• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Napište svůj komentář k receptu

Pařený bún s koprovou omeletou a tamago

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vaječná omeleta tamago má svůj původ v Japonsku, proto v ní nesmí chybět tamní rýžové víno mirin. Spolu s houbami shitake vložte plátky omelety mezi rozkrojené napařené knedlíky zvané bún, přidejte koprovou omáčku a lahodný pokrm s vůní Asie je na světě.

Suroviny

4 porce
  • Omáčka
    • 4
      ks šalotka
    • 100
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • sůl
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 500
      ml smetana
    • cukr krupice
    • jablečný ocet
  • Omeleta tamago
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce mirin
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 100
      g japonské houby shitake
    • 1
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

1
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru, zeleninový vývar a dobře promíchejte. Povařte 10 minut, vývar se lehce zredukuje. Sceďte a přilijte smetanu. Dochuťte jablečným octem a cukrem. Nakonec přidejte na jemno nakrájený zbytek kopru, zamíchejte, ale už nevařte, aby kopr neztratil barvu.

RADA: Druhy octů a jejich využití

2
V misce rozšlehejte vejce, mirin, sójovou omáčku, jemně nasekanou jarní cibulku a promíchejte. Pánev (ideální je hranatá) potřete olejem, měl by na ní být jen lehký olejový film. Pánev rozpalte a nalijte na ni třetinu vaječné směsi. Důkladně rozetřete po celé ploše pánve a uvolněte okraje, aby se nepřichytily. Jakmile jsou okraje pevné, ale střed omelety měkký, zarolujte ji směrem ke kraji pánve.
3
Pánev opět potřete olejem a nalijte další třetinu vaječné směsi. Opakujte postup, zarolujte druhou omeletu a uložte ji na pánvi na první omeletu. Stejným způsobem spotřebujte zbytek vajec. Zarolovanou omeletu nakonec ještě na pánvi několikrát otočte, aby se vejce spojila a omeleta byla kompaktní.

RADA: V hlavní roli vejce: omeleta, pomazánka i pařená vejce

4
Omeletu pokrájejte na plátky, buny ohřejte v páře a každý podélně rozkrojte. Do knedlíků naskládejte plátky omelety, na ně dejte naložené houby a snítky kopru. Přiklopte je a servírujte s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Vegetariánský burger z tofu

Vegetariánský burger z tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Japonské houby Shitake Jarní cibulka Kopr Máslo Mirin Šalotka Smetana Sojová omáčka Sůl Vejce Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Domácí veka

Domácí veka

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

42
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
41
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
34
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact