• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Napište svůj komentář k receptu

Pařený bún s koprovou omeletou a tamago

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vaječná omeleta tamago má svůj původ v Japonsku, proto v ní nesmí chybět tamní rýžové víno mirin. Spolu s houbami shitake vložte plátky omelety mezi rozkrojené napařené knedlíky zvané bún, přidejte koprovou omáčku a lahodný pokrm s vůní Asie je na světě.

Suroviny

4 porce
  • Omáčka
    • 4
      ks šalotka
    • 100
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • sůl
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 500
      ml smetana
    • cukr krupice
    • jablečný ocet
  • Omeleta tamago
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce mirin
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 100
      g japonské houby shitake
    • 1
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

1
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru, zeleninový vývar a dobře promíchejte. Povařte 10 minut, vývar se lehce zredukuje. Sceďte a přilijte smetanu. Dochuťte jablečným octem a cukrem. Nakonec přidejte na jemno nakrájený zbytek kopru, zamíchejte, ale už nevařte, aby kopr neztratil barvu.

RADA: Druhy octů a jejich využití

2
V misce rozšlehejte vejce, mirin, sójovou omáčku, jemně nasekanou jarní cibulku a promíchejte. Pánev (ideální je hranatá) potřete olejem, měl by na ní být jen lehký olejový film. Pánev rozpalte a nalijte na ni třetinu vaječné směsi. Důkladně rozetřete po celé ploše pánve a uvolněte okraje, aby se nepřichytily. Jakmile jsou okraje pevné, ale střed omelety měkký, zarolujte ji směrem ke kraji pánve.
3
Pánev opět potřete olejem a nalijte další třetinu vaječné směsi. Opakujte postup, zarolujte druhou omeletu a uložte ji na pánvi na první omeletu. Stejným způsobem spotřebujte zbytek vajec. Zarolovanou omeletu nakonec ještě na pánvi několikrát otočte, aby se vejce spojila a omeleta byla kompaktní.

RADA: V hlavní roli vejce: omeleta, pomazánka i pařená vejce

4
Omeletu pokrájejte na plátky, buny ohřejte v páře a každý podélně rozkrojte. Do knedlíků naskládejte plátky omelety, na ně dejte naložené houby a snítky kopru. Přiklopte je a servírujte s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Vegetariánský burger z tofu

Vegetariánský burger z tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Japonské houby Shitake Jarní cibulka Kopr Máslo Mirin Šalotka Smetana Sojová omáčka Sůl Vejce Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

44
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z…
33
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
31
Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Butter chicken (máslové…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

Odhalení kalendáře Pirelli: Noční jízda hvězd! A sobotní manévry…

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact