Dobrý den zkusily jsme ten krém na dort ale 2x se nám to srazilo nevím jak to je to tím že jme to nemixovali na maximum nebo že jsme to přemixovali?.... Děkuji za odpověď.
Ještě jsem nenapsala,že svařím místo dvou tři šlehačky a nahoru nasrtouhám opět kaštany.
Přeji dobrý den, recept jsem našla na netu,jednou zkusila a už díky tomu,že je velice jednoduchý,ale hlavně neskutečně dobrý,děláme ho při různých příležitostech .Vždy je brzičko pryč a všichni chtějí recept. Takže zkuste taky,uvidíte,že dlouho nevydrží. :-) :-) :-)
Chci se zeptat kdyz nemam Ledove kastanky jestli muzu dat horkou cokoladu na vareni? Mate stim nekdo skusenosti? dekuju. :-)
To je moje fotka :-\ Dcera mne upozornila, že se tu moje fotka vystavuje. Že se někdo chlubí cizím receptem, ok, dnes je tolik receptů, že pátrat po původci lze jen těžko, ale že se někdo chlubí cizím peřím potažmo fotkou někoho jiného, řezů, které sám nepekl, to je drzost nejvyššího stupně! Prosím o smazání mé soukromé fotky a ať si paní, která si tu můj recept s mou fotkou vystavila, vyfotí svoje dílo, zvlášť když se tu chlubí, že již pekla nejméně 20x a pak se může i svým výtvorem chlubit.
Posypala jsem místo margotkou jemně nastrohanou čokoládou a byla to pochoutka. Urvala jsem si z celého plechu jen dva kousky....všem moc chutnalo...byl hned pryč. ;-)
To jsou Tvé fotky, Any? Je tam jakýsi podpis, tak se ptám. . . Líbí se mi recepty, kde kuchařinka vyfotila svůj vlastní výtvor. Jinak to pro mně osobně nemá váhu. :-(
teď se mi chladí korpus,šlahačku mám udělanou nebyl žádný problém skvělé! a krm je výborný)
Přeci jen je navrchu šlehačka, bylo by proto lepší jej uchovat v ledničce i kvůli porcování a manipulaci. Jinak ta šlehačka není tak tuhá na rozpadá se to. Z ledničky mi přijde i chutnější. Dělala jsem jej cca 20x a vždy jsem koláč strčila do lednice.
Mně taky? taky bych prosila o radu
mela bych dotaz musi byt hotovy v lednicce.... dekuji :-\
Ta mouka i cukr v ml jsou správné.Já vždy dávám dvě sklenky o obsahu 2 dcl mouky a jednu cukru.Když upečete kourpus z 440 g mouky,budete ho mít vysoký a suchý vzhledem k poměru oleje. Ty dvě sklenky mouky váží necelých 300g což je dost velký rozdíl oproti zde špatně opravenému množství na 440 g. Na všech ostatních stránkách jsou ingredience na tyto výborné řezy uváděny v ml.Tak je to totiž správně a nejdná se o žádný překlep.
;-) díky, napadlo mě, že se jedná o překlep a upravila si to sama ;-) je to výborné <:-)
Chtěla jsem se zeptat, není tam překlep v ingrediencích na těsto - mouka, cukr.... v mililitrech? Díky moc O:-)
takto tedy skusym !takovy veci ja muzu doufam ze to vyjde / O:-)
Lendulo, mně se vždycky krém povede, i když jsem příšerná kuchařka :-) Koupím 2 ks šlehačky de luxe 40%, vyleju do hrnce, ještě do studené šlehačky nalámu na kousky 2 ks ledových kaštanů, dám vařit, vařím asi minutu od bodu varu, pak nechám vychladnout, přikreju a dám do lednice přes noc, ráno je na tom škraloup. Pak vyšlehám elektrickým šlehačem na nejvyšší stupeň a vždycky to vyjde. Co děláš jinak?
Tak nevím kde stala chyba,ale nejde mi našlehat připravená šlehačka s kaštany,kterou jsem si nachystala podle receptu den před tím.Může mi někdo poradit.Děkuji.
Moc dobrý moučník, náš oblíbený. :-)
Bylo to výborné vršek jsem postouhala jednu půlku margotkou a druhou půlku kaštany a musím říct že s těmi kaštany je to lepší...v popisu receptu chybí na jak dlouho na kolik stupňů péci,já to pekla klasicky na 150 dokud to nebylo od kraje a je to vynikajcí.dávám za 1
Moučník bombastický, doma se po něm ohánějí útokem a když jsem ho vzala do práce, tak ho kazdý chválil pro luxus... :-)
VIP moučník, úspěch zaručen <:-) u všech věkových kategorií. Díky
naprostá pochoutka!!!jelikož my jsme opravdu velicí gurmáni, tak ještě udělám v bombičkovém šlehačkovači pařížskou šlehačku z obchodu a kostky si ještě na talíři stříknem navíc touto šlehačkou, mňam ;-)
velká mňamka. Přítelovi se vždy rozzáří oči když řeknu že budu dělat tuhle buchtu ;-) :-)
Vyzkoušela jsem recept a po řezech se jen zaprášilo.Druhý den už ni nebylo.Byl báječnej
i tak je to hodne obecne, prepocet ml na gram funguje jenom u vody, plus minus u mleka, ale rozhodne bych to netvrdila u mouky... moje vaha ukazuje, ze 440 ml polohrube mouky je zhruba 350 g cukr 220 ml je asi 200 g. Jednodussi to ale mate brat na hrnecky... 220 ml je cely hrnecek (2dcl naplneny po okraj)
řekla bych, že to chce lépe počítat 1 dkg = 10 g, tudíž 440 ml = 44 dkg ;-)
Vypadají úžasně. :-))
Nechce se mi verit, ze 440ml cukru nebo mouky bude 4,4 dkg
No tak to je dost obecne :-P Zalezi o jakou tekutinu jde :-D
1 litr = 1 kg, takže 1000 ml = 1000 g; tzn.že 440 ml = 440 g a 220 ml = 220 g. 8-)
Tak dneska jsem se do toho pustila, akorát jsem přidala ještě do těsta banány a sníh z bílků, aby bylo těsto jako peříčko. Korpus jsem po upečení promazala marmeládkou a... úspěch obrvoskej. Díky, díky za tak snadnej a přitom výbornej recept! ;-)
můžu se jen zeptat jestli někdo neví kolik je 440 a 220 ml gramů... dík
vipada to lakavě :-)
Janko, to je malá čokoládka v červeném obalu, jako je Milena, Kofila,...určitě to znáte. A nalámané se uvaří ve šlehačce, je to v 1. větě ;-)
ty tyčinky ledové kaštany kde se dají sehnat? :-\ a co s nimi udělat? :-! děkuji.
tak to musím vyzkoušet,zatím jsem nic takového nedělala..:-))
Chtěla bych se zeptat jestli se dává celé vejce nebo z bílků mám udělat sníh?Děkuji :-)
To máš Zuzko pravdu :-).Dělám ho i jako dort z 1/2dávky,hlavně v létě,když potřebuji,aby rychle zmizel-což je v dortové formě otázka pár minut :-)
Tento moučník nikdy nezklame. Krém je vynikající i jako náplň do trubiček.
Tento recept dělám již delší dobu. Je moooc chutný, nadýchaný a chutná celé rodince. Také mohu doporučit dát na korpus banány, dále potřít krémem, a posypat. Výborné!!!
Jednoduché, dobré, super
Včera jsem moučník uděla a byl skutečně výborný. Také jsem korpus rozkrojila a namazala meruňkovou marmeládou do které jsem dala trochu rumu. Použila jsem šlehačku a kaštany 3x. Recept mám v oblíbených a dávám za 1.
Pro paní Zdenu,(na mail mi to nejde) mě se někdy srazila šlehačka v robotu. Teď ji raději šlehám el. ručním šlehačem, líp se to hlídá. Tak mě napadlo jestli se to nestalo tak.Jinak řezy nám moooc chutnají, už je peču poněkolikáté na oslavu a vždy se povedly a je to docela rychlovka :-).
Chuťově dobré (dala jsem ještě rybízovou zavařeninu mezi korpus a šlehačku), ale srazila se mi šlehačka. Nevím co jsem udělala špatně, šlehačku jsem měla 31% tak jsem ještě přidala plátek másla. Šlehala jsem za studena na nejvyšší obrátky, přesto (i přes hlídání) se během vteřiny šlehačka srazila.. Tak nevím. Pokud máte někdo radu, prosím na email.
Teď jsem dodělala, manžel se zrovna netvářil příjemně (nemá rád šlehačku), ale už po jednom kousku jenom chválí. Moc dobré, dávám 1 za nápad. Určitě přidám do oblíbených.
Skvělé! Dávám za 1.
Super Mňamka, hlavně ten krém je nejlepší, jaký jsem kdy jedla. Dávám za 1*!
Také jsem použila pařížskou šlehačku na krém a super. Všem chutnalo.
Rychlý a chutný recept.Pro nedostatek času jsem místo krému koupila pařížskou šlehačku a jen ji vyšlehala.Výborné.:-)
Musím povedať, že som podľa komentárov čakala viac, rodine síce chutil, ale na tretí deň sa už nedal jesť, pretože bol úplne suchý. Za normálnych okolností sa asi zje skôr, ale tým, že toho bolo napečeného veľa, tak sa zvýšil a na tretí deň už nikomu nechutil.
Luxusní moučník. Šlehačka musí byt hodně studená než ji začnete šlehat, to neuspěchejte! Na posyp jsem použila nastrouhané ledové kaštany (před strouháním zmražené).Hodnotím 1
dělala jsem na menší akci pro pár kamarádek, vše podle receptu jen šlehačky a kaštany jsem dala rovnou tři a nahoru nastrouhala taky kaštany. Vše se povedlo jak má, ale mě to chuťově tas taknenadchlo. Je to asi o preferencích, protože ostatní moc chválili a secpali celý plech, mně to přišel lepší průměr.
Pekla jsem do práce a bylo hodnoceno jako DELICIOUS, hlavně krém je opravdu lahodný.
Pekla jsem tenhle dezert na narozeniny a měl NEJVĚTŠÍ úspěch!!!!! Výborné! Kousíček zbylo na druhý den a musím říct, že uleželé jsou ještě lepší, ale komu zbyde na druhý den, že:- ) Moc děkuji za super recept.
Jsou nádherné a určitě chutnají výborně. Budu je dělat na oslavu mého bráchy, který slavý 18 narozeniny. Určitě budou všem chutnat. Dávám za 1.
Moc dobré, dělala jsem podle receptu - včetně krému. Musím souhlastit s některými komentáři, že to připomíná pařížský dort, ale nám to rozhodně nevadilo. Je jedno, zda je to tvarem obdélník nebo kolo a krájí se kostky nebo výseče. :-) Měla jsem strach, zda se mi krém podaří - kaštany se nerozpustily celé, na dně misky zůstaly jemné částečky (možná je to běžný jev - nikdy předtím jsem něco takového nedělala). Nicméně krém dopadl výborně. Bezproblémů jsem jej vyšlehala a bylo jej akorát. Doporučuji.
Moc dobré, dnes jsem pekla, dala do těsta trochhu méně cukru, dětem moc chutnal ušlehaný krém:-)
Paní Vlasto ,děkuji za Váš recept !...Dnes jsem pekla a můžu Vám vážení říct že, po řezech se jen zaprášilo...
1.Zkuste smetanu před ušleháním přelít z kelímku (krabičky) do porcelánové misky a zakrýt porcel. talířkem a nechat přes noc nebo alespoň na 4 hodiny chladit v lednici. Jen dobře vychlazená smetana se dá dobře ušlehat.2. Smetana na pařížský krém by se měla vařit, ne však vřít. V okamžiku, kdy se začíná vařit, nalámeme do ní za stálého míchání čokoládu, pak necháme schladit a uložíme přes noc do ledničky. Máslo přidáváme pokud máme smetanu s nižším procentem tuku..... V jedné starší kuchařce jsem se dočetla, že smetanu, resp. šlehačku ve stavu nouze vytvoříme, když svaříme mléko s máslem, necháme vychladit přes noc a druhý den ušleháme...
Luci, tyhle kostky jsem pekla na pečícím papíru, jako ostatně všechno, má to výhodu, že se to krásně vytáhne z plechu a plech je čistý, nic není připečené.
Chystám se tento recept vyzkoušet. Čím je lepší vymazat plech?? Strouhankou nebo moukou?? Děkuji za odpověď.
Pařížské kostky jsem vyzkošela.ale do těsta jsem přidala 2 lžíce rumu.Byly velice dobré,jen se za nimi zaprášilo.
Tak už budu chytřejší, moc děkuji za rady.Budu to muset zkusit co nejdřív znovu :-)
Kupuji Smetanu ke šlehání OLMA, tuk 33% a je to bez problémů.
Ano, to je totéž. K tomu to účelu je ale nejlepší šlehačka s obsahem tuku min. 33 %.
Asi jsem úplně nemožná,ale šlehačka je totéž, co smetana ke šlehání?Použila jsem smetanu ke šlehání Kunín, měla 31% a nepovedlo se.Máslo jsem použila taktéž...Díky za radu.
Čím tučnější šlehačka, tím lépe jí vyšleháte do tuha. Takže při menší tučnosti rozpustíte máslo, tím zvýšíte tučnost a vylepšíte šlehání... Sama mám vyzkoušeno, že po přidání kousku másla a kaštanů se udělá opravdu krásně pevný krém, ale s konzistencí šlehačkovou.
Dobrý den, chci se jen zeptat. Pokud mám šlehačku a nižší tučnosti jak 33%, máslo se tam přidává jen na chuť a nebo aby se šlehačka druhý den dobře vyšlehala? Jde mi o to, pokud máslo nepřidám, abych tím nic nezkazila :-).Díky za odpověď. Hezký den.
O víkendu jsem tento recept vyzkoušela a musím pochválit, je to opravdu jednoduché a recept je tak vypracovaný, že se prostě musí podařit. Díky moc!
Opravdu výborný koláč. Včera jsem ho pekla poprvé a sklidil velký úspěch. Mnoho lidí chtělo po mně recept. Koláč vypadá i vzhledově velmi pěkně. Moc děkuji za tak výborný recept, dávám jedničku s hvězdičkou.
Já jsem to také dělala poprvé a povedlo se.je potřeba si pohlídat tučnost šlehačky a nechat ji převařit s tou čokoládou.Opravdu den dopředu a šlehač na nejvyšší rychlost.Taky jsem se děsila, bylo to pořád řídké,ale najednou to zhoustlo.krásně drží.Dnes to dělám znovu.
Tak já bohužel patřím k těm,co se jim vůbec nezadařillo. Nechápu,kde jsem udělala chybu, ale šlehačka se mi srazilaa vypadala jako polévka s játrovými knedlíčky. Nakonec jsem na upečený korpus udělala vanilkový pudink a posypala ho margotkou.Snad to bude k jídlu.
Tak jsem to udělala, použila jsem 3 šlehačky a 3 kaštany.Navrch jsem dala hořkou čokoládu,všem to chutnalo.Dávám jedničku.
Posypat to můžete jakoukoliv nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovou tyčinkou - já bych klidně dala ještě kaštany nebo kvalitní hořkou, dejte ji před strouháním do mrazáku, líp se nastrouhá;-)
Prosím,chtěla bych to upíct,ale nemám ráda nic z kokosem a Margor je cítit kokosem.Poradíte mně,čím to jiným posypat.Děkuji
Výborné, jednoduché, všem chutnalo!!!!
Velmi jednoduché, výborné. Přeměřila jsem plechy - a nalila na dva.Korpus byl asi 2cm vysoký, margotku jsem stihla nastrouhat jen velmi zlehka.Mooc dobré
Buchtu jsem dnes udělala a musím uznat, že je famózní, jen jsem upečený korpus potřela rybízovým džemem, na něj nakladla nakrájené broskve a na vše dala krém, posypala dvěma margot čokoládama.Je to bašta, ale hutná :-D
Davam 1 je to dobry a nenarocny recept.
Tento víkend jsem zkusila tuto dobrotu upéct. Krému musím dát velkou 1 s *, korpus jsem podle předchozích rad děla podle míša řezu a byl opravdu lepší, takže nakonec se všichni olizovali.
Moc dobré, chutnalo nám to. Nemá to chybu.
Vyzkoušeno, zadařilo se. Řezy byly dobré, na nás možná moc syté a hutné, ale kdo má takové rád, bude nadšen... my radši něco lehčího. Za to ovšem recept nemůže, takže hodnotím kladně a doporučuji.
Panejo, to byla bašta! Dostala jsem zákaz takové věci péct, a zároveň ale příkaz udělat tyto kostky co nejdříve znovu:-)Moc výborné, posypala jsem hned dvěma Margotkami, aby to byla joooo bomba!Díky díky za takové recepty!Právě jsem se sem i nově zaregistrovala, a začínám tušit, že zde strávím v budoucnu hooodně času:-)
Krém jsem dělala ze tří šlehaček a kaštanů, myslela jsem že na dort toho bude málo, ale klidně by stačily i dvě. Přidala jsem i to máslo a po vychlazení se krém dal dobře ušlehat a dort byl výborný :-)
Hani určitě ano, to není problém, tohle se dělá jako Pařížský dort! Hlavně to dobře vychlaď před šleháním....
Je možné tento krém použít i na dort? Chystám se péct něco na narozeniny, korpus bych měla, ale nevím jaký krém do něj.. Myslíte že by to šlo?
opravdu dobrůtka u nás to mělo velký úspěch dávám 1
výborné, pekla jsem to pro bandu správných lidí na stavění tábora a jen se po tom zaprášilo. Krém je opravdu jak pařížský
Jani, takhle popisovat těsto,ač jsi po dietě??M8š rozum? Já to zítra vyzkouším a máš mě na svědomí :-)))Laďka
No,myslím,že korpus na Míša řezy je opravdu lepší a nadýchanější,než ten na Pařížské kostky.Takže,určitě jste udělala dobře.Vzpomínám si,že jednou jsem na tyhle kostky a vlastně i na Míša řezy použila těsto z kyšky.Taky tam jde kakao,ale myslím i olej,musela bych se podívat a to opravdu byla lahůdka.Šťavnaté těsto,vynikající krém postrouhaný čokoládou.Vyzkoušejte.Mrknu,jestli je tady nějaký recept na kyškový koláč,vlastně ani nevím.
Dekuji za rady, pouzila jsem recept na korpus MIsa Rezy a bylo to vynikajici. Davam za 1 s hvezdickou :o) ten krem nema chybu,akorat na krem jsem postrouhala horkou cokoladu a smichala s trochou margotky. Uzasny, opravdu melo to uspech,a i mamka chce recept. Muzu jen doporucit.Zarazuji domych receptu a budu tyto rezy delat casteji.
tak jsem taky vyzkousela - jen jsem delala na klasicky plech (maly nemam) a testa bylo akorat. krem sel bez problemu vyslehat. je to rychle a jednoduche - ale hodnotila bych jako prumer
Marketo ano pouzila jsem recept na misa rezy z techto stranek jen jsem do testa pridala vice kakaa a vysledek byl bajecny, zrovna tenhle vikend jsem dort pekla :]. Jen jeste radim pridat do kremu cokoladu na vareni je pak daleko lepsi. Dobrou chut
No,Marketko,trochu jsem se spletla,napsala jsem pak dáte ten tvaroh,to je samozřejmě na Míša řezy,ale tyhle jsem dělala a pravda je,že kdybych použila to těsto v prášku,bylo by asi lepší.Tady se celá vejce šlehají a pak se přidá to ostatní.Já raději opravdu šlehám žloutky a sníh zvlášť,to těsto je jemnější.Tohle bylo trošku ubité.Ale jinak to bylo moc dobré a v lednici se to trochu odleží,takže nezbylo nic,všechno se snědlo.
Jani,dekuji za odpoved,jde videt,ze jste vsimava :o) ale uz ziji v Ceske republice.Jen nevim jestli pisatelky pouzivaji recpt Misa rezy tady odsud z receptu.Ale diky :o))
Marketo,nevi,jestli píšete z České republiky,podle toho,že nepíšete háčky a čárky,tak vám to asi nebude k ničemu,co vám poradím.Moje dcera si to někdy usnadňuje tím,že si koupí hotový sášek Dort Harlekýn,nebo Čoko kostky v sáčku.Tam se snad přidá jen voda,olej-nevím to přesně a na to už jen ten tvarohový krém a jak píše Danka,klidně to lze i natřít marmeládou,jak kdo má rád.Jedla jsem to a musím říc,že je to taky moc dobré a kdyby se mi dcera nepřiznala,jak to dělala,snad bych to ani nepoznala.A to těsto rozhodně suché není.
Rada bych upekla tyto rezy, vypadaji bajecne,jen jsem chtela poprosit, dam na rady tech,kterym korpus nechutnal. Muzete mi nekdo tady napsat ten korpus na MIsaRezy??? predem dekuji.
Tenhle recept nadchl celou mojí rodinu je super paní Vlastě za něj moc děkuji dávám 1
tenhle recept je naprosto uzasny, ale doporucuji ho vylepsit jako jsem to po nekolikatem upeceni udelala ja. Krem delam ze tri slehacek a pridavam tam i horkou cokoladu ziska tak daleko lepsi chut, korpus mi nechutnal takze pecu jiny z receptu na misa rezy ten je daleko lepsi a nadychanejsi. Jinak tomuto skvelem napadu davam 1.
Jindřiško,upečený korpus jsem vyklopila na větší pevnou podložku. Těsto jde krásně vyklopit. Stačí jenom upečený plát širším nožem podebrat - od plechu oddělit. Když cítím, že plát je uvolněný, tak na pekáč přiložím větší podložku (nebo dřevěný vál) a pekáč otočím.(vál i s plechem držíme pohromadě a jenom plech rychle otočíme).Těsto zůstane na podložce a vůbec se nezlomí = nemá jak. Pak z těsta odstraním pečící papír a plát rozkrojím. S dlouhým zoubkovaným nožem to jde bez problému. Pak stačí nožem horní část odkrojeného plátu trochu posunout stranou, těsto podebrat rukama a dát ho stranou. Těsto je dost pevné a vůbec se neláme. Jde to velice rychle. Píšu to proto, že pořád se opakují u tohoto receptu stejné komentáře. Tohle těsto špatné není. Je trochu dusivka, ale když ho rozkrojíme, natřeme džemem a vynikajícím krémem, tak moučník nemá chybu. I různé korpusy na dort jsou bez krému, pikantní zavařeniny atd. dusivky.
Rozkrojit korpus,to není špatný nápad,ale nevím,jak se to povede,aby se to nezlomilo.Kdyby to byl dort,tak to jo,ale plát z plechu?Jedině ho rozkrojit na půl.Já bych spíš příště udělala jiné,vláčnější těsto.
A ještě jsem zapomněla na důležitou věc.Rozkrojený piškot potřít pikantní marmeládou. Děvčata, když se budete držet těchto rad, tak Pařížské kostky nebudou žádné dusivky. Bez těchto vylepšení je těsto doopravdy suché a moc vysoké. Když se korpus naplní je to jako dort, který krájíme na kostky.
Aby těsto nebylo suché, doporučuji dát krém i dovnitř. Po upečení korpus rozkrojit (se zoubkovaným-dlouhým nožem to jde velice snadno ) a pak jemně pokapat ovocnou šťávou. Stačí i voda ochucená sirupem. Těsto díky ovocné šťávě a krému navlhne = viz. předešlé komentáře. Já jsem moučník ještě plnila jahodami. Byla to šťavnatá a slavnostní mňamka. Na řezu vypadala velice krásně.
Jindřiško,já s pečením problém neměla,spíš bych řekla s kvalitou piškotu.Příště bych raději udělala žloutky zvlášť a sníh zvlášť.Takhle to bylo trochu ubité,ale máte pravdu,krém byl super.
Pekla jsem,když byl na prvním míste v top receptech,ale měla jsem stejný pocit,jako paní Fabiánová,se kterou souhlasím,ale myslela jsem si,že jsem někde udělala chybu,že jsem těsto třeba dlouho nechala v troubě,protože u tmavého těsta mám problém odhadnout,kdy je už upečené.Krém byl super.
Tento recept se mi moc líbil, takže jsem hned vyzkoušela a musím napsat, že moc úspěchu neměl, bohužel. Těsta moc, krému málo. Mimochodem, krém je na tom receptu to nejlepší, určitě ho zařadím do jiných receptů. Jinak ten korpus je suchý a nic moc.
Takže,už vím,co bych měl upéct své přítelkyni v sobotu na narozeniny.Děkuji paní Danko za radu s tou šlehačkou.Taky vždy čtu komentáře.No a samozřejmě po vyzkoušení připojím i hodnocení.
Vyzkoušela jsem a super, jen jsem na ještě teplý korpus dala rybízovou marmeládu a po vychladnutí již podle receptu.S kyselou marmeládou to mělo výraznější chuť.
Zanka, já když si vybírám nějaký recept, podle kterého budu vařit nebo péct, tak si vždy přečtu i komentáře k danému receptu. Ty nemají chybu! Od jiných kuchařinek, které recept již vyzkoušely, se vlastně člověk dozví mnohé rady, vychytávky, postřehy. Když jsem tento moučník teď na Velikonoce pekla poprvé, tak jsem již dopředu (z komentářů) věděla, že těsto je celkem dost vysoké. Proto jsem se držela různých rad z komentářů a moučník vylepšila - viz. můj komentář ze dne 15.4.2008. Máte pravdu, krém je vynikající, ale i na naplnění močníku, bohatě stačí dvě - 1/4 l šlehačky. Jsou to šlehačky v krabičce (pěti dňové s 33 % tukem). Šlehačky trvanlivé - v kelímku mají menší objem a i méně tuku.
Tento recept není špatný, ale čekala jsem od toho víc. Korpus je na můj vkus příliš vysoký a krému bych zase udělala víc. Ten je ale výborný.
zrovna jsme dojedli a je naprosto úžasný. Tchýně hned chtěla recept.
Včera jsem to upekla na oslavu synova svátku a manželových narozenin a moučník se setkal s velkým úspěchem. Děkuji moc za tento recept.Rychlé, jednoduché a hlavně dobré.
:-D Tak už vím, připomíná mi to zákusek tzv. Pařížský dort :-D Je to de facto stejné. Babička mi to připomněla :-D
Wau, krém je opravdu super! Dnes jsem tyto řezy dělala, strašně mi něco připomínají... nějaký zákusek? Opravdu nevím.. Ale jsou dobré!Dala jsem poloviční dávku ingrediencí na těsto, jinak krém ponechala v dávce, v jaké je uveden v receptu. :-)
Samá chvála,dělala jsem na velký plech a použila 3šlehačky a 3 kaštany,zkrátka skvělé!!!!!!!!
Je to super. Upravila jsem dávky. Těsto jsem dělala z poloviční dávky, a naopak krém ze 3 šlehaček a 3 ledových kaštanů. Jindy jsem poloviční dávku těsta dala do dvou středních kruhových forem, a dále na krém jsem na ozdobu dala ještě bílou šlehačku. Taky to nemělo chybu.
Jak už tady někdo psal,mě přišel korpus až moc vysoký.Ale smetana s kaštany-super,to použiju i v jiných receptech.
je to opravdu moc skvělé díky každého tím uctím děkuji eva k
výborný recept.dávám 1
Opravdu výborné!!! Celá rodina se oblizovala...A ta margotka - výborný nápad....Dávám 1 ...
Ahoj, tak jsem o víkendu zkoušela upéct tento recept. Nejdřív jsem si přečetla komentáře a pak jsem si řekla, že to zkusím. A udělala jsem moc dobře. Vynikající!!!!!!!
Teda tolik chvály... to musím taky někdy vyzkoušet :-)Jinak... jak už tu bylo řečeno, ne všechna éčka jsou zrovna přímo odstrašujícím faktorem. A kdyby měl člověk stále hledět na něco, co zjistili vědci, pak by nemohl ani dýchat, neboť co všechno je ve vzduchu... A v kosmetice například taky... a v dětských hračkách... prostě všude je něco špatného. Těm nejhorším věcem je dobré se vyhnout, ale zas s přeháněním nepřehánět :-D
Přidávám se s chválou..SUPER MOUČNÍK!!!!
Luxusní zákusek. Kostky jsem pekla na Velikonoce a trochu je vylepšila. Těsto jsem bez problémů rozřízla dlouhým zoubkovaným nožem. Placku jsem natřela rybízovým džemem a pokladla půlenými jahodami. Na jahody jsem rozetřela hustý krém, přiklopila druhou plackou a pořádně zatížila. Za několik hodin jsem zbytek krému nanesla i na vrch moučníků a posypala strouhanou margotkou. Moučník vypadal na řezu velice luxusně. Krém je vynikající. Použila jsem 2 ks 33% šlehačky o hmotnosti 250 ml (celkem 500 ml) a 2 tyčinky ledových kaštanů. Hodnotím velikánskou 1.
Dnes jsem se přidala k davu a také upekla. A přidávám se podruhé k davu, bylo to vynikající. Zvláště krém je nepřekonatelný.:-)))
Bomba!!!!!Jednoduché,rychlé a jak by řekl můj děda VÝTEČNÉ :-)
to Petra - vsak to nejime kazdy den,jednou za cas se můze zhresit, ne? A co dnes není plne ecek apod.,to bysme nesmeli jist nic !!!
Zrovna dneska vyšel o "éčkách" zajímavý článek na Centrumu. Stojí za to si jej přečíst, ne každé "E" znamená smrtelné nebezpečí, myslím, že se kolem toho dělá zbytečný humbuk a pochybuji, že by dvoje ledové kaštany ve šlehačce někomu ublížily na zdraví. Taky nikdo na posezení nesní celý plech.
LEDOVÉ KAŠTANY:"U většiny testovaných výrobků – čokoládových pochoutek, ledových čokolád, polev na mražených krémech a müsli tyčinkách – je složení tuku z hlediska výživového nevhodné. Převládá vysoký obsah nasycených mastných kyselin, u některých výrobků i vysoký obsah silně aterogenní kyseliny myristové, a nízký obsah polynenasycených mastných kyselin. U více než poloviny výrobků byl obsah škodlivých trans mastných kyselin vyšší než 30 %. Dlouhodobý příjem tuku s tímto složením je rizikový z hlediska vzniku kardiovaskulárních onemocnění a diabetu II. typu."Ledové kaštany - 22,7% transmastné kyseliny (transtuky)Obyčejná klasická čokoláda by byla rozhodně lepší volbou.
Bohužel ty kaštanové tyčinky jsou plné éček a emulgátorů - nic zdravého pro děti ani pro dospělé. Co tam namíchat do té šlehačky trochu kaštanového pyré a čokolády na vaření? Kaštanové pyré lze dneska zakoupit v prodejnách zdravé výživy, s vanilkovou příchutí, čokoládovou nebo přírodní. Je to sice mňamka tento recept, ale v závěru plný tuků a éček.
Nedalo mi to a když jsem si na tento moučník přečetla samou chválu tak jsem ho taky musela vyzkoušet. I když jsem úplný začátečník, moc se mi kostky povedly a byly výborné.
Asi pred rokem jsem poslala sestre odkaz na tyto rezy (ona strasne rada pece, je vyucena cukrarka) a kdyz jsem ted po dlouhe dobe zavitala domu na navstevu (ziji v zahranici), tak sestra na uvitanou upekla prave tyto rezy. Musim rict, ze to bala maximalni delikatesa, ktera naprosto zastinila vsechny dalsi dobrutky co byly na stole! Kdyby je pekla kazdy den, tak jedu domu jako koule, protoze to se vazne neda odolat :-)
VÝBORNÉ!!! Tak jsem taky vyzkoušela a měla jsem obrovský úspěch! Za pár dní bude mít syn narozeniny, tak mu tuhle buchtu upeču jako dort a zkusím to proložit banánem. Pařížským kostkám dávám 1***.
Martinko, už to tady asi někdo psal. ale diskuze je fakt trošku dlouhá, co? :-)) Myslí se tím 2 tyčky, co už jsou na trhu dlouhá léta. Tak to zkus - opravdu je to skvělý moučník :-))
PROSÍM O ODPOVĚĎ!!!Ty ledové kaštany jsou míněné jako celá tabulka čokolády nebo ta menší varianta v tyčince? Díky
Pekla jsem o víkendu a opravdu je to mňamka. Těsto docela vyskočilo, příště dám na větší plech.
Tak i já se musím připojit k mnoha těm, kdo pěje na tento moučník samé ódy. Byla jsem na výsledek celá nedočkavá a stálo to za to :-) Je to veliká mňamka a zbytky krému jsem prstem dolovala z mísy jak malé dítě...Musím dát velikou jedničku:-)
Naprosto super!!!!!!!Je to fakt výborný jen dávám víc všeho,protože mám větší plech!!Takže i krém dělám ze třech!!
pani Vlasta, akou cokoladou by dali v zahranici nahradit "ledove kastany" a tycinka "margot" ? Ma to mat nejaku specificku chut?
Jo tak tenhle receptík znám,pekla jsem a je super.Akorád mě docela zajímá čí to je recept,protože já ho měla z MMB odkud byl už vymazán.Pokud nevadí,mám také své recepty: http://pavlinice.napady.net/ .
no to je pecka o víkendu budu hned péct:o)
Výborný recept.Donesla jsem ochutnat do práce a druhý den jsem musela všem donést recept super!!!
