Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín a dáme vařit.
2
V jiné vodě vaříme doměkka(asi hodinu) kroupy. Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy. Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky. Přidáme ještě majoránku a nadrobno nasekanou petrželovou a celerovou nať (nemusí být).
Jíšku neudělá z polohrubé mouky snad nikdo,chtělo by to ještě máslo,které je v ingrediencích nahoře ;-)
Di
|13. 1. 2008 12:50
Moje babička také dělávala bramboračku s kroupama a ještě přidávala malé nočky z hladké mouky a vody, říkalo se jim "buclíky". Jinak vše jako v uvedeném recpetu, možná ještě trochu majoránky na závěr. Byla to dobrá, sytá polévka.
barča
|12. 1. 2008 20:48
Máte pravdu Blanko, ale recepty to určitě nebudou.
Petra Plevová
|12. 1. 2008 15:41
U nás,na českobudějovicku,se vždycky dělala bramboračka s kroupami,jinak si to ani nedokážu představit.To jsem netušila,že tam vlastně nepatří.Určitě je to krajová záležitost.
Blanka Budinská
|10. 1. 2008 22:15
Jani, Tomáš neví, že do klasické bramboračky nepatří kroupy....ale jistě zná spoustu jiných věcí..:-)
Jana Remková
|9. 1. 2008 20:18
Tomáši,ani já nechápu vaše poznámky,je to dobrý recept a zajímalo by mne,jaký máte vy,abych jej opepřila ironií vám vlastní.Jana