• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pardubická hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Pardubická hovězí pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pardubická hovězí pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g kořenová zelenina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      lžíce rybízová marmeláda
    • 150
      g pardubické perníčky
    • citron
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme.
2
Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli a osmažíme společně s masem, podlijeme vínem, vložíme plátky citronu a pečeme v troubě doměkka.
3
Maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme, přidáme rozmělněný perník, marmeládu, vodu podle hustoty, povaříme, ale necedíme.
4
Plátky masa přeléváme pikantní sladkokyselou omáčkou a podáváme s kroketkami nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dvopec | 18. 8. 2014 12:10

    Výborný recept

  • nnln | 12. 6. 2011 22:57

    Ladia určitě odpoví, ale pokud na to spěcháte, zkusím i já. Pardubické perníčky se myslím prodávají v sáčku, ale asi je tím myšlen jakýkoli perník bez náplně a bez čokoládové polevy. Třeby by mohly být i ruměnky nebo perníčky v cukrové polevě..

  • mysalin | 12. 6. 2011 22:42

    Ráda bych vyzkoušela tento recept, ale nevím jaké to jsou pardubické perníčky?

  • Anonymous | 11. 2. 2011 14:27

    právě zkouším, už jen ta vůně je úžasná, díky

  • Klára K. | 11. 1. 2011 15:28

    Liborekk, ta fotečka jedobrá, navádza na vyskúšanie :-\

  • dzudy
    dzudy | 11. 1. 2011 14:44

    To se mi líbí už po přečtení :-P

  • Liiborekk | 11. 1. 2011 12:57

    už je tady fotečka ;-)

  • Liiborekk | 9. 1. 2011 19:31

    zítra tu dám fotku :-) nejak me to nenapadlo, ještě že toho mám uvařeno tak na tři dny 8-)

  • Klára K. | 9. 1. 2011 15:37

    Liibore, kde je fotka??

  • Liiborekk | 9. 1. 2011 15:29

    vyzkoušel jsem právě teď je super

  • libor | 9. 1. 2011 15:25

    super mnamka :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Citron Hovězí maso Kořenová zelenina Máslo Pardubické perníčky Pepř mletý Rybízová marmeláda Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Plněné langoše

Plněné langoše

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Prdelky

Prdelky

Černé trubičky

Černé trubičky

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
16
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
15
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
Paradiso
Paradiso
Párečky ve slanině
Párečky ve slanině
Párkový závin se sýrem
Párkový závin se sýrem
Párky / buřty v leču
Párky / buřty v leču
  • Recepty.cz
  • Pardubická hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact