• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pařížské kostky černobílé
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské kostky černobílé

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské kostky černobílé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 170
      g cukr krupice
    • 120
      g hera rozehřátá
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Krém
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda
    • 50
      g čokoláda tmavá, (nejlépe ledové kaštany, může být čoko na vaření, nugát atd.)
    • 20
      g máslo 2x10 g (plátek)
    • džem pikantní

Postup přípravy receptu

1
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min., přidáme plátek másla, stáhneme z ohně a dáme do chladničky. Do druhé smetany přidáme tmavou čokoládu. Pokud použíjeme ledové kaštany nebo nugát, tak kvůli barvě přidáme lžičku kakaa. Provaříme mírným varem asi 1 min, vhodíme plátek másla a stáhneme z ohně. Krém necháme do druhého dne uležet.
2
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme tuk a nakonec mouku promíchanou s práškem a kakaem. Vlijeme na pečícím papírem vyložený menší plech (asi 30x30) tj. 3/4 klasického plechu. Pokud ho nemáme, tak něčím dřevěným (vařečkou atd.) zahradíme pečící papír, aby se těsto neroztékalo. Pečeme asi 15 min. při 170 °C v předehřáté troubě.
3
Upečenou a vychladlou placku potřeme pikantním džemem. Vychlazené svařené šlehačky ušleháme. Na zdobení použijeme ideálně na každou barvu jeden pytlík od mléka, kterému ustřihneme roh asi 1 cm (nebo zdobičku s plochou špičkou). Pokud bude otvor větší, budete nanášet víc krému a možná vám pak nevystačí na celou plochu. Na placku nanášíme z bílého krému proužky šikmo přes roh (začínáme jako u mřížkového koláče). Za každým bílým proužkem stříkáme proužek tmavý, stále stejným směrem. Když ozdobíte celou plochu, dejte vychladit a pak krájejte na čtverce asi 6x6 cm nožem, který namáčejte do horké vody. Na talíři čtverečky ozdobně seskládejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Nadýchané pařížské věnečky

Nadýchané pařížské věnečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 9. 9. 2011 12:27

    Kostky se povedly, rodinka si pochutnala.

  • MatějP | 8. 11. 2010 11:48

    Fakt dobrý recept

  • Gábina H | 7. 4. 2008 13:08

    Pekla jsem v sobotu, ale těsto mi přišlo strašně husté, tak jsem musela přilít mléko. Rozhodně mi nešlo vylít na plech, ale spíš natřít. Jinak krémy ok. Rodině chutnalo

  • Jana z VM | 31. 3. 2008 13:46

    Myslela jsem každý kousek zvláštť, ale nevím, jestli by ta čokoláda nepadala, to nedokážu poznat. Dělám podobné kostky, ale ty jsou plněné čokoládovým krémem a celé máčené v čokoládě - viz recept Čokoládové kostky. Tak nevím, ale až to vyzkouším, dám vědět. Kdy to ale bude, nevím....

  • Anonym | 31. 3. 2008 07:20

    p.Mileno,vůbec nevadí.Takovýto koláč či buchtu také dělám a je vynikající.Přesto moc děkuji za ochotu.:-)PS

  • Hela - | 30. 3. 2008 22:23

    Jano z VM, potřené čokoládou to není, to jen zkresluje asi ta lišta, ve které je napsané jméno. Když si to zvětšíte, lišta se posune a vidíte obyč piškot. Kdybyste to náhodou po stranách pomazávala čokoládou (já to pochopila jako každý kousek zvlášť) tak vzhledem k tomu, že piškot dost saje, nedovedu si představit, kolik čoko polevy byste potřebovala a jak by to bylo pracné. Mohlo by to být dobré, ale ono to na stole upoutá spíš barevně.

  • milena kubikova | 29. 3. 2008 07:14

    jana z VM....nebude potom pri jedeni zakuskov ta cokolada praskat a padat?.... to v pripade, ze by sa jedol priamo z tacky rukou. ale aj v pripade zeby sa jedol vidlickou, tak to ostane podla mna nevzhladne. ak ste myslela, ze obtriete cokoladou, cely korpus po obvode, tak to hej, ale kazdy zakusok zvlast....ci ako ste to myslela? asi som nepochopila.

  • milena kubikova | 28. 3. 2008 17:29

    anonymka.....no nic nove Vam bohuzial nemozem ponuknut...krem robim tak ako vy...naslahane maslo s cukrom a hustym bananovym pudinkom....tymto som naplnila piskot, povrch potrela ribezlovym dzemom a naukladala som pozdlzne rozkrojene banany po celom povrchu vedla seba.....no a natrela som to tou parizskom slahackou a posypala margotkou....akurat, ze to potom neboli parizske kocky, ale bananovy zakusok....takze vyskusam tieto efektne kococky a uvidim co povie rodina.

  • Jana z VM | 28. 3. 2008 09:14

    Helo, moc se mi recept líbí. Je jednoduchý a moc efektní. Nejprve jsem myslela, že každá ta kostka - jak je vidět na obrázku - je ještě po stranách potřená čokoládou. Nebylo by to špatné, až bych recept vyzkoušela pro nějakou slavnostní příležitost, potřít ty strany čokoládou. Určitě by to bylo ještě lepší, ne?? Už se těším !!

  • Anonym | 28. 3. 2008 08:00

    p.Mileno souhlasim,jsem ráda,že tu Hela je,už mi několikrát pomohla a ani o tom neví.p.Helo - díky!p.Mileno,mohla byste napsat ten banánový krém?Můžu banány v jakékoli formě.Dělám z banánového pudinkového prášku a másla,rozmačkané banány se šlehačkou a tak.Ale třeba ten Váš neznám.Děkuji:-PS

  • milena kubikova | 27. 3. 2008 18:50

    tak sa pridavam aj ja......mne sa pri tych klasickych parizskych kockach zdalo tej masy na korpus tak vela, ze som ho rozdelila na dve davky a naplnila bananovym kremom. urcite vyskusam aj tuto variantu...ako som pisala....zda sa mi velmi efektna....hela- vie vzdy vymysliet nieco co cloveka uputa na prvy pohlad.

  • Anonym | 27. 3. 2008 11:29

    p.Helo díky ,čtete mi z duše", ten piškot na pařížské kostky mi taky moc nejel,zdálo se mi taky moc těsta a bylo i takové drobivé nebo jsem to asi zvrzla.Taky jsem uvažovala na jiným korpusu ,tento vyzkouším.Díky:-) PS

  • Hela - | 26. 3. 2008 21:25

    Ano, těsto je trochu jiné. Na původních Pařížských kostkách mi vadilo, že je moc těsta a málo krému. Ale není problém si upéct korpus jaký vám vyhovuje. Tady jsem jen zkoušela udělat pařížskou šlehačku i z bílé čokolády a trochu to ozvláštnit, protože většina řezů je jen placka s něčím navrch a čoko sypaná nebo polévaná.

  • Anonym | 26. 3. 2008 07:39

    Těsto je trochu jiné konzistence než v původních kostkách, že?Dík PS

  • milena kubikova | 24. 3. 2008 20:23

    fakt efektne.....

  • keana | 23. 3. 2008 15:45

    Zdeno,nejsem autorkou receptu,snad to neva:o),ale tu parizskou slehacku jsem delala uz pred 20lety na normalni dort harlekyn ze sacku (jedinou vec,ktrerou jsem ze sacku kdy pekla-a bylo to vyborne!).Takze URCITE vyslehat,jde to krasne dotuha,dobre je taky co nejdrychleji hmotu na krem vychladit (napr.postavit nadobu do studene vodya michat) a dat do druheho dne do lednicky.Diky Hele za pripomenuti,zkusim rada tento recept,s tou parizskou slehackou urcite bajecny!

  • Hela - | 23. 3. 2008 14:01

    Svařené smetany se druhý den ušlehají jako šlehačka. Omlouvám se, z receptu to vypadlo. požádám Kuchařku on-line o doplpnění textu.

  • Zdena L. | 23. 3. 2008 11:01

    TY SVAŘENÉ SMETANY SE DRUHÝ DEN ŠLEHAJÍ NEBO UŽ NE?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Čokoláda Cukr krupice Džem Hera Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Cuketový dort

Cuketový dort

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Velký přehled StarDance Tour 2025: Dojde na střídání partnerů! Kdo s kým?

Velký přehled StarDance Tour 2025: Dojde na střídání partnerů! Kdo s kým?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky IV.
Pařížské rohlíčky od Dáši
Pařížské rohlíčky od Dáši
  • Recepty.cz
  • Pařížské kostky černobílé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact