• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pařížské rohlíčky IV.
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské rohlíčky IV.

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 180
      g máslo (popř. Heru nebo jiný tuk)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 320
      g polohrubá mouka
    • kakao (pro barvu)
    • 60
      g mleté ořechy (nejlépe lískové)
  • Krém
    • 375
      g máslo
    • 3
      ks kondenzované mléko PIKAO (75g / 1ks)
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.
2
Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a HNED! vyklepáváme na plech vyložený peč.papírem. Pečeme v horkovzduchu na 200°C asi 12min (musíte vyzkoušet jak peče vaše trouba).

RADA: Nepečené vánoční cukroví

3
Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (...buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.
4
Nakonec si rozehřejeme čokoládku s kouskem ztuž.tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme (pozor, rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně schladit, jinak by nám krém tekl!).

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

5
Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fikina63 | 7. 1. 2017 20:06

    Dobrý večer Martičko,sice už je po vánocích,ale přesto bych poprosila o recept na Váš krém.Bude u nás větší oslava,takže budu píct znova.Předem děkuji.Prosím poslat na karabackovi@volny.cz

  • jiřka | 19. 11. 2016 22:41

    dobrý den,mohu poprosit recept na vaše výborné rohlíčky.děkuji

  • smolici
    smolici | 23. 12. 2015 17:55

    Také zdravím a musím podotknout, že u nás taktéž nesmí chybět ;-)

  • kornela | 17. 12. 2015 15:49

    no já se právě nachytala už nikdy salko posím vás

  • kornela | 17. 12. 2015 15:47

    mě taky teče :-))

  • kornela | 17. 12. 2015 15:47

    mě taky teče :-))

  • Marta | 8. 12. 2015 00:48

    No to uz bych spis pouzila vareny vajecny krem ,vyslehany s maslem a rozpustenou cokoladou,dlouho vydrzi, chutove vyborny :-) ,mam s nim vyborne zkusenosti a muzu jen doporucit

  • Petra | 3. 12. 2015 14:50

    Pařížský rohlíček jako vánoční cukroví není s pařížskou šlehačkou, to by jeho trvanlivost nepřečkala svátky. Ale chuťově by krém měl být čokoládovo-smetanovo-máslový , něco jako ve stejnojmenném zákusku nebo v zákuscích jádrová čára nebo koňaková špička. Karamelový krém, ač vynikající, do "pravého" pařížského rohlíčku nepatří. Nicméně já jsem pro fantazii a vlastní obměny , takže když to někomu vyhovuje víc...proč ne (sama pařížské rohlíčky nepeču, děláme pouze cukroví bez krému - jinak už by pro nás cvalíky bylo toho tuku a cukru moc)

  • Věra1005 | 25. 11. 2015 13:19

    Recept na pařížské rohlíčky mám úplě jiný.Je sice dražší ale jednou za rok si pochutná celá rodina.Jsou pracné ale vnučky a celá rodina i návšťevy je chválí.Peču je 40let.Zdraví Věra. ;-)

  • Marta | 21. 11. 2015 21:12

    No nevim,ale parizske rohlicky maji podle me odjakziva parizsky krem a to je svarena slehacka s cokoladou a druhy den vyslehana neee zadne salko nebo pikao ;)

  • Tereza | 17. 12. 2014 19:46

    Dobrý den..Me ten krem Teče :-( nevíte proc? :'( jinak jsem dala 2 tmave a jeden světlý :-)

  • Brunice | 20. 11. 2014 19:33

    Tak jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet, ale koupím si silikonovou formu. Bude to pak jednodušší :-P a ještě dotaz, nepochopila jsem jak udělat ten krém. Prosím o blbovzdorný návod :-D

  • smolici
    smolici | 1. 1. 2014 16:12

    můžete dělat dopředu i týden, ale je třeba je skladovat v chladnu /krém rychle řídne/

  • ramona | 17. 12. 2013 16:55

    ... pardon,ale nechápu,proč se tady vyskytují komentáře typu s karamelovým a nebo salkem mlékem - to nejsou pařížské ale nějaké jiné rohlíčky ...to jak jedna děkovala za vanikající recept na koprovou omáčku,ale vše nahradila něčím jiným dokonce kopr ...nazdar :-S

  • Lenza | 7. 12. 2013 18:17

    Dobrý den, recept vypadá skvěle! ráda bych se zeptala,chci-li rohlíčky na Vánoční stůl, jak dlouho vydrží čerstvé? Je-li nutné péct je 23. .. Moc děkuju! Lenka

  • smolici
    smolici | 3. 12. 2013 22:48

    myslím, že by to šlo...ale už nebudou pařížské :-\ pak písněte jak se vyvedlo ;-)

  • filispinka | 21. 11. 2013 16:32

    prosim vas muzu misto pikaa pouzit karamelove salko?dekuji

  • syslicek
    syslicek | 2. 1. 2013 13:59

    rohlíčky mi nešly pořádně vyklepávat, tak jsem je radši tvarovala v ruce, jinak jsou rohlíčky naprosto vynikající, myslela jsem, že dají hodně práce, ale nakonec to šlo skoro samo :D

  • smolici
    smolici | 26. 12. 2012 18:02

    možná by i stačilo přivést k varu

  • smolici
    smolici | 26. 12. 2012 18:01

    tak to jsem tedy nezkoušela, ale pokud uděláte světlý, už nemáte "pařížské" rohlíčky .... a ten krém je opravdu skvělý! ;-)

  • Petra | 19. 12. 2012 18:03

    Vynikající, ale dala jsem víc másla a o žloutek navíc, pak to bylo super, jinak bylo těsto více sypké. Krém jsem dělala přímo karamelový a nemá to chybu :-). Jinak díky za fajn recept.

  • Janina | 17. 12. 2012 19:49

    Upečeno:). Rohlíčky mají úspěch, jen s vyklepáváním jsem měla trošku problémy. Dělala jsem klasické velké a ze 3/4 těsta jich mám cca třicet. Jinak palec nahoru :-)

  • Klára | 11. 12. 2012 13:48

    Díky moc za skvělí recept :-) Rohlíčky jsou úžasný !!!!! A ten krém to je lahoda :-) Určitě ho využiju i při pečení dortů :-)

  • Hanka | 7. 12. 2012 18:39

    A prosím, může se dělat místo hnědého Pikaa i z Pikniku, ten je světlý? Co je lepší, zda to někdo zkoušel?

  • Hanka | 6. 12. 2012 18:28

    Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ještě jsem z pikaa krém nedělala. To ho mám třeba v kastrůlku přivést k varu? Jen přivést ka varu nebo povařit?

  • Lenka | 4. 12. 2012 22:40

    Já krém z pikaa dělám už dlouho a tuby jednoduše dám do vody, hodinu vařím a po zchladnutí zašlehám do stejně teplého másla. Stejně lze uvařit i pikao v plechovce.

  • Petra | 2. 12. 2012 20:05

    Rohlíčky moji synové milují, ale dělám je s jiným krémem. Pikao mě zaujalo, ale jak ho mám svařit, vymačkat do hrnečku a míchat ve vodní lázni ?

  • smolici
    smolici | 3. 1. 2012 19:36

    super....taky je zbožňujeme! :-)

  • Anonymous | 28. 12. 2011 20:27

    vypadá to dobře i z dálky

  • Zuzka | 25. 12. 2011 23:35

    Rohlíčky jsou mňam i bez kakaa :-) Návštěvy se jenom oblizují :-P Určitě budu dělat každý rok <3

  • smolici
    smolici | 24. 12. 2011 12:58

    ...přesně tak jak je uvedeno: moukou si vysypeme formičku zevnitř (odklepneme aby nebyla plná mouky....jako když děláte vosí hnízda), pak vtlačíme těsto a vyklepneme. Je potřeba pracovat svižně aby se těsto na formičku nenalepilo. ;-)

  • firtackove | 21. 12. 2011 20:49

    Dobrý večer,tak kakao jsem si tam přidala,ale zajímaloby mě jak vyklepáváte ještě nepečené těsto s formičky,nepřišla jsem na to.Děkuji :-\

  • smolici
    smolici | 21. 12. 2011 18:04

    omlouvám se, opravdu jsem ho tam zapoměla připsat (již jsem to napravila)....dává se ho jen trochu - odhadem, pro barvu. Ale určitě jste tím nic neskazila. :-[

  • Zuzka | 14. 12. 2011 10:46

    Nechybí v receptu kakao? Na fotkách máte rohlíčky tmavé, já je mám takové světlounké =-O

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:27

    URČITĚ NEPŘIDÁVAT VODU!!! O:-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:26

    dávám vyloženě PIKAO (při vkládání receptu se tam kondenzované mléko dalo automaticky)....ale třeba to nevadí - nezkoušela jsem :-\

  • Isma | 9. 12. 2011 21:07

    Prosím to pikao svařím bez vody.Dík. =-O

  • Mimushka909 | 3. 12. 2011 11:07

    Prosim vas kolko toho kondenzovaneho mlieka ?:) Dakujem .Ja mam doma salko moze byt?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Kakao Kondenzované mléko Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

85
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
67
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
49
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
44
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
37
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské řezy ....Danča
Pařížské telecí řízky
Pařížské telecí řízky
  • Recepty.cz
  • Pařížské rohlíčky IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact