• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Napište svůj komentář k receptu

Pařený bún s koprovou omeletou a tamago

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vaječná omeleta tamago má svůj původ v Japonsku, proto v ní nesmí chybět tamní rýžové víno mirin. Spolu s houbami shitake vložte plátky omelety mezi rozkrojené napařené knedlíky zvané bún, přidejte koprovou omáčku a lahodný pokrm s vůní Asie je na světě.

Suroviny

4 porce
  • Omáčka
    • 4
      ks šalotka
    • 100
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • sůl
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 500
      ml smetana
    • cukr krupice
    • jablečný ocet
  • Omeleta tamago
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce mirin
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 100
      g japonské houby shitake
    • 1
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

1
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru, zeleninový vývar a dobře promíchejte. Povařte 10 minut, vývar se lehce zredukuje. Sceďte a přilijte smetanu. Dochuťte jablečným octem a cukrem. Nakonec přidejte na jemno nakrájený zbytek kopru, zamíchejte, ale už nevařte, aby kopr neztratil barvu.

RADA: Druhy octů a jejich využití

2
V misce rozšlehejte vejce, mirin, sójovou omáčku, jemně nasekanou jarní cibulku a promíchejte. Pánev (ideální je hranatá) potřete olejem, měl by na ní být jen lehký olejový film. Pánev rozpalte a nalijte na ni třetinu vaječné směsi. Důkladně rozetřete po celé ploše pánve a uvolněte okraje, aby se nepřichytily. Jakmile jsou okraje pevné, ale střed omelety měkký, zarolujte ji směrem ke kraji pánve.
3
Pánev opět potřete olejem a nalijte další třetinu vaječné směsi. Opakujte postup, zarolujte druhou omeletu a uložte ji na pánvi na první omeletu. Stejným způsobem spotřebujte zbytek vajec. Zarolovanou omeletu nakonec ještě na pánvi několikrát otočte, aby se vejce spojila a omeleta byla kompaktní.

RADA: V hlavní roli vejce: omeleta, pomazánka i pařená vejce

4
Omeletu pokrájejte na plátky, buny ohřejte v páře a každý podélně rozkrojte. Do knedlíků naskládejte plátky omelety, na ně dejte naložené houby a snítky kopru. Přiklopte je a servírujte s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

Vegetariánský burger z tofu

Vegetariánský burger z tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Smažení Vaření Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Japonské houby Shitake Jarní cibulka Kopr Máslo Mirin Šalotka Smetana Sojová omáčka Sůl Vejce Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

20
Švestková nutela
Švestková nutela
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kvašáky
Kvašáky
18
Domácí kečup
Domácí kečup
14
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařeznická bramboračka
Pařeznická bramboračka
Pařížské kostky černobílé
Pařížské kostky černobílé
Pařížské rohlíčky II.
Pařížské rohlíčky II.
  • Recepty.cz
  • Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact