Utřeme cukr s vajíčkem, přidáme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech a pečeme cca 35 minut.
2
Ve vodní lázni necháme rozpustit cukr s čokoládou, pudinkovým práškem a 3 lžícemi studené vody, plamen stáhneme na minimum a postupně přidáváme žloutky pokojové teploty. Odstavíme a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Do vychlazené hmoty zašleháme máslo a dáme alespoň na 30 minut do ledničky, nejlépe do mrazáku.
3
Korpus rozkrojíme na půl. Na první plát navršíme vychlazený krém, přiklopíme druhým plátem a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|19. 1. 2013 13:23
Konečný výsledek byl o ničem :/ Nechutnalo to jako Paradiso..! :/ Škoda suroviny :-(
Mesi
|8. 2. 2012 12:10
Ty vole ty si ale debil,to jsem ještě neviděl.................
Katka Maršálková
|16. 3. 2007 08:42
Tak jsem včera upekla a akorát jsem buchtu posnídala. Když jsem včera ochutnala samotný krém, tak z něj byl hodně cítit pudinkový prášek. Buchta mi přijde trošku tvrdší... Jíst se to dá :o) ale, asi bohužel nezařadím mezi oblíbené...
Zuzana
|15. 3. 2007 11:03
naprosto souhlasím s Markétou, komentujte receot a ne překlepy či chyby...
Hana Rožníčková
|15. 3. 2007 10:22
Já myslím, že Markéta chtěla zažertovat, třeba to má dvojí smysl, a třeba předpokládala, že se někdo chytne....
Jana Kutačová
|15. 3. 2007 10:13
Zase stejný problém...Už se tady nejméně 100x probíraly pravopisné chyby u komentářů.Ne každý je K.J.Erben a důležitý je zde obsah sdělení.Taky mi hned oko padlo na tu chybu,ale nemyslím si,že cílem těchto stránek o vaření je opravovat chyby v textu :o)
Máří
|15. 3. 2007 09:58
Paní Markéto, dokud jsou tyto stránky v češtině, jsou i o českém jazyce. Ať chcete nebo ne. A víkend se určitě nepíše s tvrdým ý. Já chápu, že ne každého bavil ve škole pravopis, ale nechápu, proč obhajujete neobhajitelné.
englicka marketa
|15. 3. 2007 09:05
Pane/paní chytrý anonyme,výkend může být jak s í tak ý.A tohle jsou stránky o vaření né o Českém jazyku.Pěkný den...
Anonym
|14. 3. 2007 21:35
Na víkend,Kateřino,na v í k e n d.
englicka marketa
|14. 3. 2007 15:37
jééé k tomu cukru,kdo má rád hodně sladké moučníky dá celý hrnek,já dala asi tak třičtvrtě a sladké to bylo až až..mno tak něco do toho kinder paradisa má no :o))))
englicka marketa
|14. 3. 2007 15:16
vejce musí být pokojové teploty,žloutky nedáváme všechny na ráz ale postupně zašleháváme,po vmíchání ihned stáhneme z plotny a šleháme dokud není hmota hustá.Tak ať se povede :o))
Tereza Jarčušková
|14. 3. 2007 13:32
Musíte pri pridávaní žĺtkov neustále šľahať.
Katka Maršálková
|14. 3. 2007 12:09
necelý hrnek cukru je asi třičtvrtě? Taky by mě zajímalo, jak je to s těma vajíčkama, taky jsem jednou zkoušela a srazily se. A chutná to jako Kinder Paradiso??? :o)
Kryštoff
|14. 3. 2007 11:59
no vypadá to skvěle,jen ten krém,Jednou jsem dělal podobný krém a ty žloutky se mi srazily,může mi někdo poradit co bych měl udělat aby se mi to znova nestalo??rád bych vyzkoušel a nechci aby to byl propadák...