• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Paradiso
Napište svůj komentář k receptu

Paradiso

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paradiso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr necelý
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      vejce
    • 4
      bílek
    • 1
      prášek do pečiva
  • náplň
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 100
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr s vajíčkem, přidáme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech a pečeme cca 35 minut.
2
Ve vodní lázni necháme rozpustit cukr s čokoládou, pudinkovým práškem a 3 lžícemi studené vody, plamen stáhneme na minimum a postupně přidáváme žloutky pokojové teploty. Odstavíme a šleháme, dokud hmota nezhoustne. Do vychlazené hmoty zašleháme máslo a dáme alespoň na 30 minut do ledničky, nejlépe do mrazáku.
3
Korpus rozkrojíme na půl. Na první plát navršíme vychlazený krém, přiklopíme druhým plátem a opravdu hodně posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 19. 1. 2013 13:23

    Konečný výsledek byl o ničem :/ Nechutnalo to jako Paradiso..! :/ Škoda suroviny :-(

  • Mesi | 8. 2. 2012 12:10

    Ty vole ty si ale debil,to jsem ještě neviděl.................

  • Katka Maršálková | 16. 3. 2007 08:42

    Tak jsem včera upekla a akorát jsem buchtu posnídala. Když jsem včera ochutnala samotný krém, tak z něj byl hodně cítit pudinkový prášek. Buchta mi přijde trošku tvrdší... Jíst se to dá :o) ale, asi bohužel nezařadím mezi oblíbené...

  • Zuzana | 15. 3. 2007 11:03

    naprosto souhlasím s Markétou, komentujte receot a ne překlepy či chyby...

  • Hana Rožníčková | 15. 3. 2007 10:22

    Já myslím, že Markéta chtěla zažertovat, třeba to má dvojí smysl, a třeba předpokládala, že se někdo chytne....

  • Jana Kutačová | 15. 3. 2007 10:13

    Zase stejný problém...Už se tady nejméně 100x probíraly pravopisné chyby u komentářů.Ne každý je K.J.Erben a důležitý je zde obsah sdělení.Taky mi hned oko padlo na tu chybu,ale nemyslím si,že cílem těchto stránek o vaření je opravovat chyby v textu :o)

  • Máří | 15. 3. 2007 09:58

    Paní Markéto, dokud jsou tyto stránky v češtině, jsou i o českém jazyce. Ať chcete nebo ne. A víkend se určitě nepíše s tvrdým ý. Já chápu, že ne každého bavil ve škole pravopis, ale nechápu, proč obhajujete neobhajitelné.

  • englicka marketa | 15. 3. 2007 09:05

    Pane/paní chytrý anonyme,výkend může být jak s í tak ý.A tohle jsou stránky o vaření né o Českém jazyku.Pěkný den...

  • Anonym | 14. 3. 2007 21:35

    Na víkend,Kateřino,na v í k e n d.

  • englicka marketa | 14. 3. 2007 15:37

    jééé k tomu cukru,kdo má rád hodně sladké moučníky dá celý hrnek,já dala asi tak třičtvrtě a sladké to bylo až až..mno tak něco do toho kinder paradisa má no :o))))

  • englicka marketa | 14. 3. 2007 15:16

    vejce musí být pokojové teploty,žloutky nedáváme všechny na ráz ale postupně zašleháváme,po vmíchání ihned stáhneme z plotny a šleháme dokud není hmota hustá.Tak ať se povede :o))

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2007 13:32

    Musíte pri pridávaní žĺtkov neustále šľahať.

  • Katka Maršálková | 14. 3. 2007 12:09

    necelý hrnek cukru je asi třičtvrtě? Taky by mě zajímalo, jak je to s těma vajíčkama, taky jsem jednou zkoušela a srazily se. A chutná to jako Kinder Paradiso??? :o)

  • Kryštoff | 14. 3. 2007 11:59

    no vypadá to skvěle,jen ten krém,Jednou jsem dělal podobný krém a ty žloutky se mi srazily,může mi někdo poradit co bych měl udělat aby se mi to znova nestalo??rád bych vyzkoušel a nechci aby to byl propadák...

  • Kateřina | 14. 3. 2007 11:06

    Uf,na výkend mám vybráno:-)....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Řezy Narozeniny Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

215
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

Michal David slavil patnáctiny vnuka: Drahý dárek s překvapením!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
Pardubická hovězí pečeně
Pardubická hovězí pečeně
Párečky ve slanině
Párečky ve slanině
Párkový závin se sýrem
Párkový závin se sýrem
  • Recepty.cz
  • Paradiso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact