• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paradiso
Napište svůj komentář k receptu

Paradiso

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paradiso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr necelý
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      vejce
    • 4
      bílek
    • 1
      prášek do pečiva
  • náplň
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 100
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr s vajíčkem, přidáme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech a pečeme cca 35 minut.
2
Ve vodní lázni necháme rozpustit cukr s čokoládou, pudinkovým práškem a 3 lžícemi studené vody, plamen stáhneme na minimum a postupně přidáváme žloutky pokojové teploty. Odstavíme a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Do vychlazené hmoty zašleháme máslo a dáme alespoň na 30 minut do ledničky, nejlépe do mrazáku.
3
Korpus rozkrojíme na půl. Na první plát navršíme vychlazený krém, přiklopíme druhým plátem a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 19. 1. 2013 13:23

    Konečný výsledek byl o ničem :/ Nechutnalo to jako Paradiso..! :/ Škoda suroviny :-(

  • Mesi | 8. 2. 2012 12:10

    Ty vole ty si ale debil,to jsem ještě neviděl.................

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 08:42

    Tak jsem včera upekla a akorát jsem buchtu posnídala. Když jsem včera ochutnala samotný krém, tak z něj byl hodně cítit pudinkový prášek. Buchta mi přijde trošku tvrdší... Jíst se to dá :o) ale, asi bohužel nezařadím mezi oblíbené...

  • Zuzana | 15. 3. 2007 11:03

    naprosto souhlasím s Markétou, komentujte receot a ne překlepy či chyby...

  • Hana Rožníčková | 15. 3. 2007 10:22

    Já myslím, že Markéta chtěla zažertovat, třeba to má dvojí smysl, a třeba předpokládala, že se někdo chytne....

  • Jana Kutačová | 15. 3. 2007 10:13

    Zase stejný problém...Už se tady nejméně 100x probíraly pravopisné chyby u komentářů.Ne každý je K.J.Erben a důležitý je zde obsah sdělení.Taky mi hned oko padlo na tu chybu,ale nemyslím si,že cílem těchto stránek o vaření je opravovat chyby v textu :o)

  • Máří | 15. 3. 2007 09:58

    Paní Markéto, dokud jsou tyto stránky v češtině, jsou i o českém jazyce. Ať chcete nebo ne. A víkend se určitě nepíše s tvrdým ý. Já chápu, že ne každého bavil ve škole pravopis, ale nechápu, proč obhajujete neobhajitelné.

  • englicka marketa | 15. 3. 2007 09:05

    Pane/paní chytrý anonyme,výkend může být jak s í tak ý.A tohle jsou stránky o vaření né o Českém jazyku.Pěkný den...

  • Anonym | 14. 3. 2007 21:35

    Na víkend,Kateřino,na v í k e n d.

  • englicka marketa | 14. 3. 2007 15:37

    jééé k tomu cukru,kdo má rád hodně sladké moučníky dá celý hrnek,já dala asi tak třičtvrtě a sladké to bylo až až..mno tak něco do toho kinder paradisa má no :o))))

  • englicka marketa | 14. 3. 2007 15:16

    vejce musí být pokojové teploty,žloutky nedáváme všechny na ráz ale postupně zašleháváme,po vmíchání ihned stáhneme z plotny a šleháme dokud není hmota hustá.Tak ať se povede :o))

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2007 13:32

    Musíte pri pridávaní žĺtkov neustále šľahať.

  • Katka Maršálková | 14. 3. 2007 12:09

    necelý hrnek cukru je asi třičtvrtě? Taky by mě zajímalo, jak je to s těma vajíčkama, taky jsem jednou zkoušela a srazily se. A chutná to jako Kinder Paradiso??? :o)

  • Kryštoff | 14. 3. 2007 11:59

    no vypadá to skvěle,jen ten krém,Jednou jsem dělal podobný krém a ty žloutky se mi srazily,může mi někdo poradit co bych měl udělat aby se mi to znova nestalo??rád bych vyzkoušel a nechci aby to byl propadák...

  • Kateřina | 14. 3. 2007 11:06

    Uf,na výkend mám vybráno:-)....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Řezy Narozeniny Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Americké hovězí

Americké hovězí

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

77
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
63
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
43
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
41
Kašparova pikantní tlačenka
Kašparova pikantní…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
Pardubická hovězí pečeně
Pardubická hovězí pečeně
Párečky ve slanině
Párečky ve slanině
Párkový závin se sýrem
Párkový závin se sýrem
  • Recepty.cz
  • Paradiso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact