• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pardubická hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Pardubická hovězí pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pardubická hovězí pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g kořenová zelenina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      lžíce rybízová marmeláda
    • 150
      g pardubické perníčky
    • citron
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
2
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli a osmažíme společně s masem, podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme v troubě doměkka.
3
Maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu podle hustoty, povaříme, ale necedíme.
4
Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou a podáváme s kroketkami nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dvopec | 18. 8. 2014 12:10

    Výborný recept

  • nnln | 12. 6. 2011 22:57

    Ladia určitě odpoví, ale pokud na to spěcháte, zkusím i já. Pardubické perníčky se myslím prodávají v sáčku, ale asi je tím myšlen jakýkoli perník bez náplně a bez čokoládové polevy. Třeby by mohly být i ruměnky nebo perníčky v cukrové polevě..

  • mysalin | 12. 6. 2011 22:42

    Ráda bych vyzkoušela tento recept, ale nevím jaké to jsou pardubické perníčky?

  • Anonymous | 11. 2. 2011 14:27

    právě zkouším, už jen ta vůně je úžasná, díky

  • Klára K. | 11. 1. 2011 15:28

    Liborekk, ta fotečka jedobrá, navádza na vyskúšanie :-\

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 14:44

    To se mi líbí už po přečtení :-P

  • Liiborekk | 11. 1. 2011 12:57

    už je tady fotečka ;-)

  • Liiborekk | 9. 1. 2011 19:31

    zítra tu dám fotku :-) nejak me to nenapadlo, ještě že toho mám uvařeno tak na tři dny 8-)

  • Klára K. | 9. 1. 2011 15:37

    Liibore, kde je fotka??

  • Liiborekk | 9. 1. 2011 15:29

    vyzkoušel jsem právě teď je super

  • libor | 9. 1. 2011 15:25

    super mnamka :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Citron Hovězí maso Kořenová zelenina Máslo Pardubické perníčky Pepř mletý Rybízová marmeláda Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Americká pizza

Americká pizza

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

51
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
43
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
42
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
41
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Bezděková: Dojemný vzkaz pro tátu k nedožitým 60!

Andrea Bezděková: Dojemný vzkaz pro tátu k nedožitým 60!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
Paradiso
Paradiso
Párečky ve slanině
Párečky ve slanině
Párkový závin se sýrem
Párkový závin se sýrem
Párky / buřty v leču
Párky / buřty v leču
  • Recepty.cz
  • Pardubická hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact