šlehačka
2 ks - sušená od Dr. Oetkera plus mléko na jejich přípravu
Postup přípravy receptu
1
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a dáme péct zhruba na 10-15 min. na 175 °C.
2
Mezitím připravíme krém: v litru mléka uvaříme pudinky a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem do pěny. Když je pudink studený, tak k němu po částech přidáváme máslo a vše dohromady vyšleháme. Na vychladlé a upečené těsto namažeme rovnoměrně krém. Na krém se ještě rozetřou dvě sušené a podle návodu připravené šlehačky Dr.Oetker. Nakonec vše postrouháme čokoládou Margot.