Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen metličkou míchat, dokud se čokoláda nerozpustí. Smetana musí nejprve zchladnout při pokojové teplotě, pak ji přesuňte na noc odpočívat do lednice.
2
Suroviny na dva korpusy vyšleháme elektrickým šlehačem na těsto. Hned rozetřeme na plechy vyložené pečicím papírem a dáme péct do trouby na 170 stupňů, na cca 15 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.
3
Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus. Krém přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme vše v chladu odpočinout. Potom zbytek krému natřeme na povrch a posypeme nastrouhanými ořechy .