Evo,kroupy se vaří mimo(zvlášť).Pak se do polévky přidají,klidně promyté přes cedník ;-) .
Prosím Vás, ty kroupy, mají se předem namočit? Než je dáte uvařené do polévky, nějak je promyjete?
Můj kamarád říká, že bramboračka bez krup, to je jako lízat med přes igelit a má pravdu !!
Jíšku neudělá z polohrubé mouky snad nikdo,chtělo by to ještě máslo,které je v ingrediencích nahoře ;-)
Moje babička také dělávala bramboračku s kroupama a ještě přidávala malé nočky z hladké mouky a vody, říkalo se jim "buclíky". Jinak vše jako v uvedeném recpetu, možná ještě trochu majoránky na závěr. Byla to dobrá, sytá polévka.
Máte pravdu Blanko, ale recepty to určitě nebudou.
U nás,na českobudějovicku,se vždycky dělala bramboračka s kroupami,jinak si to ani nedokážu představit.To jsem netušila,že tam vlastně nepatří.Určitě je to krajová záležitost.
Jani, Tomáš neví, že do klasické bramboračky nepatří kroupy....ale jistě zná spoustu jiných věcí..:-)
Tomáši,ani já nechápu vaše poznámky,je to dobrý recept a zajímalo by mne,jaký máte vy,abych jej opepřila ironií vám vlastní.Jana
Takže bramboračka