Jak jste dělali těsto? Vyšlehali jste žloutky s cukrem a olejem nebo celá vejce? Díky
Povedlo se napoprvé, krém naprosto úúúúúúúúžasný, jenom ten "piškot" na můj vkus příliš vysoký. Neměla jsem kaštany, tak jsem dala čokoládu na vaření. Zítra budu dělat s kaštany, tak snad se povede taky ;-) Ale těsta udělám jenom polovic.
Vynikající, manžel není na sladké, ale tentokrát zvládnul půl pekáče sám. 1 !
je to výborný recept,jen šlehačku jsme trochu osladily. Díky za něj.
Musím pochválit, sklidila velký úspěch........
Já si myslím, že chyba byla ve šlehačce. Měla sice 33%, ale nebyla to žádná dobrá firma, příště koupím zase jen z OLMY.
Tyčinka Ledových kaštanů má jedna 50 g, takže 10 dkg mořských plodů. Určitě se vám podaří, sama jsem je již s úspěchem pekla .
Jak jsou velke 2 cokolady ledovych kastanu? Neziji v CR, ale morske plody tu mam, akorat nevim kolik jich mam dat. Dekuji
Tak tohle určitě zkusím!Pařížskou šlehačku dělám často, moji miláčci doma jinou nechtějí, akorát ji dělám z čokolády na vaření na 1 šlehačku - 50-70g čokolády na vaření- rozlámanou na nejmenší kousky co jde, vložím do šlehačky a dám vařit, míchám ať se čokoláda lépe rozpouští, nechám pár sekund projít varem a stáhnu s ohně, ihned zchladím ve studené vodě a studenou dám odpočinout do lednice do druhého dne.Vyšlehám i se ztužovačem do hustého krému bez problému,trošku trpělivosti ale ušlehat jde na 100%!Tak teď zkusím tu s kaštanama...
Tento recept jsem vyzkoušela již potřetí, a krém se vždy povedlo vyšlehat dobře, ikdyž jsem použila 30 % šlehačku. Pravdou je, že trvá 3-4 min. než je krém úplně ušlehaný. Lili, neztrácejte naději :-)
Tak já jsem je dělala poprvé a naposledy. Krém jsem zkoušela 2x, ani jednou se to krému nepodobalo. Vyšlehat to nešlo. 2x se oddělila čokoládová voda a zbytek se zdrcnul, přitom šlehačka čerstvá nebyla. Jen jsem si tím zkazila náladu na celý odpoledne. A to jsem opravdu jela podle návodu a ještě pročítala komentáře. Horší na tom je, že mi VELMI spadlo mé cukrářské sebevědomí! :-)
řezy jsou dobre a hlavně rychle takove recepty jsou nejlepši
Za recept moc děkuji,Vlastičko.Učím se péct i vařit a jsem na to sama!Dnes upekla jsem a plesalo mé srdíčko,teď si připadám jak ,,Cukrářská dáma"!!!Manžel má až boule za ušima,tenhle moučník je fakt prýma!!!!
Vzhledem k tomu, že jsem tento dort dělala slavnostní, tak jsem nešetřila a přidala jak o jedny kaštany tak o jednu šlehačku, víc. Upekla jsem jej v dortové formě, rozpůlila a pomazala sladko-kyselými povidly, na ně jsem dala krém a přiklopila druhou polovinou. To vše jsem potřela krémem a nastrouhala margotku a musím říci, že jsem měla neskutečný úspěch u strávníků. Takže já jej řadím mezi oblíbené a určitě jej budu brzo opakova.....jo, a dávám za 1.
Já jsem dala těsto do trochu většíko plechu, korpus byl nižší a bylo to lepší.Víc šlehačky, už by to bylo moc šlehačkový, takový moc tučný.Přidala bych margotku :-), ale to až příště.
Opravdu skvele rezy,jednoduche a rychle.Jen ten korpus je zbytecne vysoky,ale da se to vyresit kremem,dat o jednu slehacku a kastanky vic a pomer se vyrovna.
Krem famozni, korpus zbytecne vysoky. Priste upecu korpus dle vlastniho receptu do dortove formy, proriznu a promazu kremem. Povrch dortu i boky pomazu kremem a obalim nastrouhanou margotkou. Moc dekuji za recept :-))
Řezy jsou výborné, povedly se hned napoprvé.Dokonce moc chutnaly i mamce, a ta už se něco napeklaDávám za 1!
jsou opravdu fantastické, nejprve jsem se bála, že mi krém nestuhne - bylo to hodně řídké, ale do krásně krásně stuhnul a perfektně se nechal vyšehlat. Takhle dobrou buchtu už jsem opravdu dlouho nejedla. Super!!!!
Můžete použít jakoukoliv mléčnou čokoládu nebo nugát.
Anonyme, muzete pouzit morske plody z bonboniery (viz prispevek pani Marie L. ze 4.3.2008)
Bohuzel neziju v ceske republice, tak nemuzu mit kastany. Da se to nahradit necim jinym?
Kostky jsou naprosto úžasné...každému vřele doporučuji, korpus je krásně jemný a nadýchaný, vůbec není dodat. dělala jsem je za účelem menší soukromé vernisáže a jenom se po nich zaprášilo...dávám za 1...
škraloup se krásně rozšlehá, ověřeno.
Musím též konstatovat že řezy jsou výborné.A co je hlavní, že když vynechám to že se musí kaštany a šlehačka uvařit den předem, tak jsou rychlé.Žádné zdlouhavé přípravy.
Řezy jsem pekla již několikrát. Jsou naprosto báječné. Všem moc chutnají.
Ahojky holky včera jsem si svařila tu šlehačku s kaštany, prosím ale do dneška jsem se dívala na povrchu se udělal škraloup, ten se rozmixuje nebo se musí sebrat? Díky
Moniko,tyto kostky jsou výborné,ale ta pikantnost mi tam chyběla.Ta šťáva s marmeládou je bezva finta.Vyzkouším.Dík.:-)PS
minulý víkend jsem dělala tyto řezy již poněkolikáté. Po upečení piškotu jsem jej pokapala šťávou ze zavařených višní a potřela jsem jej ještě višňovou marmeládou. Nakonec jsem na toto natřela krém. Bylo to opravdu výborné. Jen se po těchto řezech zaprášilo.
Kostky byly moc dobré, nejsem žádná pekařka, přesto se to povedlo....přikláním se akorát k názorům, že je lepší použít na krém 3 šlehačky a 3 tyčinky kaštanů a korpus rozříznout a dát krém i dovnitř, bylo to tak vláčnější...jinak hodnotím 1 a určitě řadím do oblíbených. Díky za recept, je to mňam...
Pro Marušku Trálovou:ledové kaštany 2 tyčinky-ne klasickou čokoládu, a u Margotky je to jedno,kolik kdo snese:-))Já dávám tu větší.
Super!! Moučníček opravdu velice rychle zmizel. Příště ale budu dělat menší množství těsta. Korpus mi přišel moc vysoký. Dávám za 1. :o))
Ikdyž u nás nikdo moc nemusí nic kakaového, tak toto sklidilo velký ohlas. Během chvilky byl celý moučník pryč. Už jsem recept kopčila 3 sousedkám. Byl výborný!!!!
Tyto řezy nemaj chybu jsou naprosto úžasné.
šílená bomba chudák dieta
Skvělé. Dělala jsem z poloviční dávky do dortové formy, korpus jsem rozřízla, potřela marmeládou, krémem, pak banány a jahody, zase krém a přiklopila jsem zbytkem korpusu. Pařížským kostkám se to tedy moc nepodobalo, ale všichni jsme si moc pochutnali :-) Děkuji za recept. Krém je opravdu snadný a dobrý. Radka
Jedním slovem: dokonalé :-)
Díky za super recept!!Byla to fakt mňamka, která moc dlouho nevydrží:-).Všichni se olizovali a chválili.
Místo ledových kaštanů jsem dala mořské plody z bonboniery, která u nás tak nejde naodbyt a půlku klasické čokolády na vaření tedy 50 g.Krém byl výborný.
To vypadá skvěle.
Můžu se prosím zeptat na ty 2 čokolády ledových kaštanů-je myšleno - 2 tyčinky led.kaštanů-nebo 2x100g čokoláda ledové kaštany.A to samé u té čokolády margot-ta malá tyčinka nebo ta čokoládka?Díky.
výborný moučník, olizovali jsme se všichni, měla jsem strach co ta svařená šlehačka udělá ale byla nádherně hustá chuťově úplně super, díky za recept, je to teď moje 1 a dávám za 1
Málem jsem krém "neuhlídla", příště budu muset schovat hodně vysoko.-)).Moc dobré!!
Zkusila jsem a musim rict, ze kostky jsou opravdu vyborne. Pekla jsem v normalnim plechu a pak to chce ty slehacky tri. Dodrzovola jsem zde uvedeny postup a ingredience a nemela jsem zadny problem. Vse vyslo skvele. Jinak me prekvapilo, jak jsou kostky syte. To jsem opravdu necekala. Tak jsem pozvala hosty a jen se oblizovali. Opravdu doporucuji!!!
Řezy jsou opravdu moc dobré . všem moc chutnalo. Děkuju za recept
Výýborné kostky :-) Povedlo se zřejmě vše jak mělo - soudě dle skvělé chutě...
Justin,při vaření šlehačky musí šlehačka probublávat,musí se opravdu vařit,ne jenom zahřát.Já jsem ji měla druhý den hustou už když jsem jí vyndala z ledničky.Evam
Justin, příště bych vám radila přidat raději to máslo a máte jistotu tuhého krému za chviličku.
Tak jsem dělala tento recept 2x, podruhé jsem dala mouku půl na půl pol. a hl.a 150 ml oleje jak to tu někdo radil a korpus je daleko lepší ,vláčnější. No ale s tím krémem se mi to nepovedlo úplně do tuha mělo to konzistenci jako ušlehaná šlehačka ,chutově dobrý ale představovala bych si ho tužší a to jsem měla 33% šlehačku.Nevím jestli jsem měla šlehat déle, měla jsem strach aby se to nezdrclo v máslo . Tak příště zkusím šlehat opravdu dýl. Jinak chutově moc dobrý moučník.
Pekla jsem v sobotu.Těsto jsem nalila na velký plech a krém udělala ze 3 šlehaček,3 kaštanů a posypala 2 Margotkami.Krém se povedl super,šlehala jsem asi 2 minuty a už byl tak hustý,že jsem musela přestat šlehat,jinak by nešel ani natřít.Evam
Zkoušela jsem tuto buchtu upéct, korpus se povedl. U krému jsem postupovala přesně dle receptu, po vyšlehání se mi to ale úplně srazilo - oddělila se tekutá voda od tuhého zbytku - což bylo nejspíš máslo :-). Proč se to stalo? Je možné, že jsem šlehala třeba na příliš vylkou rychlost? Nebo za to může Tesco šlehačka (sice 33 %, ale možná kvalita nic moc)? Děkuji za radu!!
Pekla jsem pro kolegyně v práci. Je nás 12 a všem moc chutnalo. Díky za recept.
Těsta je na uvedenou vleikost plechu i hodně. Je dost vysoké a náplně je zase málo. Chce to trochu upravit. Řezy jsou jinak dobré, ale moc jich člověk nesní, jsou hodně tučné. :-)
Zajtra čakám návštevu. Upiekla som tieto kocky, sú presne také ako na fotografii.Som snimi spokojná. Krém, ani cesto, nie sú moc sladké, čo mne vyhovuje. Chuťove aj vzhľadovo, sú super. Keďže návšteva si objednala Bleskovú trasenú tortu, urobila som aj tú, lebo ju zbožňujú, ale toto bude ako prekvapko..Prajem príjemný večer Klára
Zajtra čakám návštevu. Upiekla som tieto kocky, sú presne také ako na fotografii.Som snimi spokojná. Krém, ani cesto, nie sú moc sladké, čo mne vyhovuje. Chuťove aj vzhľadovo, sú super. Keďže návšteva si objednala Bleskovú trasenú tortu, urobila som aj tú, lebo ju zbožňujú, ale toto bude ako prekvapko..Prajem príjemný večer Klára
Tak uz to mam upecene,velice dobre,davam za jedna.Pekla na plechu 27x41 korpus tak okurat,ale prisce udelam krem ze tri slehacek.Diki za recept
No až na tu šlehačku do druhého dne...:-). Je tak výborná, měla jsem strach, že na korpus nic nezbyde :-))).
Vypadá to moc pěkně vyzkouším to!!
Upekla jsem včera a je to opravdu moc dobré Mňam
Krupice
Můžu říci výborný moc.
jaky cukr tam prijde
prosim vas-jaky cukr tam davate,mouckovy nebo krystal?dekuju
Tento výborný recept znám od Vás teprve chvíli a uz jsem ho pekla 3x!!!Všem moc chutnal, rozdala jsem recept známým i kolegyním v práci.Všichni dáváme 1*!
vypada zajmave vyskousam to,pak napisu hodnoceni
Tak jsem upekla-a vynikající!!!Ten krém byl naprosto úchvatný!!!Budu ho používat i na jiné pečivo..:-) děkuji moc za receptík..
Podle Vašeho receptu dělala tuto mňamku švagrová a musím říct, že to bylo úúúúžasné, prostě MŇAM:-))
Bylo to opravdu výborné a nenáročné na přípravu, ale korpus se mi zdál také příliš vysoký. příště budu dělat ze 2/3 dávky.
Výborný jinak se to nedá hodnotit dávám za 1
Už jsem to vyzkoušela 3x, je to mňamka. Udělala jsem to i jako dort. Nezklame a nezůstane. ;-)
Upekla jsem pro kolegyně v práci. Byly vynikající -všem moc chutnaly. Děkuji.
Pro odpolední návštěvu jsem upekla Pařížské kostky a jsou opravdu výborné jestli něco zůstane je jen ve hvězdách .Tento reept je prostě na 1.Více takových dobrých receptů.Mňam
Pro odpolední návštěvu jsem upekla Pařížské kostky a jsou opravdu výborné jestli něco zůstane je jen ve hvězdách .Tento reept je prostě na 1.Více takových dobrých receptů.Mňam
Řezy jsou opravdu výborné!!! Všem doporučuji.Děkuji za recept
Tak tohle je bááááááááááječné........Hned po upečení jsem měla co dělat, aby mi zbyl aspoň jeden kousek...... :-))))Opravdu fantastické..... jen jsem místo normálních ledových kaštanů, použila ledové koštany v bílé čokoládě, mňammmm....... Vřele doporučuji :-)
Pekla jsem dnes na slet kamarádek, ke 2 šlehačkám 33 % jsem přidala ještě kávovou lžičku másla,velká pochvala, nezbyl ani kousek.
Nemá chybu! Sestře se napoprvé nepovedl, protože chtěla šlehačku umíchat už první den a ne až druhý, jak se píše v receptu. Já jsem se držela instrukcí, takže jsem pak byla doma za hvězdu, která trumfla i vyučenou kuchařku. :o))
Jednoduše - VYNIKAJÍCÍ !!! Přidala jsem na pařížskou šlehačku ještě šlehačku ze sáčku (samozřejmě vyšlehanou) a měli jsme doma DORT HARLEKÝN
Tak těsto jsem taky prokrojila a pomazala marmeládou-rybízovou.Ale ten krém jsem asi nešlehala dost dlouho,takže nebyl úplně tuhý,jak tady někteří píšou.Hlavní je,že to je mňam mňam a snědlo se to i tak :-) a příště bude určitě ještě lepší!!!
Teď jsem dopekla a jsou výborné. Díky za recept.
Tak šlehajdy mám svařené s čokoládkou a zítra se pustím do zbytku!Vypadá to dobře už teď-krásně to voní a mňam dobře to chutná!Už se těším na zítra.Díky za recepis :-)
Moc dobré. Díky za recept.
S těmiti řezy bala naše neděle jedna z těch provoněných :-) Tenhle receptík už mám v oblíbených :-))
Výborné řezy, korpus je vláčný a pařížský krém je zaručený úspěch. Místo Kaštanů jsem použila nugát - 50g na 200ml šlehačku (Zott 30%). Vršek jsem postrouhala nugátem a řezy vypadaly lépe než z cukrárny a stejně dobře i chutnaly. Korpus jsem na uvedené rady potřela ringlovou marmeládou. Připravovala jsem je den předem a odležení v lednici jim nijak neuškodilo. Dík za recept
Šlehačku svařím s kaštany, když vychladne dám do lednice a druhý den šlehám. Neomlouvej se, každý nemá letité zkušenosti vaření a pečení.
Lenko, prvni den svaris slehacku a kastany a nechas pres noc v lednici. Az na druhy den vyslehas do tuheho kremu.
Lenko, žádný učený z nebe nespadl, říkalo se u nás a když něco děláte poprvé, tak to nmůžete vědět. Tak tedy: pařížská šlehačka se šlehá až druhý den po vychladnutí, někdy je tak hustá, že to skoro není třeba.
Lenko, svaris a druhy den vyslehas. Musis tu svarenou slehacku nechat PORADNE vychladit, proto nejlepe pres noc, jinak se ti neusleha.
Mám takovou asi hloupou otázku, ale jsem naprostý začátečník, tak snad je to omluva:o) Chci se zeptat na ten krém: svaří se šlehačka s kaštany a pak se píše, že se dá ztuhnout do druhého dne... Tak já nevím, jestli to svařím a vyšlehám a dám ztuhnout nebo svařím, dám ztuhnout a až druhý den vyšlehám. Předem děkuji za odpověď.
Luci, jsem ráda, že se povedlo. Já taky žiju v místech, kde nemám šanci sehnat 33% šlehačku. Tady je ale ta tučnost nutná. Máslo jí skvěle dodá.
Hela- tak sem to zkusila podle Vaší rady a přidala kousek másla, protože šlehačku nad 31% sem nesehnala a máte pravdu, tak tuhej a dobrej krém se mi ještě nikdy nepovedl. Moooc děkuji za radu.
Paní Jarka O. má pravdu, Já používám jako 220 ml všeho jednu sklenku a 2 sklenky mouky, půl skenky oleje. Je to stejný recept jako na Karamelové řezy s piškoty.
Paní Aleno, já jsem množství víceméně taky odhadla a dopadlo to dobře. Tohle je takový jednoduchý, skoro univerzální korpus, takže pár ml sem nebo tam nehraje roli:-)
Super mňamka. Krém jsem udělala ze 3 šlehaček, a všichni se olizovali.
Výborná dobrůtka, ochutnaly zhruba 3 kamarádky, maminka a tchyně a všechny hned ten den ještě šly péct. Takže já + dalších x lidiček dávám za 1. :-)
Zajímalo by mě, jak odměřujete 440 ml polohrubé mouky...... na odměrné nádobě nikdy tyto údaje nejsou.Nevím si tedy přesně rady.Děkuji
Všechno postupně naházet do mísy a ušlehat. Krásně se to všechno spojí a pak nalít rovnou na plech. Takže žádný sníh.
Recept je jednoduchý a chutný. Chutnalo celé rodině. Určitě budu dělat častěji...Šlehačku jsem použila 40% De Luxe od Kunína. Byla našlehaná do tuha hned, ale hold je to už hodně kalorií. Příště to zkusím se šlehačkou od Olmy ve žluté krabičce, mám s ní také dobré zkušennosti, vždycky se dobře ušlehá.Akorát krému bylo o trochu méně než buchty. Příště možná zkusím 3 šlehačky a 3 kaštany...Margotka tomu dodá šmrnc. Opravdu výborné!
Potřebuji poradit....to se všechny ty ingredience hned smíchají a udělá se těsto? Nebo se musí např. z vajec udělat sníh a pak smíchat?
Jednoduché, rychlé a dobré. Připojuju se s 1:-)
Jednoduché a výborné.
korpus jsem pekla asi 20 min. na 180
Už se těším až tento recept vyzkouším,ale zajímalo by mě na kolik stupňu se teto moučník má péct a jak dlouho.Dekuji za odpověd.
Opravdu jsou tyto řezy vyborné.Manžel my je pochvalil a jediny co řekl že to ma jedinou chybu. A to že je toho malo.
Včera jsem to jedla u známých a moc mi kostky chutnali,dokonce jsem dostala i domů.Vynikající.Samozřejmě jsem si je našla a dávám do oblíbených.
Mnam mnam, včera jsem upekla a dnes jsme celé sbaštili..výborné.
moc dobré, udělejte to taky!
Dělala jsem včera po druhé a zase to má tak obrovský úspěch. Také jsem objevila 40% šlehačku z Kunína a opravdu to nemělo chybu. Je opravdu DE LUXE. Všichni se olizovali až za ušima. A z velkého plechu mi zůstaly s bídou dva kousky. Je to jednoduché a zvládne to i začátečník.
Ahoj.. tak jsem dnes udělala tenhle recept a vypadá fakt skvěle, krém je suprovej a určitě bude chutnat i zítřejší návštěvě dávám za 1
Připomínka jen pro ty, které by snad mohlo odradit v receptu poměrně neobvyklé vyjádření dávek ingrediencí v mililitrech. S dostatečnou přesností a ještě rychleji stačí odměřit na oblíbené a ověřené "hrnky". Pak tedy 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje a 1 hrnek mléka. A k tomu mléku - vzhledem k jeho současné ceně si troufám říci, že by stačilo nahradit ho vodou, tím spíše, že je pak v krému tolik šlehačky.Jinak dávám za jedna.
Připomínka jen pro ty, které by snad mohlo odradit v receptu poměrně neobvyklé vyjádření dávek ingrediencí v mililitrech. S dostatečnou přesností a ještě rychleji stačí odměřit na oblíbené a ověřené "hrnky". Pak tedy 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje a 1 hrnek mléka. A k tomu mléku - vzhledem k jeho současné ceně si troufám říci, že by stačilo nahradit ho vodou, tím spíše, že je pak v krému tolik šlehačky.
Luci,zkuste šlehačku De luxe(40% tuku),kterou vyrábí Kunín.
To vypadá taky skvěle.
Luci, občas se to stane i se šlehačkou, se kterou se Vám to předtím 10x povedlo. Přesto bych také příště doporučovala raději tučnější šlehačku.
Luci, jasně že je to tou šlehačkou. Přečtěte si zde v komentářích můj příspěvek z 2.11. a příště se vám určitě povede.
Ahoj... krém sem udělala podle návodu, ale nešel mi vyšlehat, i po pěti minutách šlehání pořát tekl, sem začátečník tak nevim kde sem udělala chybu. Smetana ke šlehání byla 30%, jinou neměli, ale tim to snad nebude.
Upekla jsem na oslavu narozenin a vsem moc chutnaly!!!Velice oceňuji jednoduchy postup. Krém jsem dělala ze 3 šlehaček a 3 tyčinek kaštanů a bylo to akorat.
rezy byli vyborne,pochutnala si cela nase rodinka -DOPORUCUJI
To znám, Pajo. Věřte, že určitě bude co slavit! Tuhle buchtu jsem ještě nepekla, ale docela dobře si dovedu představit, jak skvělá je pařížská šlehačka s kaštany - nedávno jsem je dávala do máslového krému. Tak držím palce, abyste přežila zkouškové období "ve zdraví".
Di tak dekuju:o) bohuzel dneska urcite na peceni nedojde, spis lezim v uceni, zkousky za dverma.. ale snad casem napecu, kdyz bude co slavit:-)
Pajo, to je spíše chemie než šlehačka. Tady se myslí Smetana ke šlehání - prodává se v balení 23O - 250 ml od různých výrobců. Jde o hustou smetanu,ze které se po našlehání stane opravdová šlehačka. Je vidět, že jste úplně nový ročník, před pár lety jsme žádnou šlehačku ve spreji neznali a ještě dříve byla smetana ke šlehání úplně nedostatkovým zbožím. Rozhodně není hloupé se ptát na to, co nevím. Určitě je to lepší než něco zkazit! Ať se Vám pečení podaří.
Dobry den nezlobte se ze se tak hloupe ptam ale jsem uplny zacatecnik a nejak mi neni jasne co si predstavit pod pojmem "slehacka". Je to skoro ve vsech receptech, ale slehacka je podle me to co se prodava ve spreji a dava treba do poharu nebo kavy a to se mi moc nezda.. Jak se tedy presne jmenuje a vypada to, co je potreba do tohohle receptu, kolik toho ma byt a jak se s tim pracuje? Dekuji Paja
Řezy byly moc dobré. Příště vyzkouším krém udělat raději ze 3 šlehaček, aby ho bylo více. Místo ledových kaštanů, které jsem právě neměla, jsem použila mléčnou čokoládu,krém byl i tak výborný.
Tak jdu na to,jsem zvědavá ,jaká to bude mňamka.
Tyto řezy jsem udělala v sobotu a v neděli odpoledne nebyl ani kousek. Jsou opravdu vynikající!!!
Řezy jsem pekla již několikrát a tak jsem si je trošku upravila. Pokapu rumem, potřu slabou vrstvou marmelády, nejlépe meruňkové, protože ta není tak výrazné chuti a nádivku dělám ze tří šlehaček. Uspěch zaručen.
Upekla jsem na Silvestra i na oslavu narozenin do práce,obrovská pochvala, velice jednoduchý a jedním slovem VYNIKAJÍCÍ moučník!!!
Krém jsem dělala v pátek (v sobotu našlehala) a dnes je stále vynikající.
kolik dnu tak vydrzi ten krem v lednici je dobry ina druhy den?
SUPER, ani jsem nečekala, že bude tak dobrý!!! A tak jsem byla ráda, že ho návštěvy s chutí zlikvidovaly, jinak bych ho zbouchala sama!!
moooc dobrý
Prosím na kolik stupnu a jak dlouho se to peče? Díky za odpoveď.
krém nespadne, převoz to vydrží
Máte někdo zkušenost s "převozem" moučníku?Nespadne krém?
Výborné,ta šlehačka,to je taková mňamka...Příště udělám piškotovou roládu a natřu tímto krémem.
Ta šlehačka je vynikající, už se těším až budou višně nebo jahody. Zatím jsem pokrájela banány na kolečka, navrch šlehačku a na ní tenkou čokoládovou polevu také z ledových kaštanů. Doma všichni mlaskali.
jedním slovem-super!!!!!!!!!!!
Recept.. naprosto úžasné !!!! Jednoznačně 1
Výborná, jednoduchá....:o) Děkuji za recept
Nejlepší buchta, jakou jsem kdy jedla. V praci i u znamych byla hodnocena jako luxusni, tchyne si rekla o recept k Vanocum :-)
Dobrý večer.Recept je vynikající,ale zkopírovaný i s fotkou z www.mimibazar.cz http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2842
Výborný recept. Upečené těsto jsem potřela slabounce marmeládou a dala nakrájené banány. Šlehačku jsem použila De Luxe 40% a byla hustá ažaž. Jen bych dala klidně 3 nebo 4, na celý plech to bylo málo a díky té hustotě se špatně roztírala. Vršek jsem posypala hořkou čokoládou, Margotka mi přijde hodně "přechucená". Ale to záleží na každém. Jinak dávám 1*****, další recept, který s radostí zařadím do svého pečení. Fakt pecka!
Též mi krém nezhoustl i při dodržení postupu přesto jsem použila ztužovač a povedlo se.Chutově mi připomíná dort harlekýn
Děkuji za skvělý recept! Hodnotím na 1*. Krém se povedl bez problémů. Recept na báječný moučník, už putuje dál.
Opravdu výborný a jednoduchý recept!!! Zkusila jsem těsto z 1/2 dávky a dala ho do dortové formy a ozdobila krémem a sklidil pochvalu. Navíc to zvládne i začátečnice :-)
Tento recept se mi povedl a je moc dobrý všem doporučuji.
moc dobré, zvládne to aj začátečník. Zkuste to! Dávam za 1
Asi se Ti to Julie moc nepovedlo,je to docela dobry a jednoduchy moucnik.
Skvělé...všichni, kdo ochutnali, chtěli recept. Jen moje děti by chtěly, aby krém byl ze 3 šlehaček. Jednoznačně za 1.
Lucie,přímo nad ohněm.
Dobrý den, chtela bych dneska recept vyzkoušet, jen bych asi potřebovala poradit, jestli šlehačku s čokoládou svařit dohromady nad párou nebo rovnou nad ohněm.
Tak jsem dneska zjistila, jestli budu dělat moučníky z této kuchařky brzy mi domácí neprojdou dveřmi a na mě zůstane pouze jeden kousek. Další moučník mooooooooooc dobrý. Už se těším jak se budu chlubit před tchýní. Dík za Vaše recepty.
Vynikající!!!!! Jednoduché, úžasné. Vyzkoušela jsem včera, dala ochutnat a už dvě kamarádky si odnášely recept. Jen místo Margot jsem nastrouhala jedny kaštany. Šlehačky jsem použila De Luxe Kunín 40%.Jen na okraj. Myslím, že je jedno, čí je jaký recept, když je tak super
MOC DOBRÉ!!!!
Je zvláštní,že si tu dáte komentáře,které se vám hodí do krámu,nedávno jsem se ptala,koho ten zákusek je,zda dotyčné,která ho má podepsaný, nebo váš,když si recept přivlastňujete.Ale můj komentář tu není, tak k čemu ta šaškárna.
Dnes jsem vyzkoušela, moučník je úžasný. Jen oleje jsem dala 150 ml a moučník je pěkně vláčný. Nejvíc chutnal mému 2-letému Filípkovi,pořád říkal další dort.
Moučník je vynikající, není vůbec pracný, povedl se, všem velice chutnal
Je to hrozné už to nikdy dělat nebudu. Hlavně to těsto.
Dobrotka...
Výborné, jen se po nich zaprášilo. Krém skvělý, sladký akorát. Navrch jsem nastrouhala hořkou čokoládu. Co nejdříve budu opakovat.
Dobrý den, vyzkoušela jsem, protože přítel a sestra chtěli moučník s hodně polevou - krémem a tenhle jim velice chutnal. Krém byl výborný a skvěle držel. Děkuji.
BOŽÍ !!!
Paní Helo,děkuji,již jsem si Váš komentář přečetla a příště určitě vylepším.Dobře mi tak,měla jsem si komentáře přečíst před pečením.Ale máte pravdu,moučník je velmi dobrý.
Nemá chybu, použila jsem také 40% šlehačku DeLux, krásně se ušlehala a držela. Posypala jsem nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a čokoládou. Piškot jsem jemně namazala meruňkovou marmeládou.
Vynikající :-) !
Paní Anno, ohledně šlehačky si přečtěte můj příspěvek z 2.11. a budete mít po problému. Ty řezy za to stojí!
Dnes jsem vyzkoušela,šlehačka se nepovedla-málo tuhá.Těsto je sušší.Chuťově velmi dobré,dávám 1.
Tak takovéhle dobroty se u nás můžou je to za 1!!
Paní Nelo, přečtěte si ohledně velikosti plechu předchozí komentáře. Je otázka, čemu říkáte klasický plech. Já sama mám do stejné trouby 4 velikosti plechů. Ale dne 2.11. jsem zde psala, že jsem pekla na plechu 36x38 cm.
Buchta obyčejná, krém skvělý, spolu fantastické. Margotku nedávám, strouhaná čokoláda je lepší.
Já jsem těsto nalila na normální velký plech. A i tak mi hezky vyběhlo. Koupila jsem pro jistotu tři šlehačky a troje kaštany. Ale protože je na plotně hlídala dcera, skončila jedna dávka na sporáku. Přesto bylo krému na velký plech dost. Stačila i jedna Margotka.
Vyzkoušely jsme.Příprava a upečení velmi rychlé výsledek vynikající. Po řezech se jen zaprášilo.Pekla jsem je na velkém plechu ze stejného množství a vůbec to nevadí.Je to prostě buchta na 1 s hvězdičkou.Děkuji za něj.
Zkoušeli jste je někdo na klasický velký plech? Je třeba více těsta i krému nebo stačí uvedené množství (nemusíme moc vysoké vrstvy).
Musím zkusit!!!
Musím uznat moučník je to výbornej už jsem si hodně dlouho takhle nepochutnala. Tech.postup jednoduchej - výsledek výborný. Sklidila jsem úspěch a recept se šíří mezi známými jako lavina.
Výbornej moučník ke kávě, udělala jsem na toto množství krému méně těsta. Vyhovuje mi, že to není přehnaně sladké. Konečně jednoduchej, bezvadnej moučník pro návštěvy.
Tak Honžíku, jsme rádi, že šíříte slávu tohoto webu i receptu i za oceánem. To, čím nahradit Ledové kaštany jsem psala 30.10., přečtěte si starší diskusi k receptu. Jinak tímto moučníkem určitě na slečnu zapůsobíte. A až ji budete chtít získat, tak jí udělejte Žravé řezy.Držím vám palce.
Ja bydlim v USA a nemam moznost dostani ani Margotky ani ledovych kastanu. Cim bych to mohl nahradit? Recept zni skvele, tak bych to i tak chtel zkusit, zapusobit na jednu slecnu. Predem dekuji za radu.
Jednoduše vynikající. Velmi jednoduchý a rychlý recept a výsledek je báječný
Lenulicko,misto kastanu a Margotky muzes v pohode pouzit horkou cokoladu"Emilia" od Zaini ,prodava se 500 gr baleni anebo kilove baleni a je skvela do vsech sladkych receptu.Taky jsem si myslela,ze polohruba mouka tady v Italii neexistuje,ale pak jsem objevila mouku "0" - Manitoba a je podobna nasi polohrube,pouzij s klidnym srdcem
Ivo, jakou alternativu jsi pouzila misto ledovych kastanu a margotky? A mouku jsi dala jakou? Polohruba v Italii neexistuje...
Pajo,dekuji za odpoved.Marie,myslim,ze klidne muzete slehat cela vejce.Ale,kdyz slehate zloutek zvlast a pak snih,tak je to nadychanejsi.Vyberte si :-)
Já osobně vždy nejdříve šlehám celá vejce s cukrem a olejem a pak přidám ostatní. Ale pokud přidáváme prášek do pečiva, tak to stačí nasypat a nalít do mísy a vařečkou zamíchat.
Chci vyzkoušet a není mi jasné jestli šlehat žloutky zvlášť a sníh a nebo jen zamíchat?
Ivo, balení šlehačky se prodává jak 250 ml, tak 200 ml, záleží na výrobci. Prostě když použijete větší balení, budete mít více krému.
Fakt dobré, použila jsem ten trik od paní Hely s kouskem másla ve šlehačce a krém byl krásně tuhý. Jenom těsto bylo na moje gusto trochu sušší, a taky jsem ho měla docela vysoké na nižší vrstvu krému. Ale dle strávníků to bylo prý jak od cukráře...
dotaz: jake mnozstvi je te slehacky? ja bydlim v Italii a jedno baleni slehacky ma 250 ml, nevim jaky ma obsah baleni uvedene v receptu.diky za odpoved :-)
Vyborne!!Chvalila cela rodina,je to velmi jednoduche a rychle.Krem jsem mela v lednici ta 16hodin.Husty krem jsem z toho vyslehala tak za pul minut,velmi rychle,a byla krasne hladky!Asi je dulezite nechat opravdu prevarit slehacku,varila mi asi minutu.Davam 1*
Ale jde, chce to jen mít odměrku, dělají se litrové i čtvrtlitrové hrníčky.
určitě to vyzkouším, zdá se to být vynikající, akorát mě zaráží gramáže, nejde přece měřit tekutou a sypkou směs na ml..
Bomba!Sklidila jsem ohromný úspěch od kolegyň v práci.Mimochodem ,velmi zdatných v pečení.
Ještě k mému předchozímu příspěvku: pekla jsem na plechu 36x38 tedy podstatně větším, nez klasika a krém je stejně vysoký jako korpus.
Použila jsem šlehačku v kelímku, tuším že výrobcem jsou mlékárny Kunín, obsah tuku 40% a název De Luxe, je fakt skvělá.Na plech o rozměrech 26x36 cm jsem udělala krém ze tří šlehaček a třech tyčinek ledových kaštanů.Také jsem upravila poměr surovin, mouky 300 g a půl na půl hladká a polohrubá, trochu více mléka i oleje.Strouhala jsem na povrch ledové kaštany.Výsledek byl famózní.Děkuji tímto autorce receptu a Vám všem co píšete komentáře,neboť změny jsem provedla na základě Vašich námětů a připomínek.Ještě jednou díky moc.
Tak dámy, které mají problém s řídkým krémem-něco jsem vyzkoušela.Protože jsem zjistila, že šlehačky z kterých chci krém dělat (Olma 200 ml), mají jen 25 % tuku, tak po uvaření s Ledovými kaštany jsem přidala 20 g másla (takový tenčí plátek), nechala rozpustit, dobře promíchala a nechala vystydnout do druhého dne. Druhý den to bylo tak tuhé, že jsem zalitovala, že jsem si směs rovnou nedala do mísy ke šlehání a musím jí dolovat z kastrůlku. Výsledkem byl neuvěřitelně hustý a pevný krém. Proto si myslím, že by 20 g másla stačilo i na šlehačku o obsahu 250 ml. Inspirací mi byla vzpomínka na doby, kdy nebyla k dostání šlehačka a tak jsme si jí s másla a mléka dělali sami (což při dnešní ceně másla by byl nesmysl). Jinak řezy vynikající, potřela jsem korpus malinovým džemem a sypala hořkou čokoládou - dávám 1.
Renatko šlehačka vydrží neboj i 3 dny :-)
jsou dobrý ale mohl by být tenčí piškot a tlustší krém:-)
mňam,lepší dobrotu jsem snad v životě nejedla.Ale místo kaštanu tam stačí dát čokoláda na vařen:=D
jojo docela dobry
Paní Vlasto, nemají chybu jsou velice křehké a chutné.Dala jsem pod šlehačku jahodový džem -domácí a bylo to vynikající.Těmto řezům dávám jedničku s hvězdičkou.mamoslavek
Blanka: když paní Vejvodová píše, že se šlehačka vaři den předem - tak to není 5 hodin, ale 24 hodin. Nejde jen o teplotu, ale o vyzrání šlekačky. Renata: pokud ihned po zhotovení dáte do ledničky, vydrží do druhého dne bez podstatné újmy.
Tak kostky se opradu moc povedly. Krém nemá chybu. Dělala jsem ze 40% šlehačky a je krásně tuhý! Díky za recept
moc mě tento recept zaujal a chci ho vyzkoušet ale potřebuji ho udělat v pátek na sobotu a nevím jestli ta šlehačka na buchtě tak dlouho vydrží aniž by se nějak znehodnotil výsledek :-) , poradíte mi ?
Tak nevím, kde jsem udělala chybu.Zas se mi nepovedlo tu šlehačku vyšlehat do tuha.Použila jsem 31% šlehačky, nalámala kaštany, přivedla k varu a vařila cca 1 min.Pak jsem to nechala vystydnout a dala do lednice. Asi po 5ti hodinách jsem to šlehala ihned na nejvyšším stupni cca 7 min.Pořád to bylo řídké, tak jsem přidala šlehačku v prášku (jak tady někdo napsal) a šlehala další 3 min. A výsledek - tekutá hmota. Zkoušela jsem pařížskou už asi po třetí se stejným výsledkem. Dělám něco špatně? Nechci to vzdávat protože chuťově je to výborný, konzistentně bohužel nikoliv...
božské. nemájí chybu. jen nechápu, že tolik lidí neví, co jsou Ledové kaštany.
Jen malou informaci, když už se tu do nekonečna vysvětluje, co jsou to Ledové kaštany. Ledové kaštany se už vyrábějí i jako bomboniera 215 g i tabulková čokoláda o váze 100 g. Ale jasně, že v receptu jsou myšleny tyčinky o váze 50g.
Pani Helo, moc dekuji za radu. Pecu casto parizsky dort a slehacku pripravuji presne jak pisete. Ale chtela jsem to vyzkouset s temi ledovymi kastany, protoze si myslim, ze to bude mit jeste lahodnejsi chut. No nic, vydrzim do leta, pak si v Cesku nakoupim cokoladky do zasoby a kostky vyzkousim. Uz se moc tesim :-))
Paní Lindo, jestli chcete řezy vyzkoušet, můžete nahradit vylepšenou pařížskou šlehačkou (na 500 ml. šlehačky 50 g cukr krupice a 40 g kakaa - svařit tak 1 min, stáhnout, přidat pár kostiček čokolády , rozmíchat a nechat do druhého dne). Je fakt, že teď je trend veškerou čokoládu (i na polevy) nahrazovat Ledovými kaštany - je to opravdu lepší, ale pokud nejsou, dají se nahradit takto.
Chutnalo, jenom jsem měla problém s ušleháním šlehačky, nezbylo než tam vrazit ztužovač.LUCKO, ledové kaštany jsou čokoládová tyčinka. V obchodě se najde mezi Mars, Twix, Snickers, Kinder Bueno, Deli apod.
Pani Lucko P, jedna se o cokoladovou tycinku s nazvem LEDOVE KASTANY. Koupite ji v kazdem obchode s potravinami. Ja ziju ve Francii a takovou cokoladu tady nejspis nesezenu. Mrzi me to, protoze rezy vypadaji bajecne a rada bych je hned vyzkousela! Rodina v Cesku je uz pekla a rezy jsou pry fantasticke :-))
Řezy jsou skvělé, nejlépe opravdu chutnají až druhý den. Krém je famózní a rodinka pomlaskávala ještě hodinu po pozření :-)
Já kupuji 33 % šlehačku v Lidlu, firma Pilos. Jana
Výborný zákusek. Jednoduché. Zvládne opravdu každý a úspěch zaručen.
Výborný recept, jen příště taky použiji 3 šlehačky. Může mi někdo poradit, kde kupujete 33% šlehačku? Prošla jsem 3 hypermarkety a všude měli maximálně 31% ... ale i s tou mi krém hezky vydržel.
Mozete ma nasmerovat kde kupim a co to je presne ledova cokolada kastanu? Moc dakujem.
Děkuji za recept. Byl to vynikající zákusek, který slavil obrovský úspěch.
Krém je opravdu výborný. Používám 1 šlehačku a 1 kaštany např. do rolády.
Bylo to výborné, akorát příště udělám více krému ze tří šlehaček.
Tak jsem se dočkala rána!!!! Výýýýýýborná snídaně :o) Dávám za 1, akorát... příště místo Margotky nastrouhám hořkou čokoládu... pro mě je to moc sladké ;o)
Jednoduše řěčeno,vynikající!!!!
Tak jsem se nechala zlákat kamarádkou, která na tuhle dobrotu narazila hned při první návštěvě těchto stránek... už jí dělala několikrát (a to tu poprvé byla cca před 14 dny :o)))))))))))) Buchtu mám v lednici, protože prý nejlépe chutná až druhý den... no ale je to boj. Nejdřív jsme se synem málem snědli všechen krém :o) a teď hrozí, že buchtu načneme ještě dnes... Vypadá krásně, voní krásně... určitě bude i moc dobrá! Už aby bylo zítra :o))))
Buchta měla úspěch. Jí jsem ji ještě prokrojila a promazala.
Pouze bych se chtěla zeptat, kdo je autor tak úžasného receptu.Kvetonova M. nebo Vlasta Vejvodová,která se tu prezentuje si recept přivlastnila?
Eliško,musím vám oponovat,ale pařížská a kokos k sobě jdou velice dobře.Ale Margotka není kokos je to čokoláda s příchutí kokosu,jinak s vámi souhlasím,že bez ní je to lepší.U nás pánové jí nemusí.
Tuto buchtu jsem jěště dnes upekla,ale bez krému ,jenom jsem ji polila polevou z kaštanů. Je moc dobrá.Korpus je vláčný.
Vynikající !!!
Premiéra těchto řezů proběhla o víkendu i u nás a spokojenost byla veliká. Upečený korpus jsem potřela rybízovou marmeládou, pokladla nakrájenými banány a na to šlehačkový krém a čokoládové zdobení. Šlehačky by mohlo být klidně i víc, jak to bylo dobré.:-) Pochutnali jsme si.
Tyto kostky jsem pekla v pátek, nemužu říct že by byli špatné ale ta čokoláda margot zabíjí chut ty pařížské šlahačky, takže příště udělám krém ze tří šlehaček a tří kaštanu a navrch nastrouhám lehce hořkou nebo obyčejnou čokoládu. Kokos a pařížská nejde dohromady. Nám to teda moc s tou margot nechutnalo!Dávám za 2
kaštany jsou moc dobré na polevu.dám do kastrůlku dvoje , přidám lžíci sádla pro lesk ato vše nad párou rozpustit pak polévám.
Pekla jsem dceři na oslavu narozenin, povedlo se, krém úžasný,korpus taky, nevěřila jsem, že se mi povede :-)), je to jednoduchý a mooooc dobrý, děkuji za recept a dávám za 1!!
Už jsem dělala 2x a opravdu to nemá chybu!!!!
Pekla jsem v sobotu v dobré víře že zůstane na neděli.Bohužel nezůstalo nic.Potřela jsem marmeládou . bašta.
Pekla jsem na sobotní dětskou oslavu narozenin, všem moc chutnalo, ale i mně se zdál korpus příliš suchý. Krém se povedl, byl výborný.
Výborné včera jsem to vyzkoušela
Super, dávám 1 .
Moc dobrý!!
Dnes jsem upekla, rodině moc chutnalo, ale korpusse mi zdá suchý. Ale šlehačka s kaštany je dokonalá.Příště upeču s jiným podkladem.
dobra den dneska jsem pekla a musim rici bajecne musim pochvalit moc dekuji za recept budu pect casreji
jo já jsem to dělala podle ml a koláč se povedl
mile Z pekla jsem tento kolac a mouku i vsechno ostatni jsem odmerila v odmerce, koac vrele doporucuji
J.B., taky se mi jednou zdrcla při šlehání pařížská šlehačka, od té doby používám šlehačku od Ramy (rostlinná šlehačka ke šlehání) a vše je v pohodě. Navíc super drží, nikdy mi nepovolila a není potřeba žádný ztužovač.
Prosim u mouky a cukru má být opravdu "ml"????
Je to skvělý řez. Dcera měla narozeniny tak jsem ho udělala a všem moc chutnal. Dávám 1
Výborné, všem nám moc chutnalo.
výýýborné,dávám1,jen ksem piškot nalila na velký plech s vyšším okrajem
pro Jiriho Krale: Ano, Margot je cokolada s kokosovou prichuti. Prave mam pred sebou jednu Margotku od firmy Orion o hmotnosti 100 g. Vzadu je doslova napsano: sojova tycinka s kokosovou prichuti macena v tmave poleve :-)) Ziju ve Francii a tak si tuto cokoladu vozim kvuli peceni ruznych moucniku s sebou :-))
Tak nevím ale dělala jsem vše podle návodu, šlehačku s kaštany nechala v lednici a při šlehání druhý den hned na nejvyšším stupni se mi to zdrnclo. A bylo po krému :-( tak nevím nemáte nějakou vychytávku??
Mohli by jste někdo, prosím, napsat, na kolik stupňů máte při pečení troubu. Díky
Moučník se povedl, pařížská šlehačka byla skvělá. Musela jsem péct i druhý den a trochu jem ho vylepšila, na korpus jsem pokladla pokrájené banány a na ně pařížskou šlehačku do které jsem přidala ještě polévkovou lžíci kakaa - doma chtěli ještě čokoládovější. Příště ještě poleji čokoládovou polevou. Určitě budu péct, je jednoduchý.
čokoláda Margot.., tj.myšlena čokoládová tyčinka s kokosovou náplní....?! Děkuji.
Je to naprosto dokonalý!!! Manžel ohodnotil jako nejlepší zákusek, který kdy jedl :-) Takže právě vytvářím další :-) Taky jsem neměla problém se 30% šlehačkou. Druhý den to šlo krásně (šlehat na nejvyšší stupeň) i bez másla. Mockrát děkuji autorce za recept a ať se vám všem daří ... a chutná :-)
Výborný a rychlý recept,pekla jsem tento víkend a hned jsem musela odebrat na ochut.koleg.jinak se po ní opravdu jen zaprášilo.Dodržela jsem postup dle autorky,jen jsem sypala roztrouh.čokol.na vaření,ale to už proti gustu.......
Taky jsem měla šlehačku 30% a máslo jsem použít nemusela, krém byl krásně hustý, šlehala jsem to odzačátku na nejvyší stupeň jak je uvedeno v receptu.
Diky moc za bezva recept, vezla jsem buchtu k pritelovo rodicum a vsichni se jen olizovali. Dneska jsem ji musela pect znovu :-)
Protože jsem nesehnala šlehačku 33%, ale pouze 30%, přidala jsem při vaření trochu másla. Plát jsem nejdřív tence pomazala kyselým džemem. Strašně dobrý. 1.
Ahojky Ájo krém jsem vyšlehala až druhý den. Koláč je vynikající dávám 1* jsem zvědavá co na něj řekne manžel až přijede domů - jestli teda něco zbyde:-)
pani Ajo krem se sleha az druhy den
Šlehačku s kaštany jsem ještě nedělala, ale s čokoládou ano. Vždy jsem ji nechala vychladit do druhého dne a pak teprve šlehala - to už směs neteče, ale je sama o sobě hustý krém. Nemohu však mluvit za paní Vencovou, návod je trošku nejasný. Rozuměla bych tomu tak, že šlehačka se má "ihned" = od samého počátku šlehání šlehat na nejvyšší stupeň - ale až druhý den!
Chtěla jsem se zeptat-ten krém se šlehá než ho dám do lednice nebo až další den než ho natřu na korpus?
senzační recept celá rodina je nadšená dávám za 1 autorce děkujem
Všem velice chutnalo.Jen jsem asi udělala chybu,že jsem nechala zákusek v lednici odležet do druhého dne.Piškot byl pak vůči krému příliš vysoký.Ale po našlehání byl krém hustý a velký.Má se to jíst hned?Ale stejně hodnotím za 1.
Moc nám chutnaly. Celá rodina pochválila. Děkuji autorce.
Tak,upekla jsem je ještě jednou a podařilo se mi celé veledílo.Jsou opravdu vynikající.Moc všem chutnalo.o)
hmmm opravdu výborné... a přeměřila jsem ty ml na gramy a mělo by to být 330 g polohrubé mouky a 290 g cukru...
koláč jsem pekla přesně podle receptu, akorát jsem k margotce přidala trochu strouhaných ořechů, recept rozhodně doporučuji!!!!!!!§
krém je opravdu výborný, neladilo mi to s tou margotkou, tak jsem krém posypala nastrouhanými kaštánky.. dala jsem za 1 :o)
Krém opravdu stál za to.Moc nám chutnal,jenom jsem chtěla poprosit tu kuchařinku,která si dala práci a ml poměřila na dkg.Bylo by to určitě rychlejší.Děkuji
dnes jsem zkusila teto recept a musím říci, že Bááááječné!
Je to velká dobrota, ale doporučuji držet se postupu nenahrazovat ani kaštany ani Margotku.Jinak z toho bude obyčejná buchta se šlehačkou.
Kdo máte problém s přípravou šlehačky nebo spěcháte a máte tu možnost, můžete si koupit přímo pařížskou šlehačku v kelímku ( mají ji např. v Tescu ) a našlehat ji jako obyčejnou. S těmi kaštany bude asi lepší, zkusím to.
Právě jsem dopekla,potřela malinovou marmeládou a dla šlehačku a Margotku.Jen jsem trochu smutná,zdá se mi,že se mi ta šlehačka trochu zdrcla.Nevím,čím to je,ale snad to bude aspoň trochu jedlé.Vypadá to a voní božsky..:o)
Podobnou šlehačku jsem již dělala,ale s kakaem, a cukrem,takže vím,že krém se šlehá za studena,protože musí být uvařená šlehačka 24 hodin v lednici.Jinak děkuji za upřesnění toho množství a zítra jdu na to..o))
Krém se šlehá studený nebo teplý děkuji
Pro Janu Kutačovou - ano, přesně jak jste uvedla. 2 tyčinky po 50 g a 2 x 200 ml šlehačky. Je to velká dobrota.
Taky by mě zajímalo kolik těch led.kaštanů.Koupila jsem 2 tyčinky po 50g a dvě 200 ml šlehačky.Stačí to nebo mám ještě něco dokoupit?Chci to zítra upéct,příjdu hosté,tak ať jim chutná:o))
Mohol by niekto, prosím vás,uviesť hmotnosť čokolády?Ďakujem.
Zkuste 4 lžíce je to výborné věřte mi!
Já vařila přímo na plotně. Ledové kaštany jsem nalámala do šlehačky a nechala rozpustit. Ve finále se to musí opravdu vařit, ne jen nechat přejít varem.
prosím ještě o radu, šlehačka se vaří přímo na plotně nebo ve vodní lázni? a hned šleháme i s čokoládou?
Ještě jsem chtěla dodat - do krému podle mě nepatří velké čokolády Ledové kaštany, ale jen takové malé čokoládky
Tak tohle je bomba. Jen jsem dala napůl mouku polohrubou a hladkou. Šlehačky jsem měla jen 31%, samozřejmě se nechtěly moc vyšlehat, tak jsem přidala cca 2 lžíce šlehačky v prášku a krém byl hustý jedna dvě )
Upekla jsem z poloviční dávky v dortové formě, rozkrojila a lehce natřela jahodovou marmeládou, naplnila trochou krému a jahodami a přiklopila vrchním dílem, na to zbytek krému a půlku Margotky.. Bylo to výborné a velmi jednoduché na přípravu!
Pekla jsem na svátky a můžu poradit natřít buchtu marmeládou a pak teprve dát šlehačku,je to výýýborné
Není špatný, ale korpus mi přišel až moc vysoký. Dobré by bylo i místo mrgotky jen strouhaná čokoláda smíchaná s mletýma ořechama.
Ten krém je opravdu bomba!!!
Krém je výborný, určite budem používať často, ale korpus mi pripadal trošku "dusivý". Aj nastrúhaná Margotka je dobrý nápad a koláč s ňou dobre vyzerá...
tento recept je opravdu skvělý.Zavděčila sem se nejen mlsnému příteli,ale také mlsné návštěvě.Uršitě budu péct častěji.A s tou šlehačkou...skvělý nápad!
Tato dobrůtka vypadá dobře, o víkendu vyzkouším. Uvidíme, co na to mlsné jazýčky mé rodiny.
Pařížská šlehačka vydrží dlouho, je hustá čokoládou.
Včera upečeno a snězeno opravdu vyníkající mohu všem doporučit.
Podrobnosti s komentáři a fotografií jsou v receptu se stejným názvem na www.mimibazar.cz (recepty).
Já takhle dělám i šlehačku s kakaem místo s kaštany. Na 2 šlehačky 3,5 dkg kakaa a 5 dkg cukru. Tím, že se to povaří, to zhoustne a při šlehání není potřeba ztužovač. Musí se ale nechat pořádně vystydnout, jinak se srazí. Přes noc v ledničce je ideální.
Paní Andra,krému dosáhnete,jak se budete řídit podle návodu,hlavně záleží jakou používáte šlehečku,nejlépe 33% a více,ztužovač nikdy nepoužívám,ma svou atypickou chut!
Vydrží krém ak sa nepridáva stužovač? Nerozteká sa keď dlhšie stojí?
Díky paní Vejvodové za radu, co se týče šlehání šlehačky. Je pravda, že ne vždycky se mi podaří vyšlehat ji krásně do tuha. Kdysi jsem četla radu, že je nutno šlehat ji na nižším stupni a neměnit rychlost. Už to budu dělat podle její rady. A ty kaštany musí být výborné, mám s nimi také zkušenosti i do krému i do těsta (viz tvarohová bábovka). Určitě recept vyzkouším !!