvu. Ale určitě jste tím nic neskazila. :-[

  • Zuzka | 14. 12. 2011 10:46

    Nechybí v receptu kakao? Na fotkách máte rohlíčky tmavé, já je mám takové světlounké =-O

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:27

    URČITĚ NEPŘIDÁVAT VODU!!! O:-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:26

    dávám vyloženě PIKAO (při vkládání receptu se tam kondenzované mléko dalo automaticky)....ale třeba to nevadí - nezkoušela jsem :-\

  • Isma | 9. 12. 2011 21:07

    Prosím to pikao svařím bez vody.Dík. =-O

  • Mimushka909 | 3. 12. 2011 11:07

    Prosim vas kolko toho kondenzovaneho mlieka ?:) Dakujem .Ja mam doma salko moze byt?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Kakao Kondenzované mléko Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Maková bábovka

Maková bábovka

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

59
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
34
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Šest let od svatby: Šedý vlk Langmajer a nestárnoucí Gondíková slavili na Korsice!

Šest let od svatby: Šedý vlk Langmajer a nestárnoucí Gondíková slavili na Korsice!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
  • Recepty.cz
  • Pařížské rohlíčky IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact