• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pařížské kostky černobílé
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské kostky černobílé

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské kostky černobílé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 170
      g cukr krupice
    • 120
      g hera rozehřátá
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Krém
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda
    • 50
      g čokoláda tmavá, (nejlépe ledové kaštany, může být čoko na vaření, nugát atd.)
    • 20
      g máslo 2x10 g (plátek)
    • džem pikantní

Postup přípravy receptu

1
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min., přidáme plátek másla, stáhneme z ohně a dáme do chladničky. Do druhé smetany přidáme tmavou čokoládu. Pokud použíjeme ledové kaštany nebo nugát, tak kvůli barvě přidáme lžičku kakaa. Provaříme mírným varem asi 1 min, vhodíme plátek másla a stáhneme z ohně. Krém necháme do druhého dne uležet.
2
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme tuk a nakonec mouku promíchanou s práškem a kakaem. Vlijeme na pečícím papírem vyložený menší plech (asi 30x30) tj. 3/4 klasického plechu. Pokud ho nemáme, tak něčím dřevěným (vařečkou atd.) zahradíme pečící papír, aby se těsto neroztékalo. Pečeme asi 15 min. při 170 °C v předehřáté troubě.
3
Upečenou a vychladlou placku potřeme pikantním džemem. Vychlazené svařené šlehačky ušleháme. Na zdobení použijeme ideálně na každou barvu jeden pytlík od mléka, kterému ustřihneme roh asi 1 cm (nebo zdobičku s plochou špičkou). Pokud bude otvor větší, budete nanášet víc krému a možná vám pak nevystačí na celou plochu. Na placku nanášíme z bílého krému proužky šikmo přes roh (začínáme jako u mřížkového koláče). Za každým bílým proužkem stříkáme proužek tmavý, stále stejným směrem. Když ozdobíte celou plochu, dejte vychladit a pak krájejte na čtverce asi 6x6 cm nožem, který namáčejte do horké vody. Na talíři čtverečky ozdobně seskládejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Nadýchané pařížské věnečky

Nadýchané pařížské věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 9. 9. 2011 12:27

    Kostky se povedly, rodinka si pochutnala.

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Fakt dobrý recept

  • Gábina H | 7. 4. 2008 13:08

    Pekla jsem v sobotu, ale těsto mi přišlo strašně husté, tak jsem musela přilít mléko. Rozhodně mi nešlo vylít na plech, ale spíš natřít. Jinak krémy ok. Rodině chutnalo

  • Jana z VM | 31. 3. 2008 13:46

    Myslela jsem každý kousek zvláštť, ale nevím, jestli by ta čokoláda nepadala, to nedokážu poznat. Dělám podobné kostky, ale ty jsou plněné čokoládovým krémem a celé máčené v čokoládě - viz recept Čokoládové kostky. Tak nevím, ale až to vyzkouším, dám vědět. Kdy to ale bude, nevím....

  • Anonym | 31. 3. 2008 07:20

    p.Mileno,vůbec nevadí.Takovýto koláč či buchtu také dělám a je vynikající.Přesto moc děkuji za ochotu.:-)PS

  • Hela - | 30. 3. 2008 22:23

    Jano z VM, potřené čokoládou to není, to jen zkresluje asi ta lišta, ve které je napsané jméno. Když si to zvětšíte, lišta se posune a vidíte obyč piškot. Kdybyste to náhodou po stranách pomazávala čokoládou (já to pochopila jako každý kousek zvlášť) tak vzhledem k tomu, že piškot dost saje, nedovedu si představit, kolik čoko polevy byste potřebovala a jak by to bylo pracné. Mohlo by to být dobré, ale ono to na stole upoutá spíš barevně.

  • milena kubikova | 29. 3. 2008 07:14

    jana z VM....nebude potom pri jedeni zakuskov ta cokolada praskat a padat?.... to v pripade, ze by sa jedol priamo z tacky rukou. ale aj v pripade zeby sa jedol vidlickou, tak to ostane podla mna nevzhladne. ak ste myslela, ze obtriete cokoladou, cely korpus po obvode, tak to hej, ale kazdy zakusok zvlast....ci ako ste to myslela? asi som nepochopila.

  • milena kubikova | 28. 3. 2008 17:29

    anonymka.....no nic nove Vam bohuzial nemozem ponuknut...krem robim tak ako vy...naslahane maslo s cukrom a hustym bananovym pudinkom....tymto som naplnila piskot, povrch potrela ribezlovym dzemom a naukladala som pozdlzne rozkrojene banany po celom povrchu vedla seba.....no a natrela som to tou parizskom slahackou a posypala margotkou....akurat, ze to potom neboli parizske kocky, ale bananovy zakusok....takze vyskusam tieto efektne kococky a uvidim co povie rodina.

  • Jana z VM | 28. 3. 2008 09:14

    Helo, moc se mi recept líbí. Je jednoduchý a moc efektní. Nejprve jsem myslela, že každá ta kostka - jak je vidět na obrázku - je ještě po stranách potřená čokoládou. Nebylo by to špatné, až bych recept vyzkoušela pro nějakou slavnostní příležitost, potřít ty strany čokoládou. Určitě by to bylo ještě lepší, ne?? Už se těším !!

  • Anonym | 28. 3. 2008 08:00

    p.Mileno souhlasim,jsem ráda,že tu Hela je,už mi několikrát pomohla a ani o tom neví.p.Helo - díky!p.Mileno,mohla byste napsat ten banánový krém?Můžu banány v jakékoli formě.Dělám z banánového pudinkového prášku a másla,rozmačkané banány se šlehačkou a tak.Ale třeba ten Váš neznám.Děkuji:-PS

  • milena kubikova | 27. 3. 2008 18:50

    tak sa pridavam aj ja......mne sa pri tych klasickych parizskych kockach zdalo tej masy na korpus tak vela, ze som ho rozdelila na dve davky a naplnila bananovym kremom. urcite vyskusam aj tuto variantu...ako som pisala....zda sa mi velmi efektna....hela- vie vzdy vymysliet nieco co cloveka uputa na prvy pohlad.

  • Anonym | 27. 3. 2008 11:29

    p.Helo díky ,čtete mi z duše", ten piškot na pařížské kostky mi taky moc nejel,zdálo se mi taky moc těsta a bylo i takové drobivé nebo jsem to asi zvrzla.Taky jsem uvažovala na jiným korpusu ,tento vyzkouším.Díky:-) PS

  • Hela - | 26. 3. 2008 21:25

    Ano, těsto je trochu jiné. Na původních Pařížských kostkách mi vadilo, že je moc těsta a málo krému. Ale není problém si upéct korpus jaký vám vyhovuje. Tady jsem jen zkoušela udělat pařížskou šlehačku i z bílé čokolády a trochu to ozvláštnit, protože většina řezů je jen placka s něčím navrch a čoko sypaná nebo polévaná.

  • Anonym | 26. 3. 2008 07:39

    Těsto je trochu jiné konzistence než v původních kostkách, že?Dík PS

  • milena kubikova | 24. 3. 2008 20:23

    fakt efektne.....

  • keana | 23. 3. 2008 15:45

    Zdeno,nejsem autorkou receptu,snad to neva:o),ale tu parizskou slehacku jsem delala uz pred 20lety na normalni dort harlekyn ze sacku (jedinou vec,ktrerou jsem ze sacku kdy pekla-a bylo to vyborne!).Takze URCITE vyslehat,jde to krasne dotuha,dobre je taky co nejdrychleji hmotu na krem vychladit (napr.postavit nadobu do studene vodya michat) a dat do druheho dne do lednicky.Diky Hele za pripomenuti,zkusim rada tento recept,s tou parizskou slehackou urcite bajecny!

  • Hela - | 23. 3. 2008 14:01

    Svařené smetany se druhý den ušlehají jako šlehačka. Omlouvám se, z receptu to vypadlo. požádám Kuchařku on-line o doplpnění textu.

  • Zdena L. | 23. 3. 2008 11:01

    TY SVAŘENÉ SMETANY SE DRUHÝ DEN ŠLEHAJÍ NEBO UŽ NE?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Čokoláda Cukr krupice Džem Hera Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Kokosová očka

Kokosová očka

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
65
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
61
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
46
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
43
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši
  • Recepty.cz
  • Pařížské kostky černobílé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